Presse

©

Pressemeddelelser | 27.jan.2014

SMK Fridays vender tilbage med pop-up-koncerter og performancekunst

Efter en lang julepause vender SMK Fridays stærkt tilbage den 7. februar. Denne gang med eksklusive pop-up-koncerter midt mellem kunsten med FROST-aktuelle bands samt performancekunst af kunstgenrens superstar Marina Abramovic. Aftenen afsluttes med en performance på Scenen af Alexander Tovborg, der medbringer krucifiks, katolsk kirkekor og kirkekaffe. Og så vil der som altid vil der være masser af art talks, drinks og håndholdt mad.

FROST festival præsenterer pop-up-koncerter midt mellem kunsten
FROST Festival er kendt for at vende op og ned på musikperformances med koncerter, der skræddersyes til nye rammer, hvilket skaber helt specielle og stemningsmættede koncerter. I anledning af SMK Fridays rykker festivalen også ind på SMK med tre FROST-aktuelle bands, der spiller i alt seks eksklusive pop-up-koncerter i SMKs sale.

Sløret er kun løftet for et af aftenens tre bands: Den barokke folk-gruppe Spillemændene, der for nyligt udgav deres anmelderroste debutalbum Nationalsange. Hvem, de øvrige bands er, forbliver en overraskelse. Hvert band laver to pop-up-koncerter på aftenen, og pladserne til fire af de seks koncerter er stærkt begrænsede – billetter uddeles efter først-til-mølle-princippet. De to sidste koncerter finder sted i SMK's store forhal.

Videoværk af performancekunstens superstar Marina Abramović
På årets første SMK Fridays kan man også opleve det nyindkøbte videoværk Art Must Be Beautiful, Artist Must Be Beautiful fra 1975 med den New York-baserede, serbiske kunstner Marina Abramović. Hun er en af body- og performancekunstens pionerer og bruger sin egen krop som både materiale og indhold. Hendes performances presser de fysiske, mentale og emotionelle grænser til det yderste. Det gælder også dette videoværk, hvor Abramović langsomt reder sit hår med en metalkam og en metalbørste - igen og igen, indtil hun har revet hovedbunden til blods. Værket blev første gang vist på ”Kvindeudstillingen” på Charlottenborg i 1975.

Nogle vil måske kende Marina Abramović fra hendes ambitiøse og enkle performance på MoMA i 2010, hvor hun hver dag i tre måneder sad på museet i New York og kiggede folk i øjnene. Det kom der bl.a. en anmelderrost og rørende dokumentarfilm ud af, hvor man følger kunstneren på nært hold, imens hun forbereder sin performance på MoMA. Den kan man også se eller gense i museets biograf på denne SMK Fridays.

Endelig står museumsinspektør Birgitte Anderberg og performancekunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen for hver deres art talk. Birgitte Anderberg vil fortælle om kunstneren og værket, mens Lilibeth Cuenca Rasmussen fortæller om sit arbejde med at genopføre Marina Abramović's performanceværker.

KUNSTNER-DJ med kirkekaffe og katolsk kirkekor
Som altid er det en samtidskunstner, der runder aftenen af som DJ. Denne gang er det kunstneren Alexander Tovborg, der stiller op med meget mere end bare plader. Han har skabt en kunstperformance og medbringer kirkekaffe, oblater og toner fra Vatikanet til mixerpulten, når han indtager Scenen under sit alter ego POPULUS SANCTUS. Resten af aftenens underlægningsmusik bliver leveret af FROST Festival, der har sammensat playlister med det bedste fra årets festivalprogram.

Art talks, Street Food og Fredagsbar Denne SMK Fridays byder naturligvis også på flere art talks – de ultrakorte omvisninger, der slår ned på enkelte værker i SMKs samlinger af 700 års kunst. Denne gang med fokus på performancekunsten. Og som altid vil der være fredagsbar, ølvogne og Street Food i verdensklasse fra Bernard Chesneau og hans rullende køkken.

SMK Fridays er støttet af Bikubenfonden Bikubenfonden har over de næste tre år bevilget 4,4 mio. kr. til et nyt program for formidlingsaktiviteter på SMK. Læs mere.

FROST Festivals koncerter under SMK Fridays er støttet af Wondercool Copenhagen.

Marina Abramović-værket er erhvervet med støtte fra Kulturstyrelsen og Hermod Lannungs Museumsfond.

For yderligere information:

Pressemedarbejder
Marlene Mee Ahrens
T +45 3374 7197
E marlene.ahrens@smk.dk

Relationsudvikler
Cille Grøndahl Mønsted
T +45 2552 7204
E cille.grondahl@smk.dk

Senest opdateret: 15.okt.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo