Nyheder

Nyt om kunsten | 18.jul.2012

Freddies afskallede fingre

Wilhelm Freddies værk "Danserinde" blev for nylig restaureret af museets konservatorer. I dag kan du se værket i museets nye præsentation af samlingen Dansk og International Kunst efter 1900.

I 1943 blev Danserinde skabt af Freddie, der betragtes som den mest berømte surrealist i Danmark. Værket blev erhvervet af museet i 2011, men var i for sårbar tilstand til at blive udstillet. Det måtte derfor restaureres først.

Freddies fascinationer

Danserinde består af en malet træoverflade, hvorpå fem fingre er påsat. Freddie brugte ofte kropsdele fra voksmannequiner i sine værker. Inspireret af sit arbejde som vinduesdekoratør placerede han dukkerne i usædvanlige positioner. Fingrene i Danserinde peger på Freddies erotiske fascination af den kvindelige figur samt hans fascination af døden.

En kompliceret restaurering

Restaureringen var kompliceret, fordi farvelaget på de påsatte fingre var meget krakeleret. Det gjorde værket meget skrøbeligt og besværligt at flytte. Det var endda vanskeligt at have det opretstående. Overfladen var desuden meget snavset, hvilket gjorde det svært at se det underliggende motiv.

Læs hele historien om, hvordan konservatorerne restaurerede Danserinde

Du kan se værket i samlingen Dansk og International Kunst efter 1900.

Senest opdateret: 18.nov.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo