Udstillinger

Sal 218B

J&K: The Nation

I denne sal viser vi fotografier og en video af kunstnerduoen J&K, der tager udgangspunkt i duoens performance på SMK i efteråret 2013.

J&K ønsker at præsentere publikum for et kreativt og alternativt blik på kunsthistorien,hvor de to kunstnere frit fortolker værker fra museets samling af guldalderkunst.

Foto af J&K's performance: The Nation.

J&K, The Nation - Family, foto: Natascha Rydvald

Foto af J&K's performance: The Nation. Foto: SMK Foto

J&K, The Nation - Power, foto: Natascha Rydvald

Nationalstaten under lup

Bør vi tage en så relativ ny konstruktion som nationalstaten for givet? Og hvad vil der ske, hvis nationalstaten ophører med at eksistere?

Det er blandt de spørgsmål, de to kunstnere gerne vil have folk til at reflektere over.

”Vi vil gerne have folk til at zoome ud og se det store billede – at verden som vi kender den, vil se helt anderledes ud om 100 år”, fortæller Kristine Agergaard, den ene halvdel af J&K.

Foto af J&K's performance: The Nation. Foto: SMK Foto

J&K, The Nation - Work, foto: Natascha Rydvald

Utopiske tanker

J&K vil gerne ruske i folks vanetænkning ved at give dem et større perspektiv, der kan åbne op for det, som de kalder utopiske tanker:

”Ved at vise folk, at verden vil forandre sig markant over tid, håber vi, at vi kan inspirere dem til at tænke nogle utopiske tanker og forestille sig en anden verden, og måske endda forsøge selv at være med til at forme fremtiden”, fortæller Kristine Aagergaard.
arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 29.apr.2015
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo