Presse

Foto: Agnethe Schlitzkrull

Pressemeddelelser | 22.jan.2014

Vinterferien på SMK: Fortællinger, farvelader og filosofi

Udenfor er det gråt, men indenfor på SMK er der fyldt med fortællinger og muligheder for at forme, farvelægge og filosofere sig gennem vinterferien. I Børnenes Værksted kan børn sætte form på begrebet venskab, mens de i Boghandlen kan farvelægge Mandalas. Børneomviserne er klar med fortællinger og filosofiske spørgsmål, og når sulten melder sig, er der børnebrunch i caféen.

Meditative malerbøger
Farverne er i fokus, når Boghandlen inviterer til Mandala-workshop. Her kan børnene farvelægge de cirkelformede og symmetriske Mandalas. Det skulle være en nærmest meditativ oplevelse, der virker beroligende og styrker koncentrationsevnen.
10. februar kl.11-16. Gratis

Sæt form og farve på venskab
Hvilken farve har venskab? Det er et af de spørgsmål, som vi tager fat på i Børnenes Værksted i vinterferien, hvor temaet er venskab. Børnene kan både tegne, male, klippe, klistre, lave skulpturer og ordmalerier i forsøget på at indkredse, hvordan begrebet venskaber kan få fysisk form. 8.-16. februar kl. 10.30 – 16.30. Pris: 45 kr.

Filosofi for børn
Spørgsmål er der også masser af i SMKs børneudstilling ”Frihed!” Her sætter vi spot på frihedens mange former og udtryk. Oplev friheden i form af det græsgrønne videokunstværk Looking for 4-leaf Clovers, 1998, af Nikolaj Recke, som projiceres på udstillingens gulv. Eller kom tæt på Marco Evaristtis berømte blender med spillevende fisk, der fremprovokerer spørgsmål om frihed og ansvar. På www.smk.dk har vi lagt en udstillingsguide, der kan sætte gang i de dybe samtaler.
”Frihed!”. Gratis adgang

Hele vinterferien er der desuden daglige børneomvisninger i ”Frihed!” Gennem kunstværkerne tager omviserne fat på spørgsmålet: Hvad betyder frihed for dig? Første og sidste søndag i vinterferien går turen op i de faste udstillinger, hvor det skal handle om henholdsvis snedronningen og kys, kærlighed og kæresterier. Se mere i kalenderen på www.smk.dk
Frihed! 10. – 15. februar kl. 13. Gratis 
Snedronningen 9. februar kl. 13. Gratis 
Kys,kKærlighed og kæresterier 16. februar kl. 13. Gratis

SMK Fridays - mere for de voksne 
Vinterferien bliver skudt i gang med et musikalsk brag af en SMK Fridays, der i samarbejde med Frost Festival præsenterer en række pop-up-koncerter midt i kunsten. Præcis hvem, der spiller og hvor, er en hemmelighed, men vi kan afsløre så meget, at alle bands også spiller på årets Frost Festival. Samtidig er der premiere på vores nyindkøbte værk af den verdenskendte performancekunster Marina Abramovic, som herefter kan ses på SMK en måned frem. I den anledning vil der være artist talks om værket og kunstneren, og så viser vi den anmelderroste film The Artist is Present fra 2012, der handler om Marina Abramovic og en af hendes performances på MoMa i New York.
SMK Fridays 7. februar. kl. 16.00-22.00. Gratis

Dukketeater for voksne – og børn
På vinterferiens sidste dag er vi også klar til at præsentere den internationalt anerkendte kunstner Simon Starlings dukkekomedie ”Ekspeditionen”. Den handler om dukken Simon Starling, der må indse, at det ikke er let at krydse Atlanten i en robåd. Stykket er fyldt med slapstick-komik, og børn over 3 år kan godt se med. Stykket bliver opført på Simon Starlings eget dukketeater, der er en 1:1 kopi af Marionetteatret i Kgs. Have, som fra 7. februar vil stå i Skulpturgaden.
Skulpturgaden 16. februar kl. 15. Gratis

For yderligere information:
Pressemedarbejder
Marlene Mee Ahrens
E marlene.ahrens@smk.dk
T +45 2552 7197

Senest opdateret: 15.okt.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo