Statens Museum for Kunst - Nyheder http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/ Seneste indlæg da Statens Museum for Kunst - Nyheder http://www.smk.dk/typo3conf/ext/tt_news/ext_icon.gif http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/ 18 16 Seneste indlæg TYPO3 - get.content.right http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Fri, 16 Mar 2018 12:00:00 +0100 Amalie Smith skaber videoværk til SMK http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/kunstnerintervention-af-amalie-smith/ I et nyt videoprojekt sætter billedkunstner og forfatter Amalie Smith fokus på museets digitale... Kunstner og forfatter Amalie Smith har skabt videokunstværket ENTER specielt til SMK. Se teaser for videoen herunder.Enter udspiller sig i en fiktiv fremtid, hvor museets samling er blevet uploadet og lever sit eget digitale liv online. Her er samlingens figurative malerier gået i forbindelse med hinanden og har dannet en tredimensional digital arkitektur, som bebos af en gruppe digitale bevidstheder – heriblandt et møl, som i 1947 fløj ind i det amerikanske militærs Mark II computer og siden blev kendt som “the original computer bug”.

Videoen af Amalie Smith er det sjette projekt i rækken af kunstnerinterventioner.

Om Amalie Smith
Amalie Smith (født 1985) er uddannet fra Forfatterskolen i 2009 og Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2015.

Hun arbejder med tekst og billede, video, rum og lyd og har udgivet syv bøger, senest Et hjerte i alt fra 2017. Samme år modtog hun et treårigt arbejdslegat fra Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst og Litteratur.

Oplev Amalie Smiths kunstnerintervention i SMK's biograf fra 16. marts - 9. september. Videoen vises i loop. Varighed 7.40 min.

INTERVENTIONER

SMK har i løbet af det seneste to år inviteret en række kunstnere til at lave forskellige interventioner i museets samling og skabe formidlingsformer, der giver anderledes perspektiver på kunstværkerne.

Videoen af Amalie Smith er sjette projekt i rækken af kunstnerinterventioner.

Tidligere interventioner
Henrik Plenge Jakobsen

Christian Schmidt-Rasmussen

Christian Falsnaes


Hannah Heilmann

Lea Porsager

Kreditering

Idé og manuskript: Amalie Smith
Fotograf: David Stjernholm
Lyddesign: Amalie Smith
Musik: Sonja LaBianca (saxofon)
3D-animation af: William Reynish
3D-animation af malerier: Amalie Smith
Malerier: SMK's samling
Klip: Amalie Smith
Medvirkende: Jakob Skou-Hansen, Rikke Zinck

Filmen gengiver følgende kunstværker fra SMK’s samling:
En scene på Mont Salève, Schweiz, efter et drikkelag af Jens Juel (KKSgb4432), Udsigt fra kunstnerens vindue af Martinus Rørbye (KMS7452), Stue i Strandgade med solskin på gulvet af Vilhelm Hammershøi (KMS3696), Colchicum i et vindue af Johannes Larsen (KMS3949), En billedhugger (Christen Christensen) arbejder efter levende model i sit atelier af Wilhelm Bendz (KMS62), Julegæssene plukkes af Anna Ancher (KMS1845), Bretagne-pige ordner planter i et drivhus af Anna Petersen (KMS8289), Jordemoderen forlader Androspigens hus. Simo siger til Davus, at han regner barselfærden for rent bedrageri. Motiv fra Terents: Pigen fra Andros af Nicolai Abildgaard (KMS589), Et selskab af danske kunstnere i Rom af Constantin Hansen (KMS 3236), En begravelse af Frants Henningsen (KMS1218), Et sardineri i Concarneau af P.S. Krøyer (KMS3108), Dronning Sophie Amalies død af Kristian Zahrtmann (KMS1231),Havetrappen ved kunstnerens malestue på Blegdammen af Christen Købke (KMS6605), Familiebillede af Emil Bærentzen (KMS8588),Fra Burmeister og Wains jernstøberi af P.S. Krøyer (KMS3605) og En begravelse af Anna Ancher (KMS1433).

Støttet af Statens Kunstfond

]]>
Webmaster Fri, 16 Mar 2018 12:00:00 +0100
Påskeferie på SMK: Farvelade, farvens kraft - og Matisse! http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/paaskeferie-med-knald-paa-farverne/ På museet finder du en af de største Henri Matisse-samlinger uden for Frankrig. Det fejrer vi i...

Børnenes Værksted: Farvens kraft

Hvad sker der, når du blander din yndlingsfarve med din hadefarve? At blande farver er det rene trylleri. Og vi sætter  fokus på en kunstner, der altid slap farverne fri i sine malerier - nemlig Henri Matisse.

Kom og vær med, til at lade farverne tale. Vi maler, klipper papirklip og laver farverige skulpturer.

Datoer: 27. marts – 2. april kl. 11.30 – 16.30
Pris: 30 kr. + entré

Læs mere


Børneomvisning: Farveglæde

Orange, blå, pink, grøn og alle de andre farver! 

Kom med og se på kunst, hvor der er knald på farverne. Sammen med omviseren kan du undersøge, hvordan kunstnere bruger farver på vidt forskellige måder.

Datoer: 24. og 25. marts, 27. marts – 2. april kl. 13.00 – 13.45
Pris: Entré

Læs mere


Særåbent 2. påskedag

Museet holder åbent 2. påskedag kl. 11-17. På dagen er der mulighed for at udforske særudstillingerne Art in the Making og Ursula Reuter Christiansen: SKARPRETTEREN eller gå på opdagelse i museets faste udstillinger, hvor du finder farvespækket fransk kunst, guldalderlandskaber, eksperimenterende samtidskunst og meget mere.

Dato: 2. april kl. 11.00 – 17.00
Pris: Entré


Kafeteria

Besøg SMK’s helt nye café, Kafeteria, og lad dig friste af lækre kager, nybagt brød og gode ingredienser.

Bag caféen står restauratør Frederik Bille Brahe, der sammen med kok Jakob Kjær har udviklet Kafeterias køkken. I Kafeteria fokuserer de på gode ingredienser, kvalitet, årstidens råvarer og økologi og med eget bageri kan man altid regne med et stort udvalg af hjemmelavede kager og friskbagt brød. 

Kafeteria ligger lige indenfor museets hovedindgang og er gratis at besøge.

Åbningstider: Kafeteria er åben i museets åbningstid

Læs mere

]]>
Webmaster Thu, 08 Mar 2018 09:46:00 +0100
Frederik Bille Brahe åbner nyt internationalt spisested på SMK http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/frederik-bille-brahe-aabner-nyt-spisested-paa-smk/ Med Kafeteria får Statens Museum for Kunst et spisested, der skal være med til at sætte en ny... 1. marts 2018 åbner kokken og restauratøren Frederik Bille Brahe Kafeteria på Danmarks nationalgalleri.

Restauratør Frederik Bille Brahe, som er kendt fra blandt andet Café Atelier September og Apollo Bar & Kantine, har i tæt samarbejde med kokken Jakob Kjær udviklet et køkken, hvor der laves mad ud fra simple principper til en rimelig pris. 

Der vil være fokus på enkelte ingredienser, kvalitet, årstidens råvarer og økologi, og med eget bageri vil Kafeteria også tilbyde et stort udvalg af hjemmelavede kager og friskbagt brød.

Det nye spisested kommer til at ligge ved museets hovedindgang og er gratis at besøge.

”Sammen med Frederik Bille Brahe og Danh Vo vil vi på SMK sætte en ny standard for madoplevelse og cafémiljø i museumsrummet. Kafeteria skal være stedet, hvor museets gæster og de, der bare kommer for at spise eller drikke kaffe, kan få en oplevelse, der emmer af den ånd, den historie og den samling, som findes her,” siger direktør for Statens Museum for Kunst, Mikkel Bogh.


Stol af Enzo Mari. Foto: SMK / Nikolai Linares

Når mad og kunst mødes
Ambitionen med Kafeteria er at skabe synergi mellem mad og kunst. Derfor er Kafeterias design udviklet i samarbejde med den dansk-vietnamesiske kunstner Danh Vo, der i øjeblikket udstiller på Guggenheim i New York og til efteråret på SMK.

Danh Vo er optaget af historien bag designet og kunstværket, og derfor kan du i Kafeteria finde den italienske designer Enzo Maris "gør-det-selv" møbler, Poul M. Volthers tremmestol J46, Nanna Ditzels (1923-2005) Trisse stol, Hallingdal tekstiler designet for Kvadrat samt Isamu Noguchis (1904-1988) lanterneinspirerede lamper. På gulvet i Kafeteria er der lagt nye brede Dinesen GrandOak egetræsplanker.

Kafeteria og SMK inviterer til åbning 21. marts kl. 17-20, og alle er velkomne.

Praktisk information

Kafeterias åbningstider:
Mandag lukket
Tirsdag-søndag: 11-16:45
Onsdag: 11-19:45

Fra 1. marts kan menukortet ses på smk.dk

Følg Kafeteria på Instagram på kafeteria_smk


Kafeteria er realiseret med støtte fra

]]>
Webmaster Fri, 23 Feb 2018 10:00:00 +0100
Kom og øv dit danske på SMK http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/kom-og-oev-dit-danske-paa-smk/ SMK åbner 7. marts igen op for SMK KOM med kunst, kaffe og sprogmøder på tværs af kulturer. Alle er... Har du lyst til at øve dit danske? Eller hjælpe andre med at gøre det? Og har du lyst til at gøre det over en varm kop kaffe blandt 700 års kunst? Så er SMK KOM måske noget for dig.

Vi har startet SMK KOM, fordi vi kunne se, at der var et stort behov. Vi ved, at det at sætte ord på kunst kan noget særligt. Hurtigt handler folks samtaler om livserfaringer, identitet og følelser. Og det er motiverende, hvis du skal lære et nyt sprog og indgå i nye fællesskaber, fortæller kunstformidler Julie Johnsen.

Hver onsdag mellem kl. 16 og 19 kan man komme forbi SMK KOM på Statens Museum for Kunst for at snakke dansk, opleve kunst og møde nye mennesker. Det er gratis og åbent for alle.

Som deltager er du med til at bestemme

SMK KOM er vokset ud af SMK's samarbejde med sprogskoler, SMK har arbejdet sammen med sprogskoler siden 2013.

Vi har efterhånden opbygget et stort netværk af mennesker, der ikke har dansk som modersmål. Nu lancerer vi et nyt format, hvor alt kan ske. Hvis du kommer til SMK KOM, er du selv med til at bestemme, hvad der skal ske, fortæller Julie Johnsen.

Praktisk information

Hvor
Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, København. Vi mødes i Skulpturgaden.

Hvornår
Hver onsdag fra 7. marts. Altid kl. 16-19. (Man er velkommen til at komme og gå efter behov).

Hvem kan være med
Sprogkursister og alle andre, der har lyst til at øve det danske sprog.

Hvad koster det?
Arrangementet er gratis, og der er gratis entré til museet, hvis du deltager i programmet. Tilmelding er ikke nødvendig.

Har du flere spørgsmål til arrangementet? Så kontakt Annette Skov eller Vera Østrup

]]>
Webmaster Thu, 22 Feb 2018 16:26:00 +0100
Overraskende kunstoplevelser med SMK Onsdag http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/overraskende-kunstoplevelser-med-smk-onsdag/ Gå på museum om aftenen og spis din aftensmad blandt kunsten, når vi hver onsdag holder åbent til... Ballet: På tåspids i kunsten


Den Kongelige Ballet på SMK, 2017. Foto: Jan Christensen

Onsdag 14. februar, 28. februar, 14. marts og 2. maj 2018
Kl. 17.30, 18.30 og 19.15
I samarbejde med Den Kongelige Ballet inviterer vi til korte balletforestillinger midt i kunsten..

I foråret rykker en gruppe balletdansere fra Det Kongelige Teater ind på SMK. Midt i kunsten vil de danse en række nye korte balletforestillinger, som er inspireret af museets kunstværker og udvalgte perioder i kunsthistorien.

Læs mere

Art talks: Kunstens perspektiv på aktuelle emnerHver onsdag fra 24. januar til 30. maj 2018
Kl. 17.00-17.30 og 18.00-18.30

Hver onsdag inviterer vi til en særlig omvisning, der tager udgangspunkt i et af tidens store temaer fra den offentlige debat

Følg med i månedens tema i kalenderen

Koncertomvisning: Bevægende BarokOnsdag 16. og 30. maj 2018
Kl. 17.00 og 18.30
Syv musikere, syv barokke musikinstrumenter, en kunstformidler og en portion mesterværker fra barokken. Det er opskriften, når SMK sammen med Concerto Copenhagen inviterer på koncertomvisninger midt i kunsten.

Læs mere

RITUALER #1 & #2

Onsdag 7. marts og 4. april 2018
Kl. 17.00-20.00
Hvordan arbejder designere, forfattere, kokke, billedkunstnere og musikere? Og hvordan finder de inspiration? Det undersøger vi gennem artist talks og serien RITUALER – en række kortfilm, hvor vi møder profiler fra kulturens verden.

I kortfilmsserien RITUALER dykker vi ned i, hvilke ritualer en række ukonventionelle individer udfører i deres søgen på kreativitet. 

Læs mere

Artist talks: Kreativitet og kunstnerisk proces

Onsdag 21. februar, 21. marts, 11. april og 25, april 2018
Kl. 18.00
Kom med bag kulisserne og ind i fire forskellige kunstneres arbejdsværelser, når SMK fire onsdage byder op til en talk om kreativitet og kunstneriske processer.

Du kan høre Rolf Nowotny, Ursula Reuter Christiansen, Bjørnstjerne Reuter Christiansen (Superflex) og Ann Lislegaard give deres besyv med.

Læs mere

Udstillingsåbninger: Hieroglyffer og samtidskunstHieroglyffer – symbolismens tegninger 1890-1910: Onsdag 18. april kl. 17.00-19.00
Gennem kunstværker af blandt andre Jens Lund, J.F. Willumsen, Johannes Holbek , L.A. Ring og Ejnar Nielsen sætter udstillingen fokus på tegningens betydning i dansk kunst i perioden 1890-1910. En tid, hvor symbolikken i kunsten blomstrede, og kunstnerne stillede skarpt på ånd, sjæl og form i deres værker.
Læs mere

Judith Hopf i x-rummet: Onsdag 9. maj kl. 17.00-19.00
Den tyske kunstner Judith Hopf (f. 1969) har arbejdet med skulptur og video siden begyndelsen af 1990’erne. Til udstillingen i x-rummet fortsætter hun sit arbejde med skulpturer i mursten og producerer også en række nye ”lap-top”-skulpturer i metal samt et helt nyt videoværk.
Læs mere

Alle specials er inkluderet i din billet til SMK eller med SMK Årskort

Datoer

Alle onsdage fra 24. januar - 30. maj

Tidspunkt
Kl. 17-20

Pris
Entré (gratis med årskort)

Program
Ikke to onsdage er ens. Hold øje med programmet i kalenderen

Læs mere om SMK Onsdag


SMK Onsdag er støttet af Bikubenfonden

]]>
Webmaster Thu, 01 Feb 2018 13:08:00 +0100
Vinterferie på SMK: Leg kunstner for en en dag http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/kunstnerisk-vinterferie-paa-smk/ Hvordan bliver et kunstværk til? Det forsøger udstillingen Art in the Making at svare på, og i...

Foto: Brittany Laura Overgaard

Skab dine egne mesterværker

Skitsér, modellér, sæt i gang! I Børnenes Værksted kan du selv prøve at lave skitser af dine idéer, inden du går i gang med at lave dit eget mesterværk.

Museets huskunstnere står klar til at hjælpe fantasien på gled. 

Datoer: 10. – 18. februar kl. 11:30 – 16:30. Desuden samtlige lørdage og søndage i februar.
Pris: 30 + entré. Anbefalet alder: + 3 år

Læs mereBørneomvisninger: Vi er kunstnere!

Sprudlende kreativitet og benhårdt arbejde – Det er opskriften på et mesterværk.

Kom med rundt i museets kunstsamling, og se det hårde slid og den store kreativitet, der ligger bag museets mange forskellige kunstværker. 

Bemærk venligst, at der er begrænset plads på omvisningen. Tidligst 30 minutter før omvisningen begynder, kan du hente en billet i Informationen.

Datoer: 10. – 18. februar kl. 13 -13.45. Desuden samtlige søndage i februar.
Gratis, når entréen er betalt. Anbefalet alder: +4 år. 

Læs mereLav fælleskunst

Vi har bunker af ler, masser af pensler og maling i alle regnbuens farver. Mandag i vinterferien kan du være med til at lave fem værker, der bliver opstillet i Skulpturgaden.

De fem værker bliver stående hele vinterferien, så alle museets gæster kan beundre dem.

Dato: 12. februar kl. 11:30 – 15:30
Pris: Gratis, når entréen er betalt.

Læs mere

Fastelavn er mit navn

Dinosaur, fe, superhelt eller noget helt fjerde. Fastelavn er kommet til SMK.

Inden katten bliver slået af tønden, kan du tage med rundt i museets samling og se på udklædninger, flotte dragter, masker, kattekongens krone og den stribede kat i kunsten eller være med til at skabe et kæmpe fastelavnsbillede.

Program:
Kl. 12:00 - 14:00: Vær med til at lave et kæmpe fastelavnsbillede
Kl. 12:30: Fastelavnsomvisning for børn
Kl. 13:20: Slå katten af tønden

I dagens anledning kan du i caféen spise fastelavnsboller og varme dig på en dampende kop varm chokolade.

Dato: 11. februar kl. 12:00 – 14:00
Pris: Varierer efter aktivitet

Læs mere

]]>
Webmaster Tue, 23 Jan 2018 16:13:00 +0100
Mindeord om Kasper Monrad, Overinspektør http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/mindeord-om-kasper-monrad-overinspektoer/ Overinspektør Kasper Monrad 1952-2018 Kunsthistoriker, dr.phil. Kasper Monrad var en institution... Overinspektør Kasper Monrad 1952-2018

Kunsthistoriker, dr.phil. Kasper Monrad var en institution på Statens Museum for Kunst. Med i alt 41 års ansættelse og et fagligt engagement langt ud over det sædvanlige blev hans karriere uløseligt sammenvævet med museets nyere historie. Han begyndte som studentermedarbejder i 1977, blev museumsinspektør i 1985, seniorforsker 1995, overinspektør og afdelingsleder 2002-08 og fungerede som overinspektør og seniorforsker med særligt ansvar for internationalt samarbejde fra 2008.

Kaspers speciale var den danske guldalder, som han også skrev en skoledannende disputats om i 1989 under titlen Hverdagsbilleder. At den danske guldalder har fået så stor international opmærksomhed og anerkendelse, som tilfældet er, og at museumsinstitutioner fra Getty Museum i LA over National Gallery i London til Nationalmuseum i Stockholm i dag erhverver dansk maleri fra første halvdel af 1800-tallet til deres samlinger, skyldes ikke mindst Kaspers store indsat som ansvarlig for internationale udstillinger og bogudgivelser om emnet.

Gennem hans arbejde opstod et enestående netværk i især Europa og USA, der har været til stor gavn ikke for bare SMK, men også for mange andre danske museer. Med årene udviklede Kasper sig til en af verdens fremmeste eksperter i nordisk 1800-talskunst, et fagligt fyrtårn med en både dyb og bred kunst- og kulturhistorisk viden.

Med stor kunsthistoriske nysgerrighed og lidenskab kastede han sig også over Turner, Friedrich, Matisse og Hammershøi og fik arrangeret fremragende udstillinger ledsaget af videnstunge publikationer om dem alle. Mere end nogen anden inkarnerede han på den naturligste måde den blanding af professionalisme, nysgerrighed og generøsitet, SMK som institution stræber efter at leve op til.

Et stort publikum og mange kolleger har igennem årene oplevet ham som en formidabel formidler på skrift og i tale; så sent som sidst i november holdt han et vigtigt og engageret foredrag om skyer i 1800-tallets maleri for fagfolk på Yale University. Et par uger før talte han for en stort publikum på SMK Akademi om C.W. Eckersberg. Overalt delte han gavmildt ud af sin enorme viden, godt hjulpet af en hukommelse, man kun kunne misunde ham, og som betød, at han aldrig så meget som skelede til et manuskript, når han talte. Efter fire årtiers forskning i og formidling af især 1800-tallets kunst havde han et kendskab til SMKs omfattende samling, som var unikt og vil være uerstatteligt.

I 2016 lykkedes det Kasper sammen med museet at erhverve et maleri af den tyske romantiske maler Caspar David Friedrich, noget Kasper havde drømt om og arbejdet for i 30 år. Vi, der var på museet den dag erhvervelsen var sikret, husker tydeligt, hvor ekstatisk og høj den i forvejen høje mand blev.

Et andet drømmeprojekt var udstillingen med Bob Dylans malerier The Brazil Series, der blev vist på SMK i 2010. Som stor Dylan-fan var mødet med den ellers svært tilgængelige musiker et fagligt højdepunkt. Og højdepunkter var der heldigvis mange af; få kunsthistorikere har udrettet så meget og sat sig så markante spor i dansk museumsverden, som det lykkedes Kasper at gøre igennem sit mangeårige virke på SMK.

Vi vil huske Kasper som et varmt, engageret menneske, en fantastisk kollega, rejsefælle og ven; det er ubegribeligt, at vi ikke skal have ham blandt os længere. Hans død er et tab for den danske kunstverden, men først og fremmest et tab for hans familie, der nu har mistet en elsket mand og far.

Ære være Kasper Monrads minde.

Mikkel Bogh, direktør, Statens Museum for Kunst

Peter Nørgaard Larsen, vicedirektør og chef for samling og forskning, Statens Museum for Kunst

]]>
Webmaster Thu, 18 Jan 2018 13:56:00 +0100
Udstilling på vej: Art in the making http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/ny-udstilling-art-in-the-making-fra-ide-til-mestervaerk/ Hvordan bliver et kunstværk til? Kig kunstnerne over skuldrene og følg den kunstneriske proces fra... Udstillingen Art in the Making giver et indblik i hvilke ideer og skitser, som ligger forud for de endelige kunstværker.

For hvordan opstår idéen til et kunstværk? Hvilke processer går værket igennem, før det er færdigt? 

Glæd dig til at se både skitser og færdige værker af blandt andre El Greco, Rembrandt, Edgar Degas, Nicolai Abildgaard, Bertel Thorvaldsen, Christen Købke, P.S. Krøyer og mange flere af kunsthistoriens store mestre.


Hans Holbein d.Æ., Hovedet af en armbrøstskytte der tager sigte,, 1514-1515

Tegn dit eget mesterværk
Du kan også prøve kræfter med croquis hver søndag i udstillingens kunstværksted og opleve inspirerende talks med nogle af tidens største samtidskunstnere. Hold øje med kalenderen.

ART IN THE MAKING

Udstillingsperiode: 8. februar – 6. maj

Pris
Entré (gratis med årskort)

Arrangementer
Hold øje med arrangementprogrammet, som lanceres i kalenderen.

]]>
Webmaster Tue, 09 Jan 2018 11:49:00 +0100
Sidste chance: Gillian Wearing - Family Stories http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/sidste-chance-gillian-wearing-family-stories/ Har du fået set udstillingen af den Turner Prize-belønnede kunstner? I sin kunst lader Gillian... "Hendes værker krænger alle de indre tanker frem, som du tror, du er alene med, men som forbløffende ofte viser sig at være udbredte og nærmest ordinære" Rune Gade, Information 23. oktober 2017

Foto: Den engelske kunstner, Gillian Wearing (f.1963)

Hele sin karriere har den engelske kunstner Gillian Wearing (f.1963) været optaget af, hvordan familien skal forstås, og hvordan vi løbende reviderer vores opfattelse af den.

I udstillingen Family Stories stiller hun spørgsmålet ”Hvad er en rigtig familie?” og arbejder på at belyse, hvordan vores relationer med andre mennesker er med til at forme mønstrene i vores liv.

7. januar er sidste chance for at opleve udstillingen Gillian Wearing - Family Stories.

]]>
Webmaster Mon, 18 Dec 2017 11:08:00 +0100
Ny udstilling i x-rummet: SÅ LÆNGE DET VARER* http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/-ee05da2235/ Kunstneren Nairy Baghramian har skabt et værk særligt til x-rummet på SMK. Et stort skulpturelt... Kunstneren Nairy Baghramian har skabt et værk særligt til x-rummet på SMK. Et stort skulpturelt værk i mælkede, semi-transparente former, der balancerer på høje, skinnende ben.

Nairy Baghramian: SÅ LÆNGE DET VARER*
i x-rummet indtil 2. april 2018Oplev udstillingen SÅ LÆNGE DET VARER* i x-rummet på SMK – et helt nyt projekt af den internationalt anerkendte, tyske kunstner Nairy Baghramian. 

Inspireret af en ikonisk gitterkonstruktion fra udstillingsstedet The Renaissance Society på University of Chicago, har kunstneren produceret en installation særligt til SMK.

I dag er konstruktionen taget ned, og Nairy Baghramian har fået et stykke af gitterværket, som hun har rekonstrueret i træ og afstøbt i epoxy. Hvad der oprindeligt var en solid, bærende gitterkonstruktion i stål, er nu transformeret til skrøbelige former, der balancerer på spinkle ben.

Tag et smugkig i udstillingen

Om kunstneren

Den tyske kunstner Nairy Baghramian (født i 1971 i Isfahan, Iran) bor og arbejder i Berlin, Tyskland. Udstillingen i x-rummet er hendes første soloudstilling i Skandinavien.

Baghramian har tidligere udstillet på bl.a. DOCUMENTA 14, Kassel (2017), Skulptur Projekte Münster 2017 og 2007 samt soloudstillinger på fx Walker Art Center, Minneapolis (2017–18), S.M.A.K. Museum of Contemporary Art, Ghent (2016), Museo Tamayo, Mexico City (2015) og Art Institute of Chicago (2014).

]]>
Ayoe Torbensdóttir Thu, 07 Dec 2017 11:08:00 +0100