Statens Museum for Kunst - Nyheder http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/ Seneste indlæg da Statens Museum for Kunst - Nyheder http://www.smk.dk/typo3conf/ext/tt_news/ext_icon.gif http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/ 18 16 Seneste indlæg TYPO3 - get.content.right http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Wed, 22 Apr 2015 11:28:00 +0200 Se to særudstillinger – betal for én http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/saertilbud-kunsteksperimenter-og-propaganda-fra-1515/ Slå to fluer med et smæk og oplev forårets to særudstillinger What's Happening? og Magt og ære – ... Vilde kunsteksperimenter fra  1960'erne og 1970'erne og et forunderligt mesterværk fra renæssancen har indtaget SMK's udstillingssale.  Lige nu kan du opleve begge vores særudstillinger og kun betale for én.

Kneppemaskine, happenings og et kæmpe paptårn
Hvad var det dog, der skete dengang i 1960'erne og 1970'erne, da kunstnerne rykkede kunsten ud af rammerne og blandede sig i populærkulturen, seksualitetens frigørelse og den nye kvindebevægelse? Det undersøger den anmelderroste særudstilling What's Happening?

Oplev værker af så forskellige kunstnere som Kirsten Justesen, Jytte Rex, Paul Gernes, Jørgen Leth, Ursula Reuter Christiansen, Kirsten Dufour, Andy Warhol og Marina Abramović.
Læs mere om udstillingen

Propaganda fra renæssancen
I SMK's anden aktuelle særudstilling, Magt og ære – Albrecht Dürer i kejserens tjeneste, viser vi renæssancekunstneren Albrecht Dürers propagandaværk: En æresport på 3x3 meter. Værket var bestilt af kejser Maximilian og havde til formål at promovere ham som kejser.

Tag en kikkert og gå på opdagelse i værket, som gemmer på heroiske krigsscener, granatæbler, mærkelige fabeldyr, delfiner og fængslede sirener.
Læs mere om udstillingen

Oplev begge udstillinger for 110 kr. (normalpris 165 kr. ) Tilbuddet gælder til og med 21. juni 2015.

]]>
Webmaster Wed, 22 Apr 2015 11:28:00 +0200
Bliv forsøgskanin i forskningsprojekt http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/vaer-forsoegskanin-i-smks-boerneudstilling/ Vi søger forsøgskaniner til et forskningsprojekt, hvor vi undersøger familiers oplevelser i SMK's... OBS: Vi har fundet alle deltagere til forskningsprojektet. Tak for jeres interesse.

Er du forælder, bedsteforælder, tante eller onkel? Vi søger deltagere til et forskningsprojekt i den aktuelle børneudstilling Og hvor har du så hjemme?.

I skal have mindst et barn med og den yngste skal være minimum fire år. Deltagelsen kræver ingen forberedelse, og som tak giver vi aftensmad i Caféen. Undersøgelsen er anonym.

Hvor: Statens Museum for Kunst

Hvor længe: Cirka 1 time 

Hvornår?: Onsdag 15. eller 22. april mellem kl. 16 og 19.

Hvem: Forældre, bedsteforældre, onkler, mostre og tanter sammen med deres børn, børnebørn, niecer og/eller nevøer.

Hvordan foregår det: Når I kommer til museet, får I mikrofoner på og oplever udstillingen på egen hånd.

Herefter bliver børnene bedt om at tage fotografier i udstillingen (mere information følger om dette). Til sidst interviewer vi Jer med afsæt i børnenes fotos. Undersøgelsen er anonym.

Kontakt og tilmelding

Er du interesseret i at være med, så skriv hurtigst muligt til leder af børne- og ungeenheden på SMK, Marianne Grymer Bargeman på marianne.bargeman@smk.dk. På forhånd tak for hjælpen.

Læs mere om udstillingen

]]>
Webmaster Mon, 13 Apr 2015 14:00:00 +0200
Årskort: Få mere kunst for pengene http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/smk-har-faaet-et-aarskort/ Nu kan kunstentusiaster få endnu mere for pengene! SMK lancerer et årskort.

SMK har fået et årskort, der giver dig fri entré til alle særudstillinger, mulighed for at springe køen over og 10% rabat i boghandlen og Caféen.

Og hvis du har en ven, der også er glad for kunst, kan hun eller han komme med gratis hver onsdag.

Vi begynder salget på museet torsdag 26. marts – samme dag, som vi åbner sæsonens store særudstilling What's Happening? Udstillingen stiller skarpt på den eksperimenterende kunst mellem 1965 og 1975 og viser værker af Bjørn Nørgaard, Lene Adler Petersen, Paul Gernes, Andy Warhol, Kirsten Justesen og mange flere.

Læs mere om årskortets fordele her

]]>
Webmaster Tue, 24 Mar 2015 18:34:00 +0100
Ny udstilling: What's Happening? http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/ny-udstilling-whats-happening/ Hvad sker der, når kunsten rykkes ud af rammen og blander sig i samfundet? Forårets store... Den 29. maj 1969 klokken 15.30 gik en nøgen kvinde med et kors gennem Børsen i København. Kvinden var Lene Adler Petersen, og hun og Bjørn Nørgaard stod bag aktionen, hvor Kristus i kvindelig figur konfronterede kapitalismens mandsdominerede hellige haller.

De to kunstneres aktion varede kun i få minutter, men blev et vigtigt vidnesbyrd om kunstens nye rolle som samfundskritiker. Aktionen er et af hovedværkerne i forårets store udstilling What's Happening?.

En kneppemaskine, happeningpartiturer og et 8 meter højt tårn
Udstillingen viser, hvordan en ny generation af kunstnere, forfattere og kritikere ikke længere spurgte til, hvad kunsten er, men hvad kunsten gør.  For første gang begyndte kunsten at spille sammen med seksualitetens frigørelse, den nye kvindebevægelse og med tidens radikale strømninger inden for ungdoms- og populærkultur, mode og medier.

Udstillingen byder på både en kneppemaskine, partiturerer til happenings og et 8 meter højt tårn og spænder over så forskellige kunstnere som Kirsten Justesen, Jytte Rex, Paul Gernes, Jørgen Leth, Ursula Reuter Christiansen, Kirsten Dufour, Andy Warhol og Marina Abramović.

Læs mere om udstillingen

Tag et smugkig ind i udstillingen, som åbner 26. marts

]]>
Webmaster Thu, 19 Mar 2015 14:49:00 +0100
Kast med maling i påsken! http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/kast-med-maling-i-paasken/ Oplev udstillingen What's Happening? der sætter spot på 1960'ernes og 70'ernes grænsesøgende kunst... Ny udstilling om den eksperimenterende kunst
Hvad er kunst? Hvad skal den? Og hvad sker der, når kunsten tages ud af rammen og ned fra soklen? Det undersøgte kunstnere i stor stil i 1960'erne og 70'erne, og nu undersøger SMK den eksperimenterende kunst med nutidens øjne i udstillingen What's Happening? Udstillingen kan opleves fra 26. marts til 2. august. Entré.

Læs om udstillingen What's Happening?

Kast, pust og sprøjt med maling i Børnenes Værksted
Vi udfordrer, hvad kunst er og laver eksperimenterende værker ved hjælp af forstøvere, sæbebobler og vandpistoler. Entré 45 kr. pr. deltager – begrænset antal pladser.

Læs om Børnenes Værksted 31. marts - 5. april kl. 10.30-16.30

Kickstart foråret med et farvestrålende paptårn
I forbindelse med udstillingen What's Happening? har et otte meter højt gråt paptårn indtaget museets forhal. I påskeferien kan børn og familier bygge et gigantisk paptårn, som, inspireret af foråret, skal stråle i alverdens farver. Gratis.

Læs om Søndag for Børn 5 april kl. 11.00-15.00

]]>
Ayoe Fridriksdottir Wed, 04 Mar 2015 09:20:00 +0100
Ny udstilling: Magt og ære http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/ny-udstilling-magt-og-aere/ Hvad er det, der er 500 år gammelt, skrøbeligt og voldsomt stort? Ny udstilling stiller skarpt på... Det imponerer både med sin størrelse og form. Og de mange symboler, smukke ornamenter, historiske slag og mærkelige fabeldyr pirrer din nysgerrighed. For hvad mon meningen har været med det store propagandaværk Kejser Maximilian 1.s Æresport?

Gå selv på opdagelse og zoom ind på de mærkværdige detaljer her

Propaganda og selviscenesættelse
Albrecht Dürer udførte i 1515 en Æresport på bestilling af den tysk-romerske kejser Maximilian. Kunstværket skulle promovere kejseren og understrege hans ret til tronen.  Maximillian trykkede en række eksemplarer, som han sendte til allierede rundt omkring i Europa. For på den måde at vise sin magt til så mange som muligt.

Grimme granatæbler

Værket myldrer med utallige figurer, dyr, historiske scener og symboler, der hylder kejseren. Og så er værket fyldt med granatæbler. Kejseren valgte granatæblet som symbol, fordi det ligesom ham selv ikke var særligt kønt udenpå, men smukt og fyldt med velformede kerner indeni.

Men flere af motiverne i Æresporten kender vi faktisk i dag ikke betydningen af. Hvad er for eksempel meningen med sneglen, marekatten og de mystiske delfinvæsener?

Læs mere om udstillingen

Sådan så det ud, da vi monterede det 3x3,5 meter høje kunstværk


Udstillingen er støttet af

]]>
Webmaster Fri, 27 Feb 2015 16:48:00 +0100
Nye omvisninger: Ulækker kunst, besættelser og kvindekunst http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/nye-omvisninger-ulaekker-kunst-besaettelser-og-kvindekunst/ Grim og ulækker kunst, besættelser og kvindekunst: Tag med SMK’s omvisere på gratis temaomvisninger... Hver søndag kl. 14 er vores omvisere til at guide dig til kunstperlerne i museets store samling af malerier, skulpturer og installationer.  Hver uge med et nyt sæt briller på.

Ulækker kunst, besættelser og kvindekunst

Tag for eksempel med, når vi sammen går helt tæt på den ækle og grimme kunst i omvisningen ”Føj – det grimmes æstetik”. En ulækker omvisning, hvor man alligevel ikke kan lade være med at kigge. 

I april jagter vi besættelser i kunsten i omvisningen Besat! Omviseren har fundet en bunke besatte kunstnere, der har været opslugte af farver, mænd, kvinder – og selvfølgelig af kunst!

Senere på foråret sætter vi spot på 100-året for kvindernes valgret – vær med, når vi i demokratiets ånd hylder kvinder og rettigheder i kunsten i omvisningen Brug din stemme, kvinde!.

Se alle forårets omvisninger

Husk, at vi også har omvisninger i børnehøjde hver søndag kl. 13.

]]>
Webmaster Mon, 23 Feb 2015 10:53:00 +0100
SMK Fridays. The Baroque Edition http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/smk-fridays-the-baroque-edition/ SMK går barok, når vi 13. februar inviterer indenfor til årets første SMK Fridays. Vær med, når... Moderne kunst tilsat klassisk lyd
Mellem den allernyeste kunst præsenterer SMK Fridays og Frost Festival to barokke koncertinstallationer af klangkollektivet We like We, som netop nu er pladeaktuelle med deres nye anmelderroste album a new Age of Sensibility.

100 blokfløjter og en støvsuger
Bliv klogere på et af barokkens instrumenter par excellence – blokfløjten – når kunstner Ragnhild May opfører en performance mellem barokke mesterværker fra Kongens Kunstkammer. Iført en dragt med 100 blokfløjter og med hjælp fra en støvsuger vil May få fløjterne til at drukne salen i bølgende resonansmønstre.

Hvad er barok?
Få styr på barokken med hjælp fra SMK's direktør Mikkel Bogh, som er ekspert i barokkens kunst. Ud fra ét af værkerne i SMK's samling vil han give sit bud på, hvordan man kan forstå barokkens særlige overdådige og dødsfikserede billedverden. Du kan også tage med på crash-kurser i barokkens symboler, hvor vi løfter sløret for maleriernes skjulte betydninger.

I Skulpturgaden kan du slippe din indre kunstner løs og lave dit eget, moderne #STILLEBEN.

Musikalsk omvisning
Tag på sansevandring rundt i udstillingen Europæisk Kunst 1300-1800 sammen med kunstner og kunstformidler Annette Skov og syv klassiske musikere fra Concerto Copenhagen. Gå med og oplev maleriernes motiver få nye dybder, når billedkunst, lyrik og barokmusik smelter sammen.

Streetfood, bar, art talks og Jomi Massage 
Musiker og performancekunstner Jomi Massage runder barok-aftenen af med et dj-sæt i Skulpturgaden. Som sædvanlig er der art talks i SMK’s samlinger, drinks, street food og mulighed for at se SMK's faste udstillinger efter lukketid.

SMK Fridays støttes af Bikubenfonden

]]>
Ayoe Fridriksdottir Wed, 21 Jan 2015 11:36:00 +0100
Vinterferie på SMK: Paphuler og tøndeslagning http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/vinterferie-paa-smk-paphuler-og-toendeslagning/ Uge 7 på SMK bliver en vinterhyggelig affære med hjemlig kunst, paphuler og koncertomvisninger. Vær... Vinterferie for børn og familier

I vinterferien kan du føle dig dejligt hjemme på SMK! Gå på opdagelse i den hjemlige kunst i vores børneudstilling Og hvor har du så hjemme? og fold dig ud som chefarkitekt i Børnenes Værksted og byg dit eget skulpturhus af ler, gips og pap. Har du mod på et større byggeprojekt kan du kaste dig over de hundredvis af papkasser, der fylder SMK’s scene. Du bestemmer selv, om det skal blive til en hyggelig paphule eller et tårnhøjt højhus.

Se alle aktiviteter i vinteferien

Fastelavn på SMK

Et værksted med udklædningshatte, en fastelavnsomvisning og et sæt svingende tønder med slik: SMK er godt forberedt til årets fastelavnsfest– og du er inviteret med!

Kom og lav din egen superheltemaske eller prinsessediadem og giv den dit bedste skud, når vi slår katten af tønden.  Bagefter kan du tage med på en børneomvisning om faste og fastelavn i kunsten. Brug for en pause fra festlighederne? Så tag i Caféen og snup en kop chokolade og en lun fastelavnsbolle.

Læs mere om fastelavn på SMK søndag 15. februar kl.10-15

'Fifty Shades of Grey' og koncertomvisninger

For de voksne byder vinterferien også på 'Fifty Shades of Grey' omvisninger om gråtoner i kunsten og koncertomvisninger med Concerto Copenhagen. Det bliver stemningsfuldt, når syv klassiskere kunstnere fra Concerto Copenhagen udforsker barokkunstens forskellige temperamenter i ord og musik.

'Fifty shades of grey' omvisninger 8. & 15. februar kl. 14

Koncertomvisninger med Concerto Copenhagen 14. februar kl. 12 og 14 & 15. februar kl. 13.30 og 15.30.

Fastelavn på SMK er sponsoreret af:

]]>
Webmaster Fri, 16 Jan 2015 12:49:00 +0100
App giver dig din daglige dosis kunst http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/app-giver-dig-din-daglige-dosis-kunst/ Hvorfor skar van Gogh sit øre af? Hvad lavede Constantin Hansens selskab af danske kunstnere i Rom?... Få tilsendt mesterværker og små finurlige historier om kunsten hver dag på din smartphone eller tablet. DailyArt Daily Dose of Art er en gratis app, der hver dag klokken 16:45 publicerer et nyt, klassisk mesterværk og stiller skarpt på de historier, der gemmer sig i værket. Hver dag løftes sløret for enten en historie om kunstneren, værket eller dets samtid.

Du kan hente app'en i Google Play eller i App Store. App'en er på engelsk.

Oplev SMK's værker blandt mesterværker fra hele verden

Som noget helt nyt er et udvalg af SMK's værker også at finde i DailyArt Daily Dose of Art app'en. Museet har netop indgået et samarbejde med Moiseum, der står bag app'en, og nu er 160 værker fra SMK's samlinger med i den samlede kunstgavepulje i DailyArt Daily Dose of Art, som byder på mesterværker fra hele verden.

Se og download værkerne fra SMK

]]>
Ayoe Fridriksdottir Fri, 16 Jan 2015 11:40:00 +0100