Presse

©

Pressemeddelelser | 3.okt.2013

SMK Fridays: Søren Ulrik Thomsen, Under Byen, Martin Kongstad…

Over 2.400 besøgende lagde vejen forbi Statens Museum for Kunst ved premieren på SMK Fridays i september. Nu slår museet igen dørene op til et fuldt program med billeder, toner, ord og weekendstemning i afslappende rammer. Det sker fredag d. 18. oktober kl. 16-22. Gratis entre.

København har fået en lidt klogere fredag. I hvert fald én gang om måneden, hvor SMK præsenterer en række anderledes og uformelle møder med kunsten uden for normal åbningstid. Programmet ændrer sig fra gang til gang, men SMK Fridays byder altid på en god blanding af kunst, musik, film, art talks, forfattermøder, kunstner-DJ’s og fredagsbar - ligesom et gadekøkken ruller ind i museets store Skulpturgade.

Fredag 18. oktober sætter SMK musik til ordene og ord til kunsten. Hvad sker der, når der er jazz under digtene, kunst bag forfatterne og fortælling til maleriet?

Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter
Museets Scene danner ramme om en lytteoplevelse ud over det sædvanlige. Poesi møder musik, når et af dansk litteraturs største navne, Søren Ulrik Thomsen, kigger forbi med orkestret Det Glemte Kvarter. Med stemningsfulde og originale kompositioner akkompagnerer orkestret digterens egen oplæsning fra digtsamlingen Rystet Spejl.

Under Byen
Under Byen sætter også musik til aftenen og inviterer inden for i deres legende, melodiøse og eksperimenterende univers. Bandets nye live-album Protokol udkommer i starten af oktober, og i den forbindelse har de skræddersyet et live-set til museets Scene med deres særegne, kompromisløse og forførende musikalske udtryk.

Martin Kongstad
Museets boghandel byder igen på forfattermøde, når Martin Kongstad læser op af sin nye roman Fryser jeg. Den anmelderroste romandebut har bl.a. den danske kunstscene som omdrejningspunkt.

Ord-redaktører
En række skønlitterære forfattere har udvalgt en udstillingssal på museet, hvor de gennem aftenen sætter ord til værkerne og rummet. Egne eller andres ord og i med- eller modspil til værkerne. Hvad sker der eksempelvis, når lyrikeren Amalie Smith sætter ord og stemme til et rum fuld af oliemalerier fra 1600-tallet?

Kunstner-DJ
Sigrún Gudbrandsdóttir runder aftenen af som kunstner-DJ. Gudbrandsdóttir, som indtil 2010 udgjorde 1/3 del af kunstnergruppen Ingen Frygt, vender plader til en kulisse af egne fotografier fra 10 års fester på kunstscenen. Billederne er en del af kunstnerens kommende fotobog Alle Er Kommet, der er et generationsportræt af en kunstscene i fest og selviscenesættelse.

Art Talks, fredagsbar og gadekøkken
Aftenen igennem vil det være muligt at tage med på forskellige Art Talks, der med korte, skæve nedslag i museets samlinger vil stille skarpt på mødet mellem kunst og litteratur. Som altid vil SMK Fridays også byde på fredagsbar og street food i verdensklasse fra chef Bernard Chesneau og hans madvogne.

Museet efter lukketid og kunsten på nye måder
SMK Fridays er en ny række af events, hvor museet én fredag om måneden holder aftenåbent for at give plads til et væld af formidlingsstærke aktiviteter. Inspirationen er hentet fra en række store kunstmuseer i udlandet, bl.a. Tate Modern i London og MoMA og Metropolitan i New York, hvor man har haft succes med særlige formidlingsmættede aktiviteter efter normal lukketid.

Kommende SMK Fridays – sæt kryds ved…
Fredag 15. november
Fredag 7. februar
Fredag 7. marts
Alle dage kl. 16-22. Gratis entré.

SMK Fridays er støttet af Bikubenfonden
Bikubenfonden har over de næste tre år bevilget 4,4 mio. kr. til et nyt program for formidlingsaktiviteter på SMK. Læs mere.


For yderligere oplysninger:

Presseansvarlig
Jakob Fibiger Andreasen
T +45 2552 7203
M +45 2961 6949
E jakob.fibiger_@_smk.dk

Relationsudvikler
Cille Grøndahl Mønsted
T +45 2552 7204
E cille.grondahl@smk.dk

  • Af:
  • 3.okt.2013
Senest opdateret: 15.okt.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo