Nyheder
Karsten Ohrt

Karsten Ohrt

Bag om | 31.okt.2013

Karsten Ohrt bliver ny bestyrelsesformand for Ny Carlsbergfondet

Carlsbergfondet har udpeget afløseren for Hans Edvard Nørregård-Nielsen som formand for Ny Carlsbergfondets bestyrelse. Den nye formand bliver den nuværende direktør for Statens Museum for Kunst, Karsten Ohrt.

Karsten Ohrt har de seneste seks år været direktør for Statens Museum for Kunst. Karsten Ohrt har tidligere været direktør for Kunsthallen Brandts (1988-2007), museumsinspektør på Nordjyllands Kunstmuseum i Ålborg (1979-1988) og er uddannet mag.art. i kunsthistorie. 

Bestyrelsesformanden for Carlsbergfondet Flemming Besenbacher udtaler: "Vi har med udpegningen af Karsten Ohrt valgt en person med stor kompetence, indsigt og respekt i den danske kunstverden til jobbet som formand for Ny Carlsbergfondets bestyrelse. Jeg er overbevist om, at Karsten Ohrt dels vil forstå at forvalte den historiske arv, dels vil forny Ny Carlsbergfondets rolle i et samfund under konstant forandring." 

Flemming Besenbacher lægger desuden vægt på, at Karsten Ohrt som direktør for Statens Museum for Kunst også har formået at formidle kunst i en digital verden samt har gjort museet til et mødested for unge mennesker. 

Karsten Ohrt forlader Statens Museum for Kunst med vemod: "Men vejet på vægten i forhold til at blive formand for Ny Carlsbergfondet, så kan jeg se meget spændende perspektiver heri. Formandsposten i Ny Carlsbergfondet rummer en helt unik mulighed for at forandre og forbedre kunstens rammevilkår i Danmark de næste mange år. Den udfordring glæder jeg mig meget til", udtaler Karsten Ohrt.

Læs pressemeddelelsen

  • Af:
  • 31.okt.2013
Senest opdateret: 18.nov.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo