Presse

©

Pressemeddelelser | 11.nov.2013

SMK Fridays #3 - nu med TING

På fredag åbner Statens Museum for Kunst dørene for en ny omgang SMK Fridays med et program fyldt med ting. Den amerikanske kunstner Haim Steinbach har skabt en udstilling til x-rummet med kunst og ting, som åbner samme dag. CPH:DOX præsenterer sammen med SMK Fridays to film om ting, hverdagslaboratoriet Borgerlyst inviterer til samtalesalon om ting, og så inviterer SMK Fridays alle gæster til at tage små ting med, de har lyst til at donere til en særlig samling, The Friday Collection.

Godt 4.600 lagde vejen forbi SMK Fridays i oktober til en aften fyldt med ord og kunst. Denne gang fokuserer SMK Fridays på alle de ting, vi omgiver os med.

Ting, ting, ting
Anledningen er åbningen af Haim Steinbachs udstilling ”The Window” skabt specielt til x-rummet på SMK. Omdrejningspunktet i Steinbachs kunst er netop helt almindelige ting, som han indsamler på loppemarkeder, i souvenirbutikker, supermarkeder og endda i børnenes legetøjskasser og derefter arrangerer i overraskende installationer. Hvad sker der fx, når en samling af salt- og peberbøsser, indsamlet fra museets ansatte, præsenteres ved siden af et ikonisk kunstværk af Robert Smithson?

4 korte talks – i tingenes tegn
Med fire korte talks vil der i løbet af aftenen blive sat fokus på ting og det at samle. Udstillingens kurator Marianne Torp starter med en introduktion af kunstner og udstilling, mens lektor Søren Riis, antropolog Kirsten Marie Raahauge og kunstsamler og anmelder Trine Ross vil besvare spørgsmål som, hvordan og hvorfor giver vi tingene værdi, og hvorfor har vi behov for at organisere dem i samlinger?

The Friday Collection – Få dine ting på museum
I tråd med aftenens tema vil SMK gerne skabe en ny samling med gæsternes ting og opfordrer derfor alle til at tage en lille ting med, som de har lyst til at donere. Det kan være fra køkkenet, skrivebordet eller håndtasken. Hvad som helst, så længe det ikke er større end 15 x 15 x 15 cm og har en historie. De indsamlede ting vil blive udstillet på hylder i panoramavinduerne ud mod Østre Anlæg.

Samtalesalonen – Tal med om ting
Som noget nyt introducerer SMK Fridays samtalesaloner i samarbejde med hverdagslaboratoriet Borgerlyst. De har specialiseret sig i at skabe gode tankevækkende samtaler, og denne aften vil samtalerne handle om de ting, vi omgiver os med. Hvad gemmer man på? Hvad gemmer man væk? Og hvad stiller man i sin vindueskarm?  Alle kan deltage i samtalerne, og man kan sagtens drikke en øl imens.

CPH:DOX udforsker tingenes historie
Hvad sker der med ens kæreste ejendele, når man selv er gået bort? Det spørgsmål stiller kortfilmen The Invisible World, mens aftenens anden film It for Others ser på vores forhold til ting gennem historien: Fra oldtidens Afrika og frem til nutidens Kina, hvor Che Guevara t-shirts bliver masseproduceret. Begge film præsenteres i samarbejde med CPH:DOX og vises i museets Biograf.

På Scenen vil man desuden kunne opleve tre videokunstværker. To af Gitte Villesen samt et af Peter Fischli og David Weiss. Alle fokuserer de på ting og samlinger.

Musik og mad
Også denne aften ruller chef Bernard Chesneau sin madvogn ind i Skulpturgaden og serverer velsmagende Street Food. Dj-brødrene Borneland vender plader fra klokken 16, mens aftenens kunstner-dj Suzette Gemzøe runder aftenen af.

Kunst på nye måder efter lukketid
Det er tredje gang, at SMK præsenterer SMK Fridays: En ny række af arrangementer, hvor museet en fredag om måneden giver museets gæster mulighed for anderledes og uformelle møder med kunsten uden for normal åbningstid. Programmet ændrer sig fra gang til gang, men SMK Fridays byder altid på en god blanding af kunst, musik, film, art talks, kunstner-dj’s, fredagsbar og Street Food.

Kommende SMK Fridays – sæt kryds ved…
Fredag 7. februar
Fredag 7. marts
Fredag 4. april
Alle dage kl. 16-22. Gratis entré.

SMK Fridays er støttet af Bikubenfonden
Bikubenfonden har over de næste tre år bevilget 4,4 mio. kr. til et nyt program for formidlingsaktiviteter på SMK. Læs mere.

For yderligere oplysninger:

Pressemedarbejder
Marlene Mee Ahrens
T +45 3374 7197
E marlene.ahrens_@_smk.dk

Relationsudvikler
Cille Grøndahl Mønsted
T +45 2552 7204
E cille.grondahl_@_smk.dk

Senest opdateret: 15.okt.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo