Undervisning
Værkstedsleder Michael Hansen underviser en gruppe voksne

Værkstedsleder Michael Hansen fortæller om værkerne i en af museets særudstillinger.

Lærerkurser

Vi tilbyder hvert år lærerkurser, så du ved mere om udstillingen, før du kommer på SMK som en del af et undervisningsforløb. 

Ved tilmelding oplys venligst navn, skolens navn, tlf. nr. og mailadresse til brug i tilfælde af ændringer eller aflysning.

Du kan se de aktuelle lærerkurser her på siden. Vil du have besked, når vi opretter nye kurser, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev


Lærerkursus Tæt på – Intimiteter i kunsten med introduktion ved museets direktør Mikkel Bogh. Onsdag den 24. februar 2016 kl. 15-17

I forbindelse med udstillingen Tæt på – intimiteter i kunsten inviterer vi til en inspirationseftermiddag med museets direktør og udstillingsarrangør Mikkel Bogh og undervisningsteamet.

Program

Kl. 15.00-15.05 i Skulpturgaden: Kaffe og lidt sødt, velkomst og dagens program

Kl. 15.05-15.15 i Skulpturgaden: Introduktion til idéen med børneudstillinger på SMK samt præsentation af udstillingsdesign og undervisningsdesign for Og hvor har du så hjemme?

Kl. 15.15-15.45  i udstillingen: Introduktion til udstillingen ved Mikkel Bogh, SMKs direktør og kurator på udstillingen

Kl. 15.45-16.00: Pause

Kl. 16.00-16.45 i udstillingen: Afprøvning af øvelser udviklet til undervisningsforløb

Kl. 16.45-17.00 i Skulpturgaden: Spørgsmål og diskussion om udstillingen, læringsmål mv.

Vi mødes i museets forhal.

Læs mere om udstillingen her.

Tilmelding til museets booking på 33748484 eller på booking@smk.dk. senest den 19.2.2016.Lærerkursus - SMK + Skoletube. Torsdag d. 10. december 2015. kl. 16-18

I samarbejde med Skoletube har vi udviklet 7 undervisningsforløb, der tager udgangspunkt i kunstværker fra SMK og brugervenlige digitale værktøjer. 

Lærerworkshoppen giver konkrete redskaber til at sætte kunsten i spil i din undervisning. I løbet af eftermiddagen vil du blive introduceret til SMK + Skoletube forløbene, der knytter sig til en række fag i  indskoling, mellemtrin og udskoling. Hovedvægten er dog på praktiske øvelser, hvor du sammen med andre kan stifte bekendtskab med digitale værktøjer og aktiviteter, som siden kan bruges i undervisningen i dit klasseværelse. Du er naturligvis velkommen til at melde dig til selv, men klasse- og fagteams er også velkomne.

Du kan læse mere om SMK + Skoletube her.

Meld dig til den gratis workshop ved at kontakte SMK´s booking fra tirsdag til fredag mellem 10-14 på telefon: 33 74 84 84 eller på booking_@_smk.dk og tilføj gerne et mobilnummer til tilmeldingen.

Tilmeldingsfrist: Torsdag den 3.12.2015.


Og hvor har du så hjemme? Onsdag den 14. januar 2015 kl. 15-17.

Hør digter og billedkunster Kaspar Bonnén læse op af  egne digte og mød holdet bag årets børneudstilling på SMK.

Hvordan, med hvem eller hvor kan man føle sig hjemme? Det er nogle af de spørgsmål, vi undersøger i den nye børneudstilling Og hvor har du så hjemme? og som vi vil komme ind på i dagens lærerkursus.

Program

Kl. 15.00-15.05 i Skulpturgaden: Kaffe og lidt sødt, velkomst og dagens program

Kl. 15.05-15.15 i Skulpturgaden: Introduktion til idéen med børneudstillinger på SMK samt præsentation af udstillingsdesign og undervisningsdesign for Og hvor har du så hjemme?

Kl. 15.15-16.00 i udstillingen: Rundvisning i udstillingen med præsentation og afprøvning af opgaver for indskoling og mellemtrin og for klasser på egen hånd

Kl. 16.00-16.10: Pause

Kl. 16.10-16-30 i udstillingen: Billedkunstner og digter Kaspar Bonnén gæster lærerkurset. Han er repræsenteret med to malerier i udstillingen og vil læse op fra sin digttrilogi Træning – Øvelser for rum, Inventarium, Arkitektur og andre værelser, vi kan bygge sammen

Kl. 16.30-17.00 i Skulpturgaden: Spørgsmål og diskussion om udstillingen, læringsmål mv.

Vi mødes i museets forhal.

Læs mere om udstillingen her og undervisningsforløbene her.

Tilmelding til museets booking på 33748484 eller på booking@smk.dk. senest den 12.1.2015


Kunstkatapult - et forløb for 5. klasse. Onsdag den 28. januar 2015 kl. 15-17

Kunstkatapult er et tværfagligt undervisningsforløb for 5. klasse, der består af fem workshops, som foregår på både skole og museum. Kunstkatapult lader eleverne undersøge og opleve kunsten, samtale om den og analysere den. Og lader også eleverne arbejder praktisk med kunsten og lave deres egne produkter og fortolkninger ved hjælp af både digitalt og materielt billedarbejde.

På lærerkurset fortæller vi mere om de enkelte workshops og de overordnede læringsmål og giver eksempler på, hvordan vi arbejder i forløbet. Vi mødes i museets forhal.

Se filmen om Kunstkatapult og find manual med undervisnignsdesign her.

Tilmelding til museets booking på 33748484 eller på booking_@_smk.dk.

 


Asger Jorn

Asger Jorn skabte markante nybrud med sin kunst, og de giver den dag i dag genlyd nationalt og internationalt. I 2014 markerer SMK 100-året for kunstnerens fødsel med en stor, retrospektiv udstilling. På lærerkurset besøger vi udstillingen sammen med kuratorer og formidlere. Bagefter byder vi på kaffe og lidt sødt og lægger op til diskussion af udstillingens læringsmæssige muligheder. 

Der er ikke flere ledige pladser men vi kan skrive jer på en venteliste. Kontakt  Bookingen

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 22.jan.2016
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo