Statens Museum for Kunst - Nyheder http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/ Seneste indlæg da Statens Museum for Kunst - Nyheder http://www.smk.dk/typo3conf/ext/tt_news/ext_icon.gif http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/ 18 16 Seneste indlæg TYPO3 - get.content.right http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Wed, 05 Oct 2016 11:33:00 +0200 Efterårsferie for børn http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/efteraarsferie-for-boern/ I efterårsferien er der masser af spændende oplevelser for børn på SMK. Få kunsten til at vokse,... I efterårsferien er der masser af spændende oplevelser for børn på SMK. Få kunsten til at vokse, tag med omviseren på opdagelse eller udforsk SMK's nye udstilling for børn og familier. Og vær med, når vi til Kulturnatten skyder ferien i gang!


Ny udstilling for børn og familier


© Aisha Khalid. Foto: Shah Zaman Bloch

I udstillingen To verdener som én kan børn og familier dykke ned i den pakistanske kunstner Aisha Khalids hypnotiserende univers, hvor der gemmer sig tilslørede kvinder, eventyrlige figurer og huller, der leder ind til andre verdener.

Omgivet af mønstre, tusindvis af broderisting og stikkende nåle kan børn og deres voksne udforske modsætninger, og hvordan verden ser ud, når man snurrer rundt om sig selv og bliver rundtosset. For de større børn og voksne kan Khalids værker kickstarte samtaler om bl.a. sprog og identitet.  

Udforsk To verdener som én
7. oktober 2016 – 19. februar 2017
Pris: Dagsbillet

På opdagelse med omviserenVær med, når vi går på opdagelse i Aisha Khalids forunderlige univers i udstillingen To verdener som én.

Sammen går vi helt tæt på den pakistanske kunstners hypnotiserende værker og dykker ned i fortællingerne, der gemmer sig bag de uendelige mønstre og stikkende nåle.

Lørdag 15. – søndag 23. oktober
Kl. 13.00 - 13.45
Pris: Gratis med Dagsbillet

Fællesværk på Scenen

Kom og sæt dit aftryk, og vær med til at få vores fællesværk til at vokse dag for dag.

Inspireret af Aisha Khalids hypnotiserende værker, som du netop nu kan opleve i udstillingen To verdener som én, tegner vi prikker, tern, cirkler og mønstre i forskellige farver og størrelser.

Mandag 17. – fredag 21. oktober
Kl. 11.30 - 15.30
Pris: Dagsbillet

Børnenes VærkstedSlip din indre kunstner løs! Vær med, når vi med pensler, vandpistoler og sæbebobler maler billeder af stående, siddende, svævende og gående kroppe. 

Med inspiration fra udstillingen Flygtige øjeblikke – Tegninger af Auguste Rodin skal vi eksperimentere med vand, farver og bevægelse.

Lørdag 15. – søndag 23. oktober
Kl. 11.30 - 16.30
Pris: 30 kr. + dagsbillet

Kulturnatten

Vær med, når vi skyder efterårsferien i gang til Kulturnatten! På SMK og Den Kongelige Afstøbningssamling dykker vi ned i Auguste Rodins eksperimenterende univers.

Inspireret af hans tegninger af kroppe i alle afskygninger skaber vi sjove, bløde, tynde, store og små figurer og fantasikroppe. 

Fredag 14. oktober
Kl. 18.00 - 00.00
Pris: Gratis med Kulturpas
Se hele programmet for Kulturnatten på SMK

Udforsk 700 års kunst

smk_9306.jpg (800×331)

På SMK kan du gå på opdagelse i mere end 700 års kunst. Udforsk museets faste udstillinger, der udfolder alt fra den tidligste renæssance til kunsten af i morgen.

I de faste udstillinger er der aktiviteter for hele familien. Find gemte historier i værkerne med brætspillet Match-SMK, opdag kunsten med SMK’s flipflapper eller find papir og blyant frem i Tegnesalen.

Mandag 17. – søndag 23. oktober
Kl. 11 - 17 (onsdag: kl. 11 - 20)
Gratis med dagsbillet

Mellem tusindvis af afstøbninger


Nøgne figurer, hedenske guder og kristen kunst – der er nok at gå på opdagelse i blandt de tusindvis af gipsskulpturer i Den Kongelige Afstøbningssamling.

Oplev samlingens helte, krigere og heltinder komme til live gennem gribende og dramatiske audioguides eller udforsk samlingen på egen hånd, når vi i efterårsferien holder særåbent i det gamle pakhus ved Københavns Havn. 

Mandag 17. – søndag 23. oktober
Kl. 11 - 17
Gratis


Flere nyheder?
Tilmeld dig SMK's nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret om nye udstillinger, arrangementer, aktiviteter og særtilbud.

]]>
Ayoe Torbensdóttir Thu, 29 Sep 2016 12:45:00 +0200
Oplev to verdener som én http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/oplev-to-verdener-som-en/ Hypnotiserende mønstre, tusindvis af broderisting, minutiøse penselstrøg og en hær af stikkende... Hypnotiserende mønstre, tusindvis af broderisting, minutiøse penselstrøg og en hær af stikkende nåle. I efteråret inviterer SMK børn og familier til at udforske, hvad der sker, når forskellige verdener mødes og smelter sammen i en ny udstillling.

På den ene side et smukt ornamenteret tæppe. På den anden side en overflade med tusindvis af sylespidse nåle. Fra 7. oktober kan børn og familier gå på opdagelse i den pakistanske billedkunstner Aisha Khalids hypnotiserende univers i en ny udstilling skabt specielt til SMK. Inspireret af sufisme, den islamiske mystik, stiller hun skarpt på kvinderoller, identitetsskabelse, magtstrukturer og vestlige forestillinger om Pakistan.

Burkaklædte skikkelser og dragelignende figurer
Midt i udstillingen hænger værket Two Worlds as One – to gigantiske, vævede tæpper. På den ene side fremstår de som luksuriøse tæpper spækket med smukke gyldne og sølvlignende mønstre – og går du helt tæt på, kommer små mænd, fugle, træer og dragelignende figurer til syne.

Bevæger du dig rundt om tæpperne, vil du dog blive klar over, at alt i verden har flere sider. At den diametrale modsætning kan lure lige under overfladen. At det uhyggelige kan dukke op i trygge, velkendte omgivelser. På bagsiden af tæpperne står nemlig en hær af sylespidse nåle.

I udstillingen kan børn og familier også udforske en række malerier, som umiddelbart ligner mønstre, der fortsætter i det uendelige, gengivet med digital korrekthed. Men hvis du stopper op og kigger lidt nærmere, vil du opdage, at der i de detaljerede ornamentale mønstre gemmer sig forskellige variationer af kamuflerede burkaklædte skikkelser og huller, der leder ind til en anden verden.

Aisha Khalid


Aisha Khalid er uddannet miniaturemaler på kunstakademiet og er i dag en af Pakistans førende samtidskunstnere. Khalid
er en del af den første generation, der siden begyndelsen af 1990'erne har udfordret det flere tusind år gamle miniaturemaleri.

I modsætning til fortidens miniaturemalere, der blev oplært i til perfektion at gengive kongelige og mytiske motiver, udfordrer 'neo-miniaturens' første generation miniaturemaleriets formsprog i både skala, symbolik og brug af materialer og farver samt ved at kommentere på aktuelle politiske og sociale temaer.

For både børn og voksne
Der er mange veje ind i Khalids kunst – og mange verdener – der udfolder sig i den pakistanske kunstners hypnotiserende og præcist udførte værker. Ved at udfordre det flere tusind år gamle miniaturemaleri skaber Khalid værker, der er fyldt med historier for både store og små.

Omgivet af mønstre, der får det til at flimre for øjnene, tusindvis af broderisting og stikkende nåle, kan børn og deres voksne udforske modsætninger, og hvordan verden ser ud, når man danser eller snurrer rundt om sig selv og bliver rundtosset. For de større børn og voksne kan Khalids værker kickstarte samtaler om sprog, identitet og temaer som krig og terror. Om hvem vi er, og hvordan vi definerer hinanden.


Oplev To verdener som én fra 7. oktober 2106 til 19. februar 2017.


Udstillingen er en del af Images 16
logoimages.png (134×45)

Flere nyheder?
Tilmeld dig SMK's nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret om nye udstillinger, arrangementer og særtilbud.

]]>
Ayoe Torbensdóttir Fri, 23 Sep 2016 10:39:00 +0200
Guide til efteråret på SMK http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/guide-til-efteraaret-paa-smk/ I efteråret er der masser af oplevelser for både store og små. Dyk ned i eksperimenterende... I efteråret er der masser af oplevelser for både store og små. Dyk ned i eksperimenterende tegninger, hypnotiserende mønstre og værker, der sætter spot på flugt, grænsekrydsning og asylpolitik.  

På SMK glæder vi os til efteråret! De kommende måneder slår vi nemlig dørene op til en række nye udstillinger. Oplev den franske mester Auguste Rodins eksperimenterende tegninger, dyk ned i værker, der sætter fokus på flugt-, asyl- og migrationsproblematikker og udforsk den pakistanske kunstner Aisha Khalids hypnotiserende univers. 

Som altid kan du også gå på opdagelse i 700 års kunst i SMK's faste udstillinger, slå dig løs i værkstedet og tage med omviseren på opdagelse.


Børnenes Værksted

Juleri_3.jpg (2500×1035)

Slip din indre kunstner løs! Vær med, når vi skaber fantasidyr med skarpe hugtænder, glitrende skæl og blød pels, kreerer liggende, svævende og gående kroppe og trykker, tegner og maler mønstre, prikker og tern.

Lørdag og søndag kl. 11.30 - 16.30
Pris: 30 kr. + dagsbillet


På opdagelse med omviserenHver søndag kan du tage med omviseren på opdagelse i kunsten. Sammen dykker vi ned i en række værker og går på jagt efter fortællinger, der gemmer sig under overfladen. Tag med på en voksenomvisning eller oplev museets kunstperler i børnehøjde.

Søndag kl. 12 - 12.30: 
Omvisning i Migrationspolitik: Tre CAMP-udstillinger på SMK
Søndag kl. 13 - 13.45:
Børneomvisning i SMK's faste udstillinger
Søndag kl. 14 - 14.30: 
Voksenomvisning i SMK's faste udstillinger
Søndag kl. 15 - 15.45:
Omvisning i Flygtige øjeblikke – Tegninger af Auguste Rodin


700 års kunstPå SMK kan du gå på opdagelse i mere end 700 års kunst. Udforsk museets faste udstillinger, der udfolder alt fra den tidligste renæssance til kunsten af i morgen.

I de faste udstillinger er der aktiviteter for hele familien. Find gemte historier i værkerne med brætspillet Match-SMK, opdag kunsten med SMK’s flipflapper eller find papir og blyant frem i Tegnesalen.


Migrationspolitik: Tre CAMP-udstillinger på SMK


© Barat Ali Batoor, The Unseen Road to Asylum, 2013

I en tre-i-en-udstilling, kurateret af CAMP / Center for Migrationspolitisk Kunst, sætter SMK fokus på flugt, grænser, asyl, fordrivelse og migration.

Udstillingen kaster et kritisk blik på den aktuelle situation for flygtninge og migranter. Med film, fotografi, skulptur, tegninger og installationer giver en række danske og udenlandske kunstnere – de fleste med migrant- eller flygtningebaggrund – deres perspektiv på situationen.

Se Migrationspolitik: Tre CAMP-udstillinger på SMK
10. september – 6. november 2016.


Flygtige øjeblikke – Tegninger af Auguste Rodin


© Auguste Rodin, Siddende nøgen kvinde fra ryggen med armene i vejret, u.d., D4559. Musée Rodin, Foto: Jean de Calan.

Rodin er mest kendt for sine dramatiske skulpturer, men han var også en ihærdig og alsidig tegner.

Det var i tegningerne, at han eksperimenterede frit og spontant – og de erfaringer han gjorde sig her, tog han med sig over i sit arbejde med leret og stenen. Selv sagde Rodin om sine tegninger: "Det er meget simpelt. Mine tegninger er nøglen til min kunst".

Oplev Flygtige øjeblikke – Tegninger af Auguste Rodin
22. september 2016 – 15. januar 2017.


To verdener som én


© Aisha Khalid. Foto: Shah Zaman Bloch

Den pakistanske billedkunstner Aisha Khalid har skabt en udstilling til børn og familier. Inspireret af sufisme, den islamiske mystik, stiller hun skarpt på kontroversielle politiske budskaber gennem detaljerige, poetiske miniaturemønstre og sanselige tekstil- og broderiværker.

I udstillingen undersøger vi, hvordan trygge og velkendte elementer, som vi forbinder med hjem og hjemlighed, i Khalids univers forvandles og får nye – og helt anderledes – betydninger.

Udforsk To verdener som én
7. oktober 2016 – 19. februar 2017.


Sergej Jensen i x-rummet


©
Sergej Jensen, Untitled, 2014

I x-rummet, SMK's platform for samtidskunst, kan du i efteråret opleve en række værker skabt af Sergej Jensen, der er kendt for sin utraditionelle tilgang til maleriet. 

Den internationale, danskfødte kunstners værker består ofte af forskellige sammensyede tekstiler, fx gamle lærreder og opsprættede sække, nogle gange sparsomt bemalede med abstrakte eller figurative motiver. 

Se Sergej Jensen i x-rummet
13. oktober – 30. december 2016.


Udenfor Curriculum

laby.jpg (1000×433)
© Mike Kelley og Paul McCarthy, An Architecture Composed of the Paintings of Richard Powers and Francis Picabia, 1997

Under overskriften SMK² har billedkunstner Henrik Plenge Jakobsen hentet sjældent sete værker frem fra magasinerne og skabt særophængningen Udenfor Curriculum.

I udstillingen kan du fare vild i en gigantisk labyrintisk installation og opleve en række værker skabt af kunstnerne Mike Kelley og Poul McCarthy. 

Se Udenfor Curriculum frem til 23. oktober 2016.


Flere nyheder?
Tilmeld dig SMK's nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret om nye udstillinger, arrangementer, aktiviteter og særtilbud.

]]>
Ayoe Torbensdóttir Thu, 08 Sep 2016 08:36:00 +0200
SMK udstiller flygtige øjeblikke http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/rondin/ I efterårets store særudstilling på SMK får du nøglen til Auguste Rodins kunst, når vi inviterer... Liggende, stående, gående og svævende kvindekroppe tegnet med en hurtig streg hen over papiret. Tegninger, hvor en af kunsthistoriens helt store mestre udviklede sin kunst, som i 1800-tallet revolutionerede måden, man hidtil havde arbejdet med skulptur. 

22. september byder vi indenfor i den franske kunstner Auguste Rodins eksperimenterende univers i udstillingen Flygtige øjeblikke – Tegninger af Auguste Rodin. En udstilling, der stiller skarpt på det arbejde, der skabte grundlag for Rodins dramatiske skulpturer.

Et før og et efter Rodin
Auguste Rodin (1840-1917) er en af kunsthistoriens helt store mestre. Der findes et før og et efter Rodin i skulpturens historie. I 1800-tallet fornyede den franske kunstner den måde, man arbejdede med skulptur.

Hvor skulpturen tidligere typisk havde været en statisk, monumental og idealiserende figur hævet op på en sokkel, satte Rodin nu skulpturen fri og introducerede dynamiske og lidenskabelige menneskefigurer, der greb ind i det omgivende rum.

Nøglen til Rodins kunst
Rodin er mest kendt for sine dramatiske skulpturer, men han var også en ihærdig og alsidig tegner. Der findes faktisk tusindvis af værker på papir fra Rodins hånd. Særligt var han interesseret i kvindekroppen i bevægelse, dans og seksuel ekstase – derfor var det heller ikke et særsyn, at de kvindelige nøgenmodeller gik rundt i atelieret, mens han tegnede dem. Med hurtige bevægelser – uden at se ned på papiret – lod han blyanten indfange hver en bevægelse.

Det var i tegningerne, at han eksperimenterede frit og spontant – og de erfaringer han gjorde sig her, tog han med sig over i sit arbejde med leret og stenen. Selv sagde Rodin om sine tegninger: "Det er meget simpelt. Mine tegninger er nøglen til min kunst".

Oplev udstillingen Flygtige øjeblikke – Tegninger af Auguste Rodin på SMK fra 22. september 2016 til og med 15. januar 2017.

Dyk ned i Rodins univers
Tag med udstillingens formidler eller inspektør på en rejse gennem Rodins eksperimenterende univers. På en række særomvisninger, går vi bag om udstillingen og stiller skarpt på en af kunsthistoriens helt store mestre.

Læs om arrangementerne Særomvisning: Flygtige øjeblikke – Tegninger af Auguste Rodin


Flere nyheder?
Tilmeld dig SMK's nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret om nye udstillinger, arrangementer og særtilbud.

]]>
Ayoe Torbensdóttir Fri, 02 Sep 2016 09:13:00 +0200
Bliv centrum i nyt værk http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/falsnaes/ Foregiv at du maler museets vægge med sort maling, der strømmer ud af din højre pegefinger og... Foregiv at du maler museets vægge med sort maling, der strømmer ud af din højre pegefinger og udtryk dig gennem lyde og bevægelser. Kunstner Christian Falsnaes har skabt en ny – og ganske utraditionel – audioguide, der dirigerer dig gennem performancen Tusind Ansigter.

På SMK kan du opleve værker skabt af kunstnere gennem mere end 700 år. Men nu kan du også selv være med til at opføre et værk på Danmarks største kunstmuseum – det er faktisk op til dig om dette nye performance-værk realiseres!

En del af SMK²


Henover et år griber otte kunstnere ind i museets samling og skaber formidlingsformer, der giver dig nye perspektiver på og indgange ind i kunsten. Audioguiden Tusind Ansigter af Christian Falsnaes er tredje projekt i rækken af de otte kunstnerinterventioner.


Kunstnerinterventionerne er kurateret af overinspektør og seniorforsker på SMK Marianne Torp og er en del af SMK² – en række eksperimenter, hvor SMK sammen med kunstnere, forfattere og andre fagligheder sætter museets samlinger i spil på nye måder for at give dig overraskende og anderledes kunstoplevelser.

I en ny – og ganske utraditionel – audioguide dirigerer kunstneren Christian Falsnaes dig nemlig gennem performancen Tusind Ansigter. Følger du kunstnerens instruktioner, bliver du centrum i værket, som Falsnaes har skabt som en del af SMK².

Sæt dig selv i spil
Prøv at forestille dig, at der strømmer sort maling ud af din højre pegefinger. Prøv så at forestille dig, at museets vægge er et lærred, som du kan male på med malingen, der sprøjter fra din finger – alt imens du går, drejer rundt og løber.

I audioguiden bliver du dirigeret til at sætte dig selv i spil i kunsten. Gennem seks lydspor bliver du foruden "at male" også instrueret i at udtrykke dig gennem lyd og bevægelse. 

Brugeren sat i centrum
Audioguiden Tusind Ansigter er en videreudvikling af en serie værker, som Falsnaes har arbejdet på de seneste år.

I installation, video og performance sætter han dig, museumsbrugeren, i centrum. I stedet for en traditionel audioguide, hvor du skal reflektere over de udstillede værker, ønsker Falsnaes med sin nye audioguide, at skabe en museumsoplevelse, hvor fokus er rettet mod dig.

Du skal ikke længere være beskuer af et færdigt værk, der er blevet til i et atelier – du skal være en del af selve realiseringen af værket. Du får faktisk ansvaret for, at performancen Tusind Ansigter bliver opført. For det er, når du udfører instruktionerne i audioguiden, at værket bliver til. Og du skal opføre din version af performancen Tusind Ansigter

Aldrig det samme værk
Ifølge Christian Falsnaes findes der lige så mange versioner af performancen Tusind Ansigter, som der findes brugere, der udfører den.

For selvom alle hører den samme stemme og de samme instruktioner, vil hver bruger altid opføre performancen på sin helt egen, personlige måde. Din krop, identitet og personlighed vil gennemsyre performancen, som vil give dig – og andre omkring dig – en anderledes museumsoplevelse. 

Lån iPod og høretelefoner i Informationen på SMK eller stream audioguiden Tusind Ansigter via guide.smk.dk

Flere nyheder?
Tilmeld dig SMK's nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret om nye udstillinger, arrangementer, aktiviteter og særtilbud.

]]>
Ayoe Torbensdóttir Thu, 25 Aug 2016 16:03:00 +0200
Asyl- og flygtningepolitik til debat i ny udstilling på SMK http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/asyl-og-flygtningepolitik-til-debat-i-ny-udstilling-paa-smk-1/ En ny tre-i-en-udstilling giver plads til kunstneres fortolkninger af flugt-, asyl- og... En ny tre-i-en-udstilling giver plads til kunstneres fortolkninger af flugt-, asyl- og migrationsproblematikker. Med udstillingen ønsker SMK at nuancere og skabe debat, siger direktør på SMK Mikkel Bogh. 

I efteråret sætter SMK fokus på flugt, grænser, asyl, fordrivelse og migration i en tre-i-en-udstilling kurateret af CAMP / Center for Migrationspolitisk Kunst.

Udstillingen Migrationspolitik: Tre CAMP-udstillinger på SMK, der åbner 10. september, kaster et kritisk blik på den aktuelle situation for flygtninge og migranter. Med film, fotografi, skulptur, tegninger og installationer giver en række danske og udenlandske kunstnere – de fleste med migrant- eller flygtningebaggrund – deres perspektiv på situationen.

Geografiske og symbolske skillelinjer
Udstillingen viser værker af Barat Ali Batoor, Ursula Biemann, Castaway Souls of Sjælsmark, Chieh-jen Chen, Tiffany Chung, Nermin Durakovic, David Fedele, Nanna Katrine Hansen, Murtaza Ali Jafari, George Kurian, Dady de Maximo, Migreurop, Welcome to Europe, Trampolinhusets Kvindeklub i samarbejde med Bridge Radio og Blake Shaw.

Oplev blandt andet filmværker, som undersøger grænser – både som geografiske og symbolske skillelinjer.

I videoinstallationen Empire’s Borders 1 (2008-09) viser taiwanesiske Chieh-jen Chen, hvordan nationer kontrollerer visse befolkningsgruppers bevægelsesfrihed med diskriminerende visumregler.

I filmen ser man en kø af kinesiske kvinder, der venter ved en taiwanesisk grænsekontrol med deres kufferter på bagagevognen og deres officielle papirer i hånden, mens de en ad gangen genfortæller deres møde med indrejsemyndighederne.

Andre værker tematiserer flygtningelejren og portrætterer hverdagen og administrationen af menneskeligt liv i asylcentre, flygtningelejre og detentionscentre.

Læs mere om udstillingen

Nye perspektiver på asyl- og flygtningedebatten
SMK's direktør Mikkel Bogh håber, at udstillingen kan bidrage til den aktuelle asyl- og flygtningedebat og gennem et billedkunstnerisk perspektiv nuancere forståelsen af situationen og de menneskelige konsekvenser af den politik, der føres på området.

"Der er historisk mange mennesker på flugt. De fleste af os følger med via medierne. Sammen med CAMP giver vi nu SMK's brugere mulighed for at opleve, hvordan kunstnere med flygtninge- og migrationsbaggrund fortolker krisen. Jeg håber, at vi med udstillingsserien kan udfordre os selv og vores brugere og bidrage med nye perspektiver på en sag, der optager os alle," siger Mikkel Bogh.

CAMP / Center for Migrationspolitisk Kunst


CAMP, der ligger i det uafhængige medborgerhus, Trampolinhuset, i Købehavns Nordvest-kvarter, er et nonprofit udstillingssted for kunst, der producerer udstillinger om fordrivelse og migration med både store og internationale navne og mindre etablerede kunstnere, fortrinsvis med flygtninge- eller migranterfaring.

CAMP er årets vinder af Kunstkritikerprisen 2016 for deres arbejde med den transnationale og migrationspolitiske kunst.

Udstillinger på SMK og CAMP
Udstillingen Migrationspolitik: Tre CAMP-udstillinger på SMK er en reetablering af tre udstillinger, som CAMP's daglige ledere Frederikke Hansen og Tone Olaf Nielsen har kurateret og vist på udstillingsstedet CAMP under titlen Migrationspolitik / Migration Politics.

Sideløbende med tre-i-en-udstillingen på SMK åbner CAMP sin fjerde udstilling i centret: Deportationsregimet: Kunstneriske reaktioner på tvangsudvisning som statslig praksis og levet erfaring.

I forbindelse med udstillingerne på SMK og i Trampolinhuset kan du deltage i en række aktiviteter som fx talks, omvisninger, performances, møder og debatter med udgangspunkt i spørgsmål og erfaringer omkring migrations-, flugt- og asyltematikker i Trampolinhuset i København NV.

Du kan opleve udstillingen Migrationspolitik: Tre CAMP-udstillinger på SMK fra 10. september til 6. november 2016.Udstillingerne er støttet af
logoimages.png (134×45)


Flere nyheder?
Tilmeld dig SMK's nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret om nye udstillinger, arrangementer, aktiviteter og særtilbud.

]]>
Webmaster Thu, 25 Aug 2016 00:15:00 +0200
Cph Art Week på SMK http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/cph-art-week-paa-smk/ 26. august til 4. september fylder festivalen Cph Art Week København med kunst under overskriften... Når kunstfestivalen Cph Art Week igen i år får byen til at summe af kunst, er det under overskriften Open Gestures. Fra 26. august til 4. september sætter Cph Art Week spot på kunsten som en handling, der stadig er åben, uafsluttet og i konstant bevægelse.

Se programmet for Cph Art Week 2016

På SMK sætter vi i anledning af Cph Art Week ekstra fokus på bevægelse i kunsten med en special edition af SMK Fridays, et særligt filmprogram, en ny audioguide, en omvisning i bevægelse og som altid: gennem 700 års kunst.

SMK Fridays feat. Cph Art WeekNår vi 26. august inviterer til sæsonens første SMK Fridays er det sammen med Cph Art Week for at skyde kunstfestivalen i gang.

Vær med, når vi rykker ud i Museumshaven med musik, gadekøkken, art talks, drinks og speedbådssejllads. Deltag også i performancekunstner Isabel Lewis' sociale Occasions og oplev bløde berøringer og kradsende negle, når klassiske musikere opfører kompositioner på nøgne kroppe.

Læs mere om SMK Fridays feat. Cph Art Week

Sæt dig selv i spil i kunsten

Som en del af SMK² har kunstner Christian Falsnaes skabt en ny og ganske utraditionel audioguide, hvor du bliver dirigeret til at sætte dig selv i spil i kunsten. Ved at foregive, at du maler et kæmpe værk på museets vægge og ved at danse, nynne og råbe, er du med til at skabe performancen Tusind Ansigter.

Audioguiden Tusind Ansigter har premiere 26. august til SMK Fridays.
.

Filmprogram i biografen

laby.jpg (1000×433)

Under overskriften SMK² har billedkunstner Henrik Plenge Jakobsen hentet sjældent sete værker frem fra magasinerne og skabt særophængningen Udenfor Curriculum. I udstillingen kan du opleve værker af de radikale kunstnere Mike Kelley og Poul McCarthy.

I anledningen af Cph Art Week har Henrik Plenge Jakobsen kurateret et særligt filmprogram med værker af Mike Kelley, som du kan se i museets biograf under hele festivalen. 

Se hele filmprogrammet med værker af Mike Kelley

Omvisning i bevægelse

juleri_4.jpg (1000×414)

Søndag 4. september kan du tage med på en omvisning, hvor vi dykker ned i og udforsker temaet for dette års Cph Art Week: Open Gestures

Sammen ser vi nærmere på, hvordan krop og bevægelse gennem tiden er blevet skildret i kunsten.

Læs om omvisningen Bevægelse i kunsten

]]>
Ayoe Torbensdóttir Wed, 17 Aug 2016 14:41:00 +0200
Sæt dit præg på SMK's kommende udstilling http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/saet-dit-praeg-paa-smks-kommende-udstilling-1/ Hvilke historier gør dig nysgerrig? Og hvordan vil du helst opleve kunsten? Deltag i en fokusgruppe... Hvilke historier gør dig nysgerrig? Og hvordan vil du helst opleve kunsten? Deltag i en fokusgruppe om den japanske kunsts indtog i nordisk kunst. Som tak får du to fribilletter til SMK.

I 2017 sætter vi i en stor særudstilling spot på, hvordan mødet med japansk kunst forandrer kunsten i Europa i anden halvdel af 1800-tallet. Et møde, der skaber asymmetriske kompositioner og mere dekorative, forenklede og meditative motiver.

Vi er allerede i fuld gang med at udvikle udstillingen, og vi har en masse gode ideer. Men vi vil meget gerne høre, hvad du synes, og hvad du kunne tænke dig at opleve. Hvilke historier gør for eksempel dig nysgerrig? Hvilke informationer har du brug for, når du står overfor værkerne? Sammen skal vi tale om værkerne og de forskellige historier, der knytter sig til dem og få ideer til hvilke fortællinger, udstillingen skal udfolde. 

Hvem søger vi?
Vi leder efter mænd og kvinder i alle aldre over 18 år. Du behøver ikke vide noget om hverken japansk kunst, nordisk kunst eller kunsthistorie generelt. Du skal bare interessere dig for kunst, have lyst til at sige din mening og dele dine tanker. 

Hvor og hvornår?
Fokusgruppeinterviewet afholdes onsdag 24. august kl. 16.30-17.45 på SMK.

Hvad får du som tak?
Som tak for din deltagelse får du to fribilletter til SMK og et katalog fra udstillingen William Hogarth. En skøges liv og andre historier.

Kontakt og tilmelding
Hvis du har lyst til at deltage eller har spørgsmål, så kontakt os endelig ved at sende en mail til anne.soerensen_@_smk.dk

Vi håber, at du har lyst til at sætte dit præg på SMK's kommende udstilling!

]]>
Ayoe Torbensdóttir Tue, 02 Aug 2016 16:20:00 +0200
Ugen på SMK: TRYK PÅ! http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/ugen-paa-smk-tryk-paa/ Børnenes sommerferie lakker mod enden, og i denne sidste ferieuge tager vi os god tid og skruer... Børnenes sommerferie lakker mod enden, og i denne sidste ferieuge tager vi os god tid og skruer tempoet helt ned. 

I dag har vi masser af computere, smarte programmer og printere. Hurtigt og nemt kan vi masseproducere billeder og tegninger. Men hvad sker der, hvis vi skruer lidt ned for tempoet? Det finder vi ud af, når vi i denne sidste ferieuge giver os ekstra god tid.

Husk, at hvis det bliver for varmt, kan du altid blive kølet af ved springvandet, slænge dig i Museumshaven eller slentre over i parken eller på legepladsen i museets baghave, Østre Anlæg.

Tryk på i værkstedetKom og sæt dit aftryk, når vi har grafik på tapetet. I værkstedet kan du lave simple stempler og tryk med blandt andet flamingoplader. Vi har også fundet linoleum- og træplader frem, så du kan lave nogle lidt mere avancerede snit og tryk.

Læs om Børnenes Værksted: TRYK PÅ!
Tirsdag til søndag kl. 11.30-16.30
Pris: 30 kr. + dagsbillet

På opdagelse med omviseren

juleri_4.jpg (1000×414)

Tag med på en børneomvisning hvor du kan være med til at bestemme, hvilke værker vi skal dykke ned i. Skriv en mail til SMK’s omviser Rune, rune@smk.dk, og foreslå et værk, som du synes, vi skal se nærmere på til dagens omvisning. Du kan også tage med på en omvisning for voksne, hvor vi ser nærmere på museets samling af videokunst.

Søndag kl. 13: Børneomvisning: Vælg et værk
Søndag kl. 14: Omvisning: Video killed the...
Søndag kl. 15: Engelsk omvisning: Highlights

Tryk på værkerneGennem tiden har der været tryk på kunsten! I museets faste udstillinger kan du opleve værker, hvor kunstnerne har kastet malingen på lærredet, og du kan udforske træsnit, plakattryk og linoleumstryk.  

Har du lyst til at gå på på opdagelse efter kunst med tryk på, kan du for eksempel starte med at se nærmere på Albert Marquets tre, små træsnit i udstillingen Fransk Kunst 1900-30.

Vær kreativ derhjemme

´

Nyder du den sidste ferieuge derhjemme, har vi en god idé til, hvordan du kan lave sjove tryk. 

Se filmen og bliv inspireret til hvordan du kan sætte tryk på kunsten derhjemme.

]]>
Ayoe Torbensdóttir Mon, 01 Aug 2016 12:34:00 +0200
Ugen på SMK: Rejseminder http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/ugen-paa-smk-rejseminder/ Sommeren på SMK summer af kreative aktiviteter for børn og familier. Hver uge udforsker vi et nyt... Sommeren på SMK summer af kreative aktiviteter for børn og familier. Hver uge udforsker vi et nyt tema, og i denne uge dykker vi ned i vores rejseminder.  

I denne uge graver vi dybt i hukommelsen og slipper fantasien løs, når vi sætter former og farver på rejseminder og rejsedrømme. Har du brug for inspiration, kan du gå på opdagelse i vores kæmpe arkiv af gamle rejsebilleder.

Husk, at du altid dyppe tæerne i springvandet hvis det bliver for varmt, slænge dig i Museumshaven eller slentre over i parken eller på legepladsen i Østre Anlæg.

Læs med, når vi løfter sløret for ugens aktiviteter, giver inspiration til, hvordan du kan være kreativ derhjemme og røber, hvor på museet du finder arkivet med rejsebilleder.

Rejseminder i værkstedet


Måske har du camperet i de svenske skove, eller måske drømmer du om at flyve til månen i en kæmpe raket? I Børnenes Værksted kan du sætte form og farve på dine rejseminder og -drømme ved hjælp af alle mulige og umulige materialer. 

Læs om Børnenes Værksted: Rejseminder
Tirsdag til søndag kl. 11.30-16.30
Pris: 30 kr. + dagsbillet

På opdagelse med omviserenPå søndagens børneomvisning ser vi nærmere på, hvordan kunstnere har foreviget deres rejseminder som malerier, mens vi på voksenomvisningen går helt tæt på et udvalg af museets kunstperler – på både dansk og engelsk.

Søndag kl. 13: Børneomvisning: Rejseminder
Søndag kl. 14: Omvisning: Highlights
Søndag kl. 15: Engelsk omvisning: Highlights

Rejseminder på SMKSMK gemmer på et gigantisk arkiv af rejsebilleder. Mange af museets værker er nemlig forevigelser af øjeblikke fra nær og fjern – værker, som kunstnere har kreeret for at fortælle om deres oplevelser på rejser rundt om i verden. 

Har du lyst til at dykke ned i museets arkiv af rejsebilleder, kan du for eksempel starte med at se nærmere på Martinus Rørbyes "postkort" fra Tyrkiet.

Vær kreativ derhjemmeGår du rundt med en kunstner i maven? Eller savner du spændende ideer til kreative projekter i sommerferien? Så er der hjælp at hente. 

Se filmen og bliv inspireret til, hvordan du kan lave en collage over alle dine rejseminder og -drømme.

]]>
Ayoe Torbensdóttir Mon, 25 Jul 2016 15:49:00 +0200