Statens Museum for Kunst - Nyheder http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/ Seneste indlæg da Statens Museum for Kunst - Nyheder http://www.smk.dk/typo3conf/ext/tt_news/ext_icon.gif http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/ 18 16 Seneste indlæg TYPO3 - get.content.right http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Tue, 10 Oct 2017 14:55:00 +0200 Gillian Wearing – Family Stories http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/udstilling-paa-vej-gillian-wearing/ Den anerkendte engelske kunstner Gillian Wearing er optaget af mennesker og relationer. I en ny... Gillian Wearing - Famlily Stories: 13.oktober - 7. januar 2018

I sin kunst lader Gillian Wearing (f. 1963) almindelige mennesker komme til orde – hun dokumenterer private fortællinger, undersøger familiekonstruktioner og udforsker grænserne mellem det private og det offentlige.

Ofte bringer hun også sig selv eller sin familie i spil og hun rejser spørgsmål om, hvordan relationer til andre mennesker er med til at forme vores identitet.

"Jeg er på udkig efter situationer, hvor der er et element af sandhed. Det er ikke interessant at forholde sig til en frit opfundet forestilling eller fantasi om, hvad en familie er; dem kan man selv lave. Hvis man skal se noget om, hvordan andre mennesker har det, så vil man se noget, der er ærligt,"fortæller Gillian Wearing.

Gillian Wearings skulptur: En rigtig dansk familie

Udstillingens værker har alle familien som omdrejningspunkt. Dette gælder også for det nye debatskabende værk En rigtig dansk familie, der involverer ca. 500 danske familier, et dommerpanel og en stor offentlig bronzeskulptur af en dansk familie.

Gillian Wearing har sat sig for at finde "en rigtig dansk familie". Familien skal modelleres i fuld størrelse, støbes i bronze og opstilles som skulptur et centralt sted i København.

TV-program om vejen til en vinderskulptur

Projektet blev i efteråret 2016 indledt med en kampagne, hvor alle familier i Danmark blev inviteret til deltage i konkurrencen om at blive foreviget i bronze. Cirka 500 familier meldte sig, og DR fulgte hele processen:

Fra interviews med de tilmeldte familier rundt i hele Danmark over et dommerpanels votering til udpegningen af vinderfamilien. DR’s tre udsendelser om projektet bliver sendt 2., 9. og 16. oktober 2017 på DR2.

Det landsdækkende skulpturprojekt bliver realiseret i et samarbejde mellem Gillian Wearing, Aarhus Kunsthal, DR og SMK og er en fejring af de mange forskellige familieformer, der findes i Danmark.

Vinderfamilien og skulpturen afsløres 13. oktober 2017 kl. 15 på SMK.

En rigtig dansk familie er støttet af BikubenfondenKøbenhavns Kommune og Statens Kunstfond.

]]>
Webmaster Fri, 29 Sep 2017 12:33:00 +0200
Efterårsferie: Familier i kunsten http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/efteraarsferie-familier-i-kunsten/ I anledning af udstillingen Gillian Wearing - Family Stories sætter SMK fuld fokus på familien. Vi...

Udstilling: Gillian Wearing - Family Stories

Gennem videoværker, fotografi og skulpturer fortæller den engelske kunstner Gillian Wearing både rørende og ubehagelige historier om familier og de relationer, der kan være mellem de forskellige familiemedlemmer – eksempelvis mellem mor og barn.

Børnenes Værksted: Familier og fællesskaber

Hver dag i ferien kan du bygge skulpturer, male og lave collager og give dit eget kreative bud på, hvordan en familie og et fællesskab kan se ud. Pris: 30 kr + entré.


Børneomvisning om familier

Far-mor-børn, solo-mor, bonusfar og papbror. En familie kan se ud på mange forskellige måder. Med inspiration fra museets samling af 700 års kunst taler vi om, hvad der gør familien helt speciel, irriterende og uundværlig. Gratis, når entréen er betalt. 

Læs mere

Særåbent på KAS

Nøgne figurer, hedenske guder og kristen kunst – der er nok at gå på opdagelse i blandt de tusindvis af afstøbninger i Den Kongelige Afstøbningssamling.

Samlingen er en del af SMK, men er opbevaret i Vestindisk Pakhus ved havnen i Toldbodgade 40, København.

Normalt har Den Kongelige Afstøbningssamling lukket, men i anledning af efterårsferien åbnes dørene til samlingen dagligt 11-17 for alle interesserede.

Læs mereTegn en rigtig familie

Til SMK Onsdag 18. oktober kan du tegne efter en levende, poserende familie bestående af far, mor og børn. Du er velkommen til at være med når som helst i tidsrummet 17-20 ved Scenen. Vi sørger for alle nødvendige materialer. Det kræver intet niveau, og du behøver ikke at tilmelde dig.

Læs mere


Familiemad i caféen

I anledning af efterårsferien står cafémenuen på særlig familievenlig mad. Vi serverer blandt andet en lækker pasta kødsovs, pomfritter og kyllinge-nuggets til små sultne kunstentusiaster.

Læs mere


Praktisk information

Efterårsferien foregår lørdag 14. – søndag 22. oktober. Husk, at vi har særåbent mandag 16. oktober. 

Læs mere om entrépriser, lån af klap-og barnevogne og alle tilbud til børnefamilier.

]]>
Webmaster Fri, 22 Sep 2017 06:52:00 +0200
Tegneworkshops med nøgenmodeller og høns http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/tegneworkshops-med-noegenmodeller-og-hoens/ Vær med, når vi afholder nye tegneworkshops som en del af museets SMK Onsdag-program. Har du brug for hjælp til at lære at tegne? Eller har du lyst til at blive endnu dygtigere? Så har du muligheden, når SMK afholder tegneworkshops på museet henover efteråret. Tag din familie, din ven eller kæreste under armen og kom og tegn, nøgenmodeller, skulpturer og sågar levende høns.

Hjælp fra kunstnere
Du behøver ikke at kunne tegne i forvejen, for der bliver mulighed for gode råd og teknisk rådgivning undervejs fra en af SMK's huskunstnere, der er uddannede ved Kunstakademiet.

Praktisk information

Tegneworkshopsne foregår til SMK Onsdag på følgende datoer (du vælger selv, hvilket tidspunkt, du vil deltage i ).

20. september kl. 17-20
18. oktober kl. 17-20
22. november kl. 17-20

Workshopsne kræver intet niveau, og du er velkommen til at slå dig til ved scenen når som helst i tidsrummet. Vi har alle materialer til rådighed, og du behøver ikke selv tage noget med. Arrangementet er gratis, når blot du har købt entré til museet (eller via SMK Årskort).

Det hele foregår nedenfor SMK’s store trappe med udsigt over smukke Østre Anlæg.

Om SMK Onsdag

Hver onsdag holder vi åbent til kl. 20. Du kan tage med på en art talk og opleve SMK’s udstillinger om aftenen. Og så byder vi altid på en særlig overraskelse i form af eksempelvis koncerter, performances, ballet eller tegneworkshops.

Hvis du bliver sulten, ligger SMK’s café Depanneur lige ved siden af –  herfra kan du også købe take away-mad med hjem.

Læs mere om SMK Onsdag

]]>
Webmaster Tue, 19 Sep 2017 16:56:00 +0200
Kom og øv dit danske på SMK http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/kom-og-oev-dit-danske-paa-smk/ SMK åbner et nyt eksperimenterende mødested med kunst, kaffe og sprogmøder på tværs af kulturer.... Har du lyst til at øve dit danske? Eller hjælpe andre med at gøre det? Og har du lyst til at gøre det over en varm kop kaffe blandt 700 års kunst? Så er SMK KOM måske noget for dig.

Vi har startet SMK KOM, fordi vi kunne se, at der var et stort behov. Vi ved, at det at sætte ord på kunst kan noget særligt. Hurtigt handler folks samtaler om livserfaringer, identitet og følelser. Og det er motiverende, hvis du skal lære et nyt sprog og indgå i nye fællesskaber, fortæller kunstformidler Julie Johnsen.

Hver onsdag mellem kl. 16 og 19 kan man komme forbi SMK KOM på Statens Museum for Kunst for at snakke dansk, opleve kunst og møde nye mennesker. Det er gratis og åbent for alle – og den første komsammen er netop løbet af stablen.

Fra Eritrea, Rusland og Syrien – til Danmark

Omkring 30 mennesker med rødder i både Spanien, Rusland, Eritrea, Syrien og Nepal deltog i det første SMK KOM arrangement. Sammen brugte de hinanden og kunsten til at øve det svære danske sprog.

Som deltager er du med til at bestemme

SMK KOM er vokset ud af SMK's samarbejde med sprogskoler, SMK har arbejdet sammen med sprogskoler siden 2013.

Vi har efterhånden opbygget et stort netværk af mennesker, der ikke har dansk som modersmål. Nu lancerer vi et nyt format, hvor alt kan ske. Hvis du kommer til SMK KOM, er du selv med til at bestemme, hvad der skal ske, fortæller Julie Johnsen.

Praktisk information

Hvor
Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, København. Vi mødes i Skulpturgaden.

Hvornår
Hver onsdag i perioden 6. september – 13. december. Altid kl. 16-19. (Man er velkommen til at komme og gå efter behov).

Hvem kan være med
Sprogkursister og alle andre, der har lyst til at øve det danske sprog.

Hvad koster det?
Arrangementet er gratis, og der er gratis entré til museet, hvis du deltager i programmet. Tilmelding er ikke nødvendig.

Har du flere spørgsmål til arrangementet? Så kontakt Julie Johnsen via Julie.Johnsen@smk.dk.

]]>
Webmaster Mon, 04 Sep 2017 09:33:00 +0200
Efterårets kunstoplevelser på SMK http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/efteraarsoplevelser-paa-smk/ Efterårets store udstilling byder på rørende og ubehagelige familiefortællinger. Du kan også opleve... Gillian Wearing – Family Stories


Udsnit af: Gillian Wearing, Selvportræt, 3 år gammel, 2004

Til efteråret sætter den anerkendte britiske kunstner Gillian Wearing fokus på familien i udstillingen Family Stories. Giliian Wearing er kendt for at bruge ”almindelige” mennesker – herunder sig selv og sin egen familie i sine kunstværker. Udstillingen åbner 13. oktober.

Læs mere om udstillingen

SMK Onsdag med ballet og tegneworkshopsKan vi friste med et skud kunst til din onsdag? Hver onsdag holder vi åbent til klokken 20 og udvider programmet med en art talk, lækker aftensmad og en overraskende kunstoplevelse.

Denne sæson kan du pleve små balletforestillinger med Den Kongelige Ballet. Forestillingerne kan ses til SMK Onsdag 4. okt., 1. nov. og 6. dec. Alle dage kl. 17:30, 18:00 og 19:15.

Du kan også være med i tegne-workshops, hvor vi tegner efter nøgenmodeller og levende høns. Det finder sted 20. september, 18. oktober og 22. november med start alle dage kl. 17, 18 og 19.

Læs mere om SMK Onsdag

Din kloge fredagsbar er tilbage

Vær med, når vi med SMK i september dykker ned i københavnerbilleder gennem art talks, film, musik og masser af kunst.

Aftenen vil blandt andet byde på live reading af kunstner og forfatter Amalie Smith, artist talks med kunstnerne FOS & Balfelt og spoken word-koncert med forfatter Claus Høxbroe.

Se hele programmet

Kulturnat

Tag med til en Kulturnat med spot på familiens mange former. Oplev den nyåbnede udstilling Gillian Wearing – Family Stories, tag med på art talks og tegn din egen familie.

I løbet af Kulturnatten kan du også lytte med, når forfatter Kristina Nya Glaffey og journalist Anders Haahr inviterer til samtalesaloner, lyd- og filmkunst, musik og oplæsninger om familieformer midt i kunsten.

Kulturnatten finder sted fredag 13. oktober.

Særomvisninger

Til efteråret kan du tage med på uddybende særomvisninger til blandt andre udstillingerne Family Stories af Gillian Wearing og At krydse grænser.

Her gør fageksperter dig klogere på værkerne og efter omvisningen byder SMK på et glas vin i caféen.

Hold øje med omvisningerne i kalenderen

]]>
Webmaster Fri, 01 Sep 2017 07:20:00 +0200
Mark Leckey udstilling forlænget http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/sidste-chance-mark-leckey/ ”Jeg vil gerne have, at museets gæster får en psykedelisk oplevelse, når de træder ind i rummet. At... Har du endnu ikke været en tur under broen, kan du stadig nå det. Den populære udstilling med Mark Leckey er forlænget til 29. oktober. 

Kunstnerens barndomsbro
Den britiske kunstner Mark Leckey voksede op uden for Liverpool. Med udstillingen He Thrusts his Fists against the Posts but Still Insists he Sees the Ghosts tager han dig med til et ganske særligt sted fra sin barndom: ramperne under motorvejsbroen M53 i byen Ellesmere Port.

Til udstillingen i x-rummet har han genskabt broen og ramperne, hvor han hang ud i starten af 1970’erne med sine venner. Ifølge den britiske kunstner er alle hans værker en form for eksorcisme – indskydelsen og trangen til at skabe et værk opstår i ham, når noget bliver for giftigt og må fordrives.

Leckey har siden slutningen af 90'erne været fremtrædende på den internationale samtidskunstscene. Med videoværket fra 1999 – Fiorucci Made Me Hardcore – en hyldest til den britiske 'dance culture' – blev han kendt i kunstkredse, og i de seneste år har Leckey slået sit navn fast.

29. oktober er sidste chance for at opleve udstillingen He Thrusts His Fists Against the Posts But Still Insists He Sees the Ghosts.

]]>
Webmaster Thu, 24 Aug 2017 11:43:00 +0200
Ballet til din onsdag http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/ballet-til-din-onsdag/ Oplev kunst og ballet smelte sammen. Dette efterår inviterer vi på små balletforestillinger i... Dette efterår rykker en gruppe balletdansere fra Det Kongelige Teater ind på SMK. Midt i kunsten vil de danse en række nye balletforestillinger, som er inspireret af museets kunstværker og udvalgte perioder i kunsthistorien.

De små balletforestillinger kan opleves  hver den første onsdag i måneden (4. okt., 1. nov. og 6. dec.).

Praktisk information
Balletforestillingerne er gratis, når du har købt entré (eller via SMK Årskort). Ingen tilmelding nødvendig.

Balletforestillingerne er en en del af SMK Onsdag og er støttet af Bikubenfonden.


Om SMK Onsdag

Hver onsdag holder vi åbent til kl. 20. Du kan tage med på en art talk og opleve SMK’s udstillinger om aftenen. Og så byder vi altid på en særlig overraskelse i form af eksempelvis koncerter, performances, ballet eller tegneworkshops.

Hvis du bliver sulten, ligger SMK’s café Depanneur lige ved siden af –  herfra kan du også købe take away-mad med hjem.

]]>
Webmaster Sat, 19 Aug 2017 20:26:00 +0200
”Jeg samler ikke, jeg har bare aldrig smidt noget væk" http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/jeg-samler-ikke-jeg-har-bare-aldrig-smidt-noget-vaek/ Knud Pedersen åbnede i 1957 verdens første kunstbibliotek. SMK markerer 60-året med en præsentation... 17. august fylder Kunstbiblioteket i Nikolajgade i København 60 år. Det blev grundlagt i 1957 af forfatter og projektmager Knud Pedersen (1925-2014) for at give flere mennesker adgang til kunst: Her kunne man låne et kunstværk for 3,85 kr. – prisen på en pakke cigaretter – i tre uger.


Foto: Rine Rodin / SMK Foto

SMK fejrer fødselsdagen med den lille udstilling Kunstbiblioteket præsenterer…, hvor man bl.a. kan møde en lang række af Knud Pedersens visionære projekter. De gjorde brug af den i tiden nyeste teknologi: højttalende telefoner, telefonsvarere og diskufoner, ligesom han også arbejdede med nye måder at møde kunsten på. Eksempelvis organiserede han en udstilling som en garderobe, hvor gæsterne måtte rode i lommerne på jakkerne. 

Det er den hollandske kunsthistoriker, kritiker og kurator Peter Van Der Meijden, som har udvalgt Fluxus-kunst. Genstandene er fra Copenhagen Fluxus Archive, som i 2014 blev deponeret på SMK og fra Knud Pedersens privat-arkiv.

En særlig samling
Knud Pedersens Copenhagen Fluxus Archive er ikke en systematisk indsamling af materiale, men et vidnesbyrd om en lang levetid tilbragt med at udøve og distribuere kunst. Som Knud Pedersen selv har sagt: "Jeg samler ikke, jeg har bare aldrig smidt noget væk".

Knud Pedersens store og finurlige samling rummer både materiale af egentlige Fluxus-kunstnere og materiale, der er relateret til eller inspireret af Fluxus. I alt er der omkring 1.300 genstande i form af film, objekter, partiturer, manuskripter, video, lydværker og tryksager, der fortæller om Fluxus-bevægelsen..


Jeg samler ikke, jeg har bare aldrig smidt noget væk".

Knud Pedersen åbnede i 1957 verdens første kunstbibliotek. SMK markerer 60-året med en præsentation af en række af de projekter, han satte i gang  i 1960’erne og 1970’erne – heriblandt en højttalende telefon.

17. august fylder Kunstbiblioteket i Nikolajgade i København 60 år. Det blev grundlagt i 1957 af forfatter og projektmager Knud Pedersen (1925-2014) for at give flere mennesker adgang til kunst: Her kunne man låne et kunstværk for 3,85 kr. – eller prisen på en pakke cigaretter – i tre uger.

SMK fejrer fødselsdagen med den lille udstilling Kunstbiblioteket præsenterer…, hvor man bl.a. kan møde en lang række af Knud Pedersens visionære projekter, der gjorde brug af den i tiden nyeste teknologi: højttalende telefoner, telefonsvarere og diskufoner, ligeson han også arbejdede med nye måder at møde kunsten på – som eksempelvis at organisere en udstilling som en garderobe, hvor gæsterne måtte rode i lommerne på jakkerne.

Det er den  hollandske kunsthistoriker, kritiker og kurator Peter Van Der Meijden, som har udvalgt Fluxus-kunst fra Copenhagen Fluxus Archive, som i 2014 blev deponeret på SMK og fra Knud Pedersens privat-arkiv.

En særlig samling

Knud Pedersens Copenhagen Fluxus Archive udgør langt fra en systematisk indsamling af materiale, men er et vidnesbyrd om en lang levetid tilbragt med at udøve og distribuere kunst. Som Knud Pedersen selv har sagt: "Jeg samler ikke, jeg har bare aldrig smidt noget væk".

Knud Pedersens store og finurlige samling rummer både materiale af egentlige Fluxus-kunstnere og materiale, der er relateret til eller inspireret af Fluxus, i alt omkring 1.300 numre i form af film, objekter, partiturer, manuskripter, video, lydværker, tryksager, der giver en indsigt i diverse Fluxus-aktionsformer.

Boks

Fakta om Fluxus
Ordet fluxus kommer af latin 'strømning', noget flydende, i bevægelse, under konstant forandring. Fluxus kan beskrives som et internationalt netværk af kunstnere, der fokuserer på kunsten som begivenhed og proces. Forskellige former for performances og events blev centrale ligesom interaktionen med publikum. Fluxuskunsten lægger ofte op til deltagelse. Fluxus blander ofte to eller flere traditionelle kunstneriske udtryksmåder som fx visuel kunst, musik eller poesi.

”Jeg samler ikke, jeg har bare aldrig smidt noget væk".

 

Knud Pedersen åbnede i 1957 verdens første kunstbibliotek. SMK markerer 60-året med en præsentation af en række af de projekter, han satte i gang  i 1960’erne og 1970’erne – heriblandt en højttalende telefon.

17. august fylder Kunstbiblioteket i Nikolajgade i København 60 år. Det blev grundlagt i 1957 af forfatter og projektmager Knud Pedersen (1925-2014) for at give flere mennesker adgang til kunst: Her kunne man låne et kunstværk for 3,85 kr. – eller prisen på en pakke cigaretter – i tre uger.

 

Fakta om Fluxus


Ordet fluxus kommer af latin 'strømning', noget flydende, i bevægelse, under konstant forandring. Fluxus kan beskrives som et internationalt netværk af kunstnere, der fokuserer på kunsten som begivenhed og proces. Forskellige former for performances og events blev centrale ligesom interaktionen med publikum. Fluxuskunsten lægger ofte op til deltagelse. Fluxus blander ofte to eller flere traditionelle kunstneriske udtryksmåder som fx visuel kunst, musik eller poesi.

 

SMK fejrer fødselsdagen med den lille udstilling Kunstbiblioteket præsenterer…, hvor man bl.a. kan møde en lang række af Knud Pedersens visionære projekter, der gjorde brug af den i tiden nyeste teknologi: højttalende telefoner, telefonsvarere og diskufoner, ligeson han også arbejdede med nye måder at møde kunsten på – som eksempelvis at organisere en udstilling som en garderobe, hvor gæsterne måtte rode i lommerne på jakkerne.

 

Det er den  hollandske kunsthistoriker, kritiker og kurator Peter Van Der Meijden, som har udvalgt Fluxus-kunst fra Copenhagen Fluxus Archive, som i 2014 blev deponeret på SMK og fra Knud Pedersens privat-arkiv.

 

En særlig samling

Knud Pedersens Copenhagen Fluxus Archive udgør langt fra en systematisk indsamling af materiale, men er et vidnesbyrd om en lang levetid tilbragt med at udøve og distribuere kunst. Som Knud Pedersen selv har sagt: "Jeg samler ikke, jeg har bare aldrig smidt noget væk".

 

Knud Pedersens store og finurlige samling rummer både materiale af egentlige Fluxus-kunstnere og materiale, der er relateret til eller inspireret af Fluxus, i alt omkring 1.300 numre i form af film, objekter, partiturer, manuskripter, video, lydværker, tryksager, der giver en indsigt i diverse Fluxus-aktionsformer.

 

 

Fakta om Fluxus

Ordet fluxus kommer af latin 'strømning', noget flydende, i bevægelse, under konstant forandring. Fluxus var et internationalt netværk af kunstnere, der fokuserer på kunsten som begivenhed og proces.

Forskellige former for performances, events og interaktionen med publikum var særligt central for Fluxus-kunstnerne. Ofte blandede de to eller flere traditionelle kunstneriske udtryksmåder som for eksempel visuel kunst, musik eller poesi.

]]>
Webmaster Thu, 17 Aug 2017 08:55:00 +0200
At krydse grænser http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/ny-udstilling-at-krydse-graenser/ Ny udstilling viser, hvordan kunstnere til alle tider har krydset store afstande i jagten på... Kunstnere har altid været eventyrere. De har rejst ud i verden og krydset store afstande for at få nye idéer og inspirere andre. I en ny udstilling udforsker vi, hvordan euroæpæiske kunstnere i årene 1300 – 1800 rejste på tværs af landegrænser – først af nød, senere af lyst.

Bliv klogere på, hvad der fangede de nordeuropæiske kunstneres nysgerrighed sydpå og mød en af de få kunstnere, der drog mod nord: den flamske trompe l’oeil maler Corbelius Norbertus Gijsbrechts. En kunstner, der med sine realistiske malerier skabte overbevisende øjenbedrag.

Kunsthistoriske sværvægtere

Udstillingen byder på absolutte mesterværker af blandt andre Andrea Mantegna, Lucas Cranach den Ældre, Peter Paul Rubens, Corbelius Norbertus Gijsbrechts, Jacob Jordaens, Rembrandt van Rijn og mange flere

Læs mere om udstillingen

At krydse grænser kan opleves indtil 26. november 2017

]]>
Webmaster Tue, 08 Aug 2017 12:42:00 +0200
Sidste chance: Christian II http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/sidste-chance-for-at-se-christian-ii/ Propaganda, portrætter, storhed og fald. Har du fået set udstillingen om en af Danmarks mest... Billederne var hans vigtigste våben. Christian II (1481-1559) var kongen, der giftede sig ind i et af Europas mest magtfulde fyrstedynastier, lagde sig ud med adelen, mistede kronen og blev fordrevet fra landet. Og så var Christian II den første danske konge, der brugte billeder i forsøget på at promovere sig selv.

I udstillingen Magt og afmagt. Christian II's billedpolitik får du historien om, hvordan Christian II brugte billeder som strategisk magtmiddel.

Med på udstillingen er malerier, tegninger, kobberstik og træsnit af nogle af datidens mest berømte kunstnere - bl.a. Albrecht Dürer, Jan Gossart, Michiel Sittow og Lucas Cranach den Ældre.

10. september er sidste chance for at opleve udstillingen Magt og afmagt. Christian II.

]]>
Webmaster Tue, 08 Aug 2017 10:41:00 +0200