Nyheder

Foto: Luca Sartoni

Det sker | 27.jun.2013

Ferietips

Oplev Danh Vo i Paris, Jesper Just i Venedig og Tomás Saraceno i Düsseldorf. Gå i krigens fodspor på Tøjhusmuseet, udforsk København set gennem indvandringens linse og oplev lyserøde får på Gl. Holtegaard.

Museets kuratorer og undervisere har samlet en oversigt over gode udstillinger i ind- og udland. Rigtig god fornøjelse og god sommer.

Oplev Danh Vo i Paris

Den dansk-vietnamesiske kunstner Danh Vo har skabt et grænseoverskridende projekt. Han har kreeret en komplet kopi af Frihedsgudinden i størrelsesforholdet 1:1. Men den er ikke svejset sammen til sin fulde højde på 45 meter, men splittet i cirka 400 enkeltdele og spredt ud over hele verden.

Hvis du skal tilbringe sommeren i Paris, kan du gå på opdagelse i Frihedsgudindens detaljer på Musée d’Art moderne de la Ville de Paris frem til 18. august 2013.

Du kan også udforske dele af Vos parterede frihedsgudinde på SMK i udstillingen We the People (Detail).

Bevæg dig i de højere luftlag i Düsseldorf

Hvis du vil opleve værker af Tomás Saraceno i øjenhøjde og ikke lider af højdeskræk, er hans værk i Düsseldorf lige noget for dig.

Her kan du nemlig i 25 meters højde på et net af stålwirer blive en del af værket in orbit. Du kan dog også opleve Saracenos værk med fast grund under fødderne, hvis du ikke har nerver til at bevæge dig op i de højere luftlag.

Kom helt tæt på Tomás Saracenos værk in orbit Kunstsammlung i Düsseldorf frem til efteråret 2014.

I SMKs faste samling Dansk og International Kunst efter 1900 kan du se Tomás Saracenos værker, Biosfærer. Der er gratis adgang til udstillingen.

Jesper Just på Venedig Biennalen

Den danske videokunstner Jesper Just skaber korte filmiske værker, hvor han punkterer stereotype forestillinger om køn, seksualitet og race. På dette års Venedig Biennale kan du se en ny videoinstallation og flerskærmsprojektion af Just i Den Danske Pavillon.

Hvert andet år mødes kunstnere fra hele verden og udstiller på Venedig Biennialen, som er verdens største og ældste bienniale. Den afholdes hvert andet år, og det er i år 55. gang Venedig Biennalen løber af stablen.

Du kan opleve Jesper Justs værk på Venedig Biennalen fra 1. juni til 24. november.

Fra den 9. juli til den 4. august 2013 kan du se Jesper Justs filmværk, Sirens of Chrome, i museets faste samling Dansk og International Kunst efter 1900. Der er gratis adgang til udstillingen.

Gl. Holtegaard: lyserøde får og grafitti-værker i historisk have

Gl. Holtegaard slår døren op til den historiske barokhave, hvor du kan udforske en række samtidsværker i udstillingen Secret Garden II. Midt i de historiske omgivelser kan du tage på opdagelse mellem lyserøde får, bistader, grafitti-barokfigurer og lydværker, der dramatiserer haven.

Du kan også sætte dit eget præg på udstillingen Secret Garden II. En række af havens træer er nemlig udstyret med dolke, som du kan tage i brug for at indgravere små fortællinger eller bogstaver.

Den historiske have er et godt udflugtsmål for familier, da der er noget både for store og små. Børn kan få udleveret et skattekort til haven, og på udvalgte dage er der omvisninger og kreative værksteder for familiens yngste.

Du kan genoplive myter og fortællinger i Secret Garden II Gl. Holtegaard fra 17. maj til 27. oktober 2013.

Tøjhusmuseet: i krigens fodspor

På Tøjhusmuseet kan du dykke tilbage i historien og udforske dansk militærhistorie fra 1500-tallet frem til i dag. Hele 21 krige gennem de sidste 500 år bliver skildret i Christian den 4.s Tøjhus. Du kan få indblik i alt fra Svenskekrigene og Englandskrigene til anden verdenskrig og krigen i Irak.

Tøjhusmuseet er et oplagt sted at besøge uanset alder. Her er noget for både unge og gamle. Særligt udstillingen af museets fast samling er velegnet for børn.

Netop nu kan du også få indblik i livet i en dansk soldaterlejr i Afghanistan i udstillingen Afghanistan Den Fjerne Krig.

Københavns Museum: at blive københavner

På Københavns Museum kan du udforske fortællingerne om København som indvandringsby, byens urbane fællesskaber, konflikter og hybride livsformer. I udstillingen At blive københavner kan du opleve København set gennem indvandringens linse under temaerne: Ankomster, Ønsket/uønsket, Kosmopolen København og Urbane fællesskaber.

Du kan også tage med på byvandring rundt i nutidens København og høre fortællinger om handel, jødernes flugt over Sundet under anden verdenskrig og nutidens flygtninge fra verdens politiske brændpunkter.

Senest opdateret: 18.nov.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo