Nyheder

Det sker | 2.jul.2012

Jazz, sommer og SMK

Fra den 6. til den 15. juli vil København være fyldt med jazzmusik i alt fra de store koncertsale til de små værtshuse - og selvfølgelig er SMK en del af festlighederne.

Officiel åbning

Den officielle åbning af Copenhagen Jazz Festival finder sted på museet den 6. juli klokken 15 til tonerne af Vijay Iyer Trio fra USA.

Der er noget for enhver smag på jazzprogrammet på SMK. I samarbejde med Copenhagen Jazz Festival inviterer vi indenfor til 5 fantastiske koncerter - ganske gratis.

Et avantgardistisk univers

Den 7. juli klokken 14 kan du opleve Dodebum, Maria Laurette Friis og Eivind Lønning, som sammen skaber en koncert, hvor du som publikum bliver draget ind i et avantgardistisk univers fyldt med vilde energiudbrud, øm inderlighed, skønhed og galskab.

Fra eksperimenterende til traditionel jazz

Den 8. juli klokken 14 kan du blive vidne til et sandt virvar af swing, bebop, cool og frie improvisationer, når trommeslager Stefan Pasborg møder pianist Carsten Dahl på Scenen på SMK. Her kan du se hvad der sker, når to musikere, der ikke er bange for at udforske nyt musikalsk terræn, mødes og slår pjalterne sammen.

Hvis du er mere til den traditionelle jazz, der får foden til at vippe og giver smil på læben, skal du slå din vej forbi SMK den 11. juli kl. 16 og opleve Lundin/Danemo Kvintett. Sammen leverer de fem musikere en utvungen, luftig og overlegen klassisk jazz.

Eksperimenter i et grænseland

Den 15. juli klokken 14 kan du blive draget ind i Susi Hyldgaards vidunderlige univers, hvor der er lagt op til jazzede eksperimenter i grænselandet mellem jazz og alt muligt andet skørt og helt vidunderligt. Ingen ved hvad der skal ske, men sikkert er det, at koncerten vil være fyldt med fængende melodier, gennemarbejdede arrangementer og skarpe tekster.

Jazz i baghaven

Hen over sommeren vil der også være børnejazz i Østre Anlæg lige ude foran museet, hvor der er mulighed for, at alle danseglade kan få sig en svingom. Børnenes Værksted rykker i den anledning ud i haven, hvor du kan være med til at kreere en fællesskulptur, der kommer til at vokse sig større og større i løbet af ugen.

Se hele programmet for Copenhagen Jazz Festival

Senest opdateret: 18.nov.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo