Statens Museum for Kunst - Nyheder http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/ Seneste indlæg da Statens Museum for Kunst - Nyheder http://www.smk.dk/typo3conf/ext/tt_news/ext_icon.gif http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/ 18 16 Seneste indlæg TYPO3 - get.content.right http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Thu, 11 Jan 2018 17:49:00 +0100 Overraskende kunstoplevelser med SMK Onsdag http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/overraskende-kunstoplevelser-med-smk-onsdag/ Bevægende barok, ballet blandt kunstværker, udstillingsåbninger og performance installation.... Performance installation af KASPERSOPHIE og Martin Forsberg

Billedkunst, performance og dans smelter sammen, når designduoen KASPERSOPHIE og koreograf Martin Forsberg sætter fokus på national ensretning, nationalfølelse og national branding med en ny forestilling på hele Danmarks nationalgalleri: Statens Museum for Kunst.

Det skal stikke dybt i nationalsamvittigheden, lukke de skeletter ud af skabet, vi skammer os over og lade dem danse på vores helligste og finde ud af, hvor det egentlig gør ondt.

Sådan fortæller designduoen KASPERSOPHIE om den nye performance installation, National Udstilling,som de har skabt særligt til SMK i samarbejde med koreograf Martin Forsberg.  

Værket vil særligt kaste nyt lys over kunstperler fra den danske guldalder og sætter spot på mødet mellem Vilhelm Dahlerups historicistiske, monumentale bygning fra 1897 og Anna Maria Indrios modernistiske, lyse tilbygning fra 1998.

Der er fri mulighed for at komme og gå gennem forløbet. Forestillingerne er gratis med billet til SMK eller SMK årskort.

Værket er co-produceret af HAUT, SMK – Statens Museum for Kunst og Dansehallerne, og er støttet af Statens Kunstfond, Knud Højgårds Fond og Bikubenfonden.

Ballet: På tåspids i kunsten


Dette forår inviterer vi på korte balletforestillinger i samarbejde med Den Kongelige Ballet.


I foråret rykker en gruppe balletdansere fra Det Kongelige Teater ind på SMK. Midt i kunsten vil de danse en række nye korte balletforestillinger, som er inspireret af museets kunstværker og udvalgte perioder i kunsthistorien.

Inden hver forestilling udfolder en af museets kunstformidlere kort, hvad der har inspireret aftenens koreografi.Mini-forestillingerne varer ca. 10 minutter og opføres i udstillingssalene ved kunstværkerne.

Balletforestillingerne er gratis, når du har købt entré eller med SMK Årskort og tilmelding er ikke nødvendig. 

Onsdag 14. februar, 28. februar, 14. marts og 2. maj
Kl. 17:30, 18:30 og 19:15

SMK Art talk: Kunstens perspektiv på aktuelle emnerFå kunstens perspektiv på et af aktuelt samtaleemne. Hver onsdag byder SMK Art talk på en ny vinkel og nye værker udvalgt efter månedens tema. 

SMK Art talk er gratis, når entréen er betalt.

Hver onsdag fra 24. januar til 30. maj 2018
Kl. 17:00-17:30 og 18:00-18:30

Koncertomvisning: Bevægende Barok


Syv musikere, syv barokke musikinstrumenter, en kunstformidler og en portion mesterværker fra barokken. Det er opskriften, når SMK sammen med Concerto Copenhagen inviterer på koncertomvisninger med udgangspunkt i barokkens temperamenter.

Giv plads til de store følelser – det er barok!

Følg med SMK’s kunstformidler Annette Skov og de syv klassiske musikere under ledelse af Poul Høxbro fra Concerto Copenhagen på en sansevandring i udstillingen Europæisk Kunst 1500-1800. Med stor musik fra blandt andet Vivaldi, Frescobaldi, Prætorius, Buxtehude og Dowland vil de nå dybere ind i de dramatiske kunstværker i SMK's baroksamling gennem sang, poesi, lut, viola og violone.

Kom med og giv plads til de store følelser, når kunst, ord og klassisk musik går i fusion.

Koncertomvisningerne er gratis, når du har købt entré eller med SMK Årskort. Tilmelding er ikke nødvendig. Bevægende Barok er støttet af Det Obelske Familiefond.

Onsdag 21. marts, 16. maj og 30. maj.
Kl. 17:00 og 18:30

Udstillingsåbning: Art in the MakingHvordan bliver et kunstværk til, og hvordan har kreativitet udfoldet sig gennem tiden? Gennem sjældent sete tegninger fra Den Kongelige Kobberstiksamling og prominente værker fra danske og internationale samlinger undersøger udstillingen Art in the Making kunstværkets rejse fra første flygtige idé til endeligt værk.

Udstillingen fokuserer på nogle af de største danske og internationale kunstnere fra 1400-1900 tallet – blandt andre Paolo Veronese, El Greco, Rembrandt, Edgar Degas, Nicolai Abildgaard, Bertel Thorvaldsen, Christen Købke og P.S. Krøyer. På detektivisk vis vil man kunne udforske sammenhængen mellem deres skitser og færdige værker og komme helt tæt på den kunstneriske arbejdsproces.

Samme dag åbner også udstillingen Ursula Reuter Christiansen: Skarpretteren.

Onsdag 7. februar kl. 17:00-19:00

Udstillingsåbning: Ursula Reuter Christiansen: Skarpretteren»Det næste store øjeblik i historien tilhører os.«. Sådan slutter Ursula Reuter Christiansens filmværk Skarpretteren fra 1971. Kortfilmen gør op med sin samtids og historiens opfattelse af kvindens roller og ser frem mod kvindens frigørelse.

Fra februar udfolder SMK universet omkring Skarpretteren i en installation, hvor man kan dykke ned i, hvordan tidens feministiske miljø i Danmark og Tyskland tog imod filmen.

Onsdag 7. februar kl. 17:00

Udstillingsåbning: Hieroglyffer – symbolismens tegninger 1890-1910Gennem kunstværker af blandt andre Jens Lund, J.F. Willumsen, Johannes Holbek , L.A. Ring og Ejnar Nielsen sætter udstillingen fokus på tegningens betydning i dansk kunst i perioden 1890-1910. En tid, hvor symbolikken i kunsten blomstrede, og kunstnerne stillede skarpt på ånd, sjæl og form i deres værker. 

Gennem flere end 100 kunstværker kan man i udstillingen udforske gemte fortællinger, drømme og syner, der har taget former som snørklede træer og blomster, og komme helt tæt på karikaturens humoristiske forvrængning.

Onsdag 18. april kl. 17:00

Udstillingsåbning: Judith Hopf i x-rummet


Den tyske kunstner Judith Hopf (f. 1969) har arbejdet med skulptur og video siden begyndelsen af 1990’erne. Til udstillingen i x-rummet fortsætter hun sit arbejde med skulpturer i mursten og producerer også en række nye ”lap-top” skulpturer i metal samt et helt nyt video-værk.

Udstillingen af Judith Hopf i x-rummet er co-produceret med KW Institute for Contemporary Art.

Onsdag 9. maj kl. 17:00


Datoer
Alle onsdage fra 24. januar - 30. maj

Tidspunkt
Kl. 17-20

Pris
Entré (gratis med årskort)

Program
Ikke to onsdage er ens. Hold øje med programmet, som lanceres i kalenderen.

Læs mere om SMK Onsdag

SMK Onsdag er støttet af Bikubenfonden

]]>
Webmaster Thu, 11 Jan 2018 17:49:00 +0100
Udstilling på vej: Art in the making http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/ny-udstilling-art-in-the-making-fra-ide-til-mestervaerk/ Hvordan bliver et kunstværk til? Kig kunstnerne over skuldrene og følg den kunstneriske proces fra... Udstillingen Art in the Making kigger kunstnerne over skuldrene og giver indblik i hvilke ideer og skitser, som ligger forud for de endelige kunstværker.

For hvordan opstår idéen til et kunstværk? Hvilke processer går værket igennem, før det er færdigt? 

Glæd dig til at se både skitser og færdige værker af blandt andre El Greco, Rembrandt, Edgar Degas, Nicolai Abildgaard, Bertel Thorvaldsen, Christen Købke, P.S. Krøyer og mange flere af kunsthistoriens store mestre.


Hans Holbein d.Æ., Hovedet af en armbrøstskytte der tager sigte,, 1514-1515

Tegn dit eget mesterværk
Du kan også prøve kræfter med croquis hver søndag i udstillingens kunstværksted og opleve inspirerende talks med nogle af tidens største samtidskunstnere. Hold øje med kalenderen.

ART IN THE MAKING

Udstillingsperiode: 8. februar – 6. maj

Pris
Entré (gratis med årskort)

Arrangementer
Hold øje med arrangementprogrammet, som lanceres i kalenderen.

]]>
Webmaster Tue, 09 Jan 2018 11:49:00 +0100
Sidste chance: Gillian Wearing - Family Stories http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/sidste-chance-gillian-wearing-family-stories/ Har du fået set udstillingen af den Turner Prize-belønnede kunstner? I sin kunst lader Gillian... "Hendes værker krænger alle de indre tanker frem, som du tror, du er alene med, men som forbløffende ofte viser sig at være udbredte og nærmest ordinære" Rune Gade, Information 23. oktober 2017

Foto: Den engelske kunstner, Gillian Wearing (f.1963)

Hele sin karriere har den engelske kunstner Gillian Wearing (f.1963) været optaget af, hvordan familien skal forstås, og hvordan vi løbende reviderer vores opfattelse af den.

I udstillingen Family Stories stiller hun spørgsmålet ”Hvad er en rigtig familie?” og arbejder på at belyse, hvordan vores relationer med andre mennesker er med til at forme mønstrene i vores liv.

7. januar er sidste chance for at opleve udstillingen Gillian Wearing - Family Stories.

]]>
Webmaster Mon, 18 Dec 2017 11:08:00 +0100
Ny udstilling i x-rummet: SÅ LÆNGE DET VARER* http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/-ee05da2235/ Kunstneren Nairy Baghramian har skabt et værk særligt til x-rummet på SMK. Et stort skulpturelt... Kunstneren Nairy Baghramian har skabt et værk særligt til x-rummet på SMK. Et stort skulpturelt værk i mælkede, semi-transparente former, der balancerer på høje, skinnende ben.

Nairy Baghramian: SÅ LÆNGE DET VARER*
i x-rummet indtil 2. april 2018Oplev udstillingen SÅ LÆNGE DET VARER* i x-rummet på SMK – et helt nyt projekt af den internationalt anerkendte, tyske kunstner Nairy Baghramian. 

Inspireret af en ikonisk gitterkonstruktion fra udstillingsstedet The Renaissance Society på University of Chicago, har kunstneren produceret en installation særligt til SMK.

I dag er konstruktionen taget ned, og Nairy Baghramian har fået et stykke af gitterværket, som hun har rekonstrueret i træ og afstøbt i epoxy. Hvad der oprindeligt var en solid, bærende gitterkonstruktion i stål, er nu transformeret til skrøbelige former, der balancerer på spinkle ben.

Tag et smugkig i udstillingen

Om kunstneren

Den tyske kunstner Nairy Baghramian (født i 1971 i Isfahan, Iran) bor og arbejder i Berlin, Tyskland. Udstillingen i x-rummet er hendes første soloudstilling i Skandinavien.

Baghramian har tidligere udstillet på bl.a. DOCUMENTA 14, Kassel (2017), Skulptur Projekte Münster 2017 og 2007 samt soloudstillinger på fx Walker Art Center, Minneapolis (2017–18), S.M.A.K. Museum of Contemporary Art, Ghent (2016), Museo Tamayo, Mexico City (2015) og Art Institute of Chicago (2014).

]]>
Ayoe Torbensdóttir Thu, 07 Dec 2017 11:08:00 +0100
Giv din mening om SMK's website http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/deltag-i-brugerpanel-om-smks-nyte-website/ Vi søger deltagere, der har lyst til at teste dele af SMK's nye website og give deres mening til... I vinter/forår 2018 vil SMK bygge et nyt website. Har du lyst til at give din mening og hjælpe os med at teste dele af websitet? Så kan du tilmelde dig SMK's brugerpanel her.

Tilmeld dig

Det er helt uforpligtende at tilmelde sig, og man kan altid afmelde sig igen.

]]>
Webmaster Tue, 28 Nov 2017 12:39:00 +0100
Julen på SMK: Juleværksteder, juletræsskulpturer - og den svære jul http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/julen-paa-smk-julevaerksteder-juletraesskulpturer-og-den-svaere-jul/ Kom og slå dig løs i museets juleværksteder i december. Til "Søndag for Børn" kan du overpynte et...
Foto: Ida Tietgen

Kreative juleværksteder
Hvis du følger lyden af knitrende vat og travle sakse, finder du Børnenes Værksted. Her kan du hver weekend producere julepynt og julekunst af alverdens sjove materialer.

Museets huskunstnere står klar til at hjælpe fantasien på gled. Anbefalet alder: + 3 år. 

Datoer: 2., 3., 9., 10., 16., & 17.  kl. 11.30 - 16.30
Pris: 30 kr. + entré 

Læs mere

Foto: Kristoffer Juel
Foto: Kristoffer Juel

Børneomvisninger: Den festlige og den svære jul
Vi tænker tit på julen, som en tid pyntet i rødt og guld, fuld af forventningens glæde og sne og kælketure. Men jul kan også være ikke at have råd til julegaver, ensomhed eller at skulle navigere i en sammenbragt families forskellige meninger om, hvordan en jul skal holdes.

Vær med, når vi ser på julen gennem SMK’s samling af 700 års kunst. Anbefalet alder: +4 år.
Datoer: 3., 10., og 17. december kl. 13 -13.45
Gratis, når entréen er betalt.

Læs mere


Foto: Ida Tietgen

Søndag for børn: Pynt et juletræ
Engle, julehjerter, nisser og musetrapper i massevis. Vær med, når vi til Søndag for Børn overpynter et juletræ sammen, så det bliver helt skulpturelt.

Vi har bunker af guld, sølv, vat, piberensere, englefjer og alle regnbuens farver. Anbefalet alder: +3 år.

Dato: 3. december kl. 11.30 - 15.30
Gratis, når entréen er betalt.

Læs mereRis a la mande og varm kakao
Brug for en pause? I caféen kan man i december måned nyde en omgang ris a la mande og varme sig på en dampende kop kakao.

Læs mere

Praktisk information

Museet holder lukket 24., 25., 31. december 2017 og 1. januar 2018.

Læs mere om entrépriser, lån af klap-og barnevogne og alle tilbud til børnefamilier.

]]>
Astrid Wiik Thu, 16 Nov 2017 10:03:00 +0100
Gillian Wearing – Family Stories http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/udstilling-paa-vej-gillian-wearing/ Den anerkendte engelske kunstner Gillian Wearing er optaget af mennesker og relationer. I en ny... Gillian Wearing - Famlily Stories: 13.oktober - 7. januar 2018

I sin kunst lader Gillian Wearing (f. 1963) almindelige mennesker komme til orde – hun dokumenterer private fortællinger, undersøger familiekonstruktioner og udforsker grænserne mellem det private og det offentlige.

Ofte bringer hun også sig selv eller sin familie i spil og hun rejser spørgsmål om, hvordan relationer til andre mennesker er med til at forme vores identitet.

 

"Jeg er på udkig efter situationer, hvor der er et element af sandhed. Det er ikke interessant at forholde sig til en frit opfundet forestilling eller fantasi om, hvad en familie er; dem kan man selv lave. Hvis man skal se noget om, hvordan andre mennesker har det, så vil man se noget, der er ærligt,"fortæller Gillian Wearing.

 

En rigtig dansk familie er støttet af BikubenfondenKøbenhavns Kommune og Statens Kunstfond.

]]>
Webmaster Fri, 29 Sep 2017 12:33:00 +0200
Efterårsferie: Familier i kunsten http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/efteraarsferie-familier-i-kunsten/ I anledning af udstillingen Gillian Wearing - Family Stories sætter SMK fuld fokus på familien. Vi...

Udstilling: Gillian Wearing - Family Stories

Gennem videoværker, fotografi og skulpturer fortæller den engelske kunstner Gillian Wearing både rørende og ubehagelige historier om familier og de relationer, der kan være mellem de forskellige familiemedlemmer – eksempelvis mellem mor og barn.

Børnenes Værksted: Familier og fællesskaber

Hver dag i ferien kan du bygge skulpturer, male og lave collager og give dit eget kreative bud på, hvordan en familie og et fællesskab kan se ud. Pris: 30 kr + entré.


Børneomvisning om familier

Far-mor-børn, solo-mor, bonusfar og papbror. En familie kan se ud på mange forskellige måder. Med inspiration fra museets samling af 700 års kunst taler vi om, hvad der gør familien helt speciel, irriterende og uundværlig. Gratis, når entréen er betalt. 

Læs mere

Særåbent på KAS

Nøgne figurer, hedenske guder og kristen kunst – der er nok at gå på opdagelse i blandt de tusindvis af afstøbninger i Den Kongelige Afstøbningssamling.

Samlingen er en del af SMK, men er opbevaret i Vestindisk Pakhus ved havnen i Toldbodgade 40, København.

Normalt har Den Kongelige Afstøbningssamling lukket, men i anledning af efterårsferien åbnes dørene til samlingen dagligt 11-17 for alle interesserede.

Læs mereTegn en rigtig familie

Til SMK Onsdag 18. oktober kan du tegne efter en levende, poserende familie bestående af far, mor og børn. Du er velkommen til at være med når som helst i tidsrummet 17-20 ved Scenen. Vi sørger for alle nødvendige materialer. Det kræver intet niveau, og du behøver ikke at tilmelde dig.

Læs mere


Familiemad i caféen

I anledning af efterårsferien står cafémenuen på særlig familievenlig mad. Vi serverer blandt andet en lækker pasta kødsovs, pomfritter og kyllinge-nuggets til små sultne kunstentusiaster.

Læs mere


Praktisk information

Efterårsferien foregår lørdag 14. – søndag 22. oktober. Husk, at vi har særåbent mandag 16. oktober. 

Læs mere om entrépriser, lån af klap-og barnevogne og alle tilbud til børnefamilier.

]]>
Webmaster Fri, 22 Sep 2017 06:52:00 +0200
Tegneworkshops med nøgenmodeller og høns http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/tegneworkshops-med-noegenmodeller-og-hoens/ Vær med, når vi afholder nye tegneworkshops som en del af museets SMK Onsdag-program. Har du brug for hjælp til at lære at tegne? Eller har du lyst til at blive endnu dygtigere? Så har du muligheden, når SMK afholder tegneworkshops på museet henover efteråret. Tag din familie, din ven eller kæreste under armen og kom og tegn, nøgenmodeller, skulpturer og sågar levende høns.

Hjælp fra kunstnere
Du behøver ikke at kunne tegne i forvejen, for der bliver mulighed for gode råd og teknisk rådgivning undervejs fra en af SMK's huskunstnere, der er uddannede ved Kunstakademiet.

Praktisk information

Tegneworkshopsne foregår til SMK Onsdag på følgende datoer (du vælger selv, hvilket tidspunkt, du vil deltage i ).

20. september kl. 17-20
18. oktober kl. 17-20
22. november kl. 17-20

Workshopsne kræver intet niveau, og du er velkommen til at slå dig til ved scenen når som helst i tidsrummet. Vi har alle materialer til rådighed, og du behøver ikke selv tage noget med. Arrangementet er gratis, når blot du har købt entré til museet (eller via SMK Årskort).

Det hele foregår nedenfor SMK’s store trappe med udsigt over smukke Østre Anlæg.

Om SMK Onsdag

Hver onsdag holder vi åbent til kl. 20. Du kan tage med på en art talk og opleve SMK’s udstillinger om aftenen. Og så byder vi altid på en særlig overraskelse i form af eksempelvis koncerter, performances, ballet eller tegneworkshops.

Hvis du bliver sulten, ligger SMK’s café Depanneur lige ved siden af –  herfra kan du også købe take away-mad med hjem.

Læs mere om SMK Onsdag

]]>
Webmaster Tue, 19 Sep 2017 16:56:00 +0200
Kom og øv dit danske på SMK http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/kom-og-oev-dit-danske-paa-smk/ SMK åbner et nyt eksperimenterende mødested med kunst, kaffe og sprogmøder på tværs af kulturer.... Har du lyst til at øve dit danske? Eller hjælpe andre med at gøre det? Og har du lyst til at gøre det over en varm kop kaffe blandt 700 års kunst? Så er SMK KOM måske noget for dig.

Vi har startet SMK KOM, fordi vi kunne se, at der var et stort behov. Vi ved, at det at sætte ord på kunst kan noget særligt. Hurtigt handler folks samtaler om livserfaringer, identitet og følelser. Og det er motiverende, hvis du skal lære et nyt sprog og indgå i nye fællesskaber, fortæller kunstformidler Julie Johnsen.

Hver onsdag mellem kl. 16 og 19 kan man komme forbi SMK KOM på Statens Museum for Kunst for at snakke dansk, opleve kunst og møde nye mennesker. Det er gratis og åbent for alle – og den første komsammen er netop løbet af stablen.

Fra Eritrea, Rusland og Syrien – til Danmark

Omkring 30 mennesker med rødder i både Spanien, Rusland, Eritrea, Syrien og Nepal deltog i det første SMK KOM arrangement. Sammen brugte de hinanden og kunsten til at øve det svære danske sprog.

Som deltager er du med til at bestemme

SMK KOM er vokset ud af SMK's samarbejde med sprogskoler, SMK har arbejdet sammen med sprogskoler siden 2013.

Vi har efterhånden opbygget et stort netværk af mennesker, der ikke har dansk som modersmål. Nu lancerer vi et nyt format, hvor alt kan ske. Hvis du kommer til SMK KOM, er du selv med til at bestemme, hvad der skal ske, fortæller Julie Johnsen.

Praktisk information

Hvor
Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, København. Vi mødes i Skulpturgaden.

Hvornår
Hver onsdag i perioden 6. september – 20. december. Altid kl. 16-19. (Man er velkommen til at komme og gå efter behov).

Hvem kan være med
Sprogkursister og alle andre, der har lyst til at øve det danske sprog.

Hvad koster det?
Arrangementet er gratis, og der er gratis entré til museet, hvis du deltager i programmet. Tilmelding er ikke nødvendig.

Har du flere spørgsmål til arrangementet? Så kontakt Annette Skov.

]]>
Webmaster Mon, 04 Sep 2017 09:33:00 +0200