Hos konservatoren

Spørg konservatoren

Du kan stille konservatoren et spørgsmål ved at udfylde felterne nedenfor. Dit spørgsmål vil blive besvaret så hurtigt som muligt.
*Hverken dit navn eller email kommer til at fremgå af hjemmesiden.

Papir | Samtidskunst | 29.apr.2013

Glas til indramning af en stor fotostat

Da jeg har studeret på Kunstakademiet i København og har lavet en meget stor fotostat, vil jeg spørge om, hvilken slags plexiglas jeg skal bruge til dens indramning ud fra et holbarhedsmæssigt synspunkt. Det må ikke "kunne gå i forbindelse" med billedet eller give andre problemer?
(Almindeligt glas er for uhåndterligt)

En god, men også kostbar, løsning er Museums glas der bl.a. forhandles hos www.tru-vue.com/Tru-Vue/Products/33/

Dette sikrer beskyttelse mod bl.a. UV lys, det er ridse-frit, skaber ingen statisk elektricitet og vejer meget mindre end glas i samme tykkelse. Til gengæld er det som nævnt kostbart.

Alternativt benytter vi på museet produktet ”Lexan” (en polycarbonat plade) som er meget stærk. Ulempen ved brug af ”Lexan” er, at det ikke beskytter mod UV og der kan udvikles statisk elektricitet. Desuden kan overfladen blive ridset, og skal derfor renholdes med særlige klude og rengøringsmidler (kan oplyses hos forhandler). Jeg vil tro at din lokale glarmester eller specialiserede firmaer der tilbyder indramning/montering kan være behjælpelig med denne type indramning. På museet har vi UV beskyttelse på vinduerne i de udstillingsområder der tillader dagslys.

God fornøjelse med dit projekt.

Med venlig hilsen
Christian Balleby Jensen
B.Sc kons, kunst på papir

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 7.jul.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo