Statens Museum for Kunst - Nyheder http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/ Seneste indlæg da Statens Museum for Kunst - Nyheder http://www.smk.dk/typo3conf/ext/tt_news/ext_icon.gif http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/ 18 16 Seneste indlæg TYPO3 - get.content.right http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Tue, 06 Dec 2016 14:47:00 +0100 9x9x9 http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/9x9x9-1/ Vær med, når forestillingen 9x9x9 blander litteratur, billedkunst og scenekunst og forvandler... I vinteren 2017 mødes det bedste fra tre forskellige kunstarter på SMK. Ni af landets bedste skuespillere vil ni aftener indtage museets smukke sale. Foran ni malerier opfører de historier, som ni store danske forfattere har skrevet specielt til kunstværkerne. Du bestemmer selv hvad du vil se – og hvornår.

De ni skuespillere fra Det Kongelige Teater indtager hvert deres rum og opfører ni små forestillinger lige foran kunstværkerne. Oplev blandt andre Ellen Hillingsøe, Sonja Oppenhagen og Maibritt Saerens spille hovedrollerne i hver deres forestilling med historier forfattet af Susanne Brøgger, Simon Fruelund og Svend Åge Madsen og yderligere seks af landets største forfattere.

Skræddersy din egen oplevelse

9x9x9


PREMIERE: 19. februar

ØVRIGE FORESTILLINGER:
26. februar
5., 12.,  19., 26., marts
2., 23., & 30. april

PRIS: 245 kr.
RABATPRIS: 225 ( Ung u. 30, SMK årskort / Det Kongelige Teaters abonnenter / Grupper af 10)

KØB BILLET

Instruktøren Hans-Peter Kellner har med 9x9x9 skabt en helt ny måde at opleve kunst på i en forestilling, der udspiller sig i flere forskellige rum og sale på landets største kunstmuseum – på en gang. Den store forestilling består af ni korte forestillinger, der hver varer ca. 10 minutter og opføres flere gange i løbet af en aften. Du bestemmer selv vejen igennem forestillingen, og skaber på den måde din helt egen teateroplevelse.

9x9x9 blev første gang opført i 2014 og vakte stor begejstring blandt både anmeldere og publikum. Nu vender den populære forestilling tilbage med ni nye levende kunsthistorier.

9x9x9 er baseret på original ide og koncept af Jacqueline Kornmüller & Peter Wolf og er blevet til i et samarbejde mellem Det Kongelige Teater, Gyldendal og SMK.

Sådan gør du 9x9x9

1. Køb billet til forestillingen på kgl.teater.dk eller i Informationen på Statens Museum for Kunst.

2. Dørene åbner kl. 17.15. Ankom og få et program, som er stemplet med en farve, der viser din startposition til aftenens første forestilling.

3. Kl. 18.00 begynder forestillingen med en prolog i museets skulpturgade, skrevet af Jørgen Leth. Efter prologen følger du farven på dit program, og går til aftenens første forestilling.

4. Når den første forestilling er forbi, kan du selv gå på opdagelse mellem forestillingerne, som hver varer ca. 10 minutter. Forestillingerne bliver opført igen og igen, så du bestemmer selv rækkefølgen.

5. Forestillingen slutter kl. 21.30 Du bestemmer selv, hvornår du vil tage en pause undervejs, og museets café er åben hele aftenen.

Køb billet

]]>
Webmaster Sat, 03 Dec 2016 19:38:00 +0100
Hammershøi hjemvendt fra transatlantisk rejse http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/hammershoei-hjemvendt-fra-transatlantisk-rejse/ Efter en anmelderrost udstillingsrejse i USA og Canada, kan du igen opleve 24 af Hammershøis... I godt og vel et år har ”de stille stuers maler” turneret på den anden side af Atlanten til stor glæde for det oversøiske publikum. 24 kunstværker af Vilhelm Hammershøi blev udstillet under titlen Painting Tranquility: Masterworks by Vilhelm Hammershøi from SMK og har trukket et rekordstort antal besøgende til blandt andet Scandinavia House i New York.

Vilhelm Hammershøi er en af de absolut mest betydelige danske kunstnere fra slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet, og hans ry er ganske givet nået længere uden for Danmarks grænser end nogen anden dansk maler.

Fra tirsdag 22. november er kunstnerens karakteristiske drømmende og gråtonede værker tilbage på SMK, hvor du kan opleve dem i den faste udstilling Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900, sal 228.

Læs mere om Hammershøi

]]>
Webmaster Tue, 22 Nov 2016 15:54:00 +0100
Krea-jul og decemberhygge på SMK http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/jul-paa-smk/ December byder på julehygge af den farveladeglade slags. Snup en æbleskive eller to og slå dig løs...
Juleklip i Børnenes VærkstedBørnenes Værksted slår hver weekend i december dørene op for byens største juleklippe-værksted. Kom og lav din egen fantasifulde julepynt. Du kan også klippe en julekortscollage, som du kan sende til din ven, nabo eller farfar.

10. -11, 17. -18. december kl.11.30 - 16.30. Pris: 30 kr. + dagsbillet

Læs mere om Børnenes Værksted

Omvisninger i børnehøjdeSammen med SMK’s omviser leder vi efter piger fra gamle dage, følelsesfulde kunstnere og kunst af den virkelig grimme slags. 

11. og 18. december kl. 13 - 13.45. Gratis, når entréen er betalt.

Læs mere om børneomvisninger


Udstilling: To verdener som én


© Aisha Khalid. Foto: Shah Zaman Bloch

I udstillingen To verdener som én kan børn og familier dykke ned i den pakistanske kunstner Aisha Khalids hypnotiserende univers, hvor der gemmer sig tilslørede kvinder, eventyrlige figurer og huller, der leder ind til andre verdener.

Pris: Dagsbillet (gratis for børn under 18).

Læs mere om udstillingen

Særåbent i juleferien

Museet har lukket 24. og 25. december. Til gengæld kan du holde 2. juledag i kunstens tegn, da vi holder særåbent 26. december kl.11 - 17.

Læs mere om åbningstider

]]>
Astrid Wiik Mon, 21 Nov 2016 14:44:00 +0100
Solen skal ikke røre møblerne http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/solen-skal-ikke-roere-moeblerne/ To eftermiddage i november kan du tage del i Solen skal ikke røre møblerne – en... Vi begynder oppe i ældre europæisk (det sagde han også i går).

Der er en del tåge.

Har de nævnt for jer, at jeg boede på museet engang?

Jeg kan ikke huske i mit liv at have passet særligt godt ind i nogen institutioner, men hvis man bruger sit liv på at lede efter forståelse spilder man sin tid, det er jeg taknemmelig for at min storesøster forklarede mig. Der er kærlighed mange steder alligevel. På et museum har jeg f.eks. altid følt at det lissom var alright.


– Hannah Heilmann

En del af SMK


Henover et år griber otte kunstnere ind i museets samling og skaber formidlingsformer, der giver dig nye perspektiver på og indgange til kunsten. Omvisningerne af Hannah Heilmann er det femte projekt i rækken af kunstnerinterventioner.

Kunstnerinterventionerne er kurateret af overinspektør og seniorforsker Marianne Torp og er en del af SMK² – en række eksperimenter, hvor SMK sammen med kunstnere, forfattere og andre fagligheder sætter museets samlinger i spil på nye måder for at give dig overraskende og anderledes kunstoplevelser.

 

Under overskriften SMK² har SMK invitereret den danske kunstner Hannah Heilmann til at gribe ind i museet og udfordre det vante formidlingsformat: omvisningen. Det har resulteret i Solen skal ikke røre møblerne, en guidet tur, hvor Hannah Heilmann inviterer dig ind i sin ømhed for museet.

En personlig omvisning

Som uddannet kunsthistoriker og tidligere medarbejder på SMK har Hannah Heilmann sine egne historier hengemt i værkerne og stier gennem husets orden.

Kom med, når hun to eftermiddage i november bevæger sig over broer og trapper, gennem museets elskede og forhadte kunstperioder, kravler med indtørrede fisk i plastikforhæng og flygter forbi den modernistiske skyld. 

Læs mere om Solen skal ikke røre møblerne onsdag 23. november kl. 17 og søndag 27. november kl.15

Tag din krop og dine følelser med på SMK

I sin kunstneriske praksis arbejder Hannah Heilmann ofte med at udfordre både kunstens og Selvets autonome status – og netop derfor udmønter hendes værker sig ofte i sociale situationer og iscenesættelser, hvor hun udfordrer, undersøger og opløser grænserne mellem interaktioner, rekvisitter og færdigt værk.

Solen skal ikke røre møblerne er en utraditionel omvisning, en koreograferet rejse gennem museet, hvor Heilmann giver sit take på kunsthistorien, værkerne og SMK. En performanceomvisning, hvor hun inviterer din krop og dine følelser med på museum.

Om Hannah Heilmann

Den danske samtidskunstner Hannah Heilmann, født i 1978, arbejder med tekst, video, installation og performance og har udstillet på en lang række danske og internationale udstillingssteder. Hun er uddannet cand. mag. i Kunsthistorie fra Københavns Universitet og underviser på Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Praktisk information og tilmelding

Performanceomvisningen finder sted onsdag 23. november kl. 17 og søndag 27. november kl. 15.
Omvisningen er gratis, når entréen er betalt – tilmelding nødvendig.
Tilmelding dig via mail til web@smk.dk.
Begrænset antal pladser.

]]>
Webmaster Fri, 11 Nov 2016 09:44:00 +0100
Æg udklækkes – Oplev ny særophængning http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/forvandling-menneske-dyr-og-sex/ Oplev kunstner Lea Porsagers nye særophængning Z WAN, hvor hun udforsker de flerstrengede...

En del af SMK²

Henover et år griber otte kunstnere ind i museets samling og skaber formidlingsformer, der giver dig nye perspektiver på og indgange ind i kunsten. Særophængningen af Lea Porsager er fjerde projekt i rækken af de otte kunstnerinterventioner. 

Kunstnerinterventionerne er kurateret af overinspektør og seniorforsker på SMK Marianne Torp og er en del af SMK² – en række eksperimenter, hvor SMK sammen med kunstnere, forfattere og andre fagligheder sætter museets samlinger i spil på nye måder for at give dig overraskende og anderledes kunstoplevelser. 

I den bagerste sal i udstillingen Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900 kan du dykke ned i Lea Porsagers genfortolkning af den græske myte om Leda og Svanen. Leda var i græsk mytologi en kongedatter, der blev besvangret af Zeus i en svanes skikkelse. 

Som en del af SMK² har kunstneren givet tankerne og associationerne frit spil, været på opdagelse i SMK's magasiner og skabt særophængningen Z WAN.

Svaner, p-piller og en skinnende vandcykel
I udstillingssalen møder du blandt andet tryk med svanemotiver, malerier med garn og fjer, p-piller, vaginalkugler og en enorm skinnende svaneformet vandcykel. Herved undersøger Lea Porsager de flerstrengede fortællinger, der gemmer sig under overfladen i myten om Leda og Svanen. Særligt dvæler hun ved den groteske dimension af myten og ved temaer om forvandlinger, menneske-fugl-krydsninger og sex.

Alle værkerne i Z WAN er nøje udvalgt for at præsentere både de umiddelbare sammenhænge og for at udfolde de mere kryptiske forbindelser i myten. Et greb, der også er kendetegnende for Lea Porsagers kunstneriske praksis, hvor hun ofte arbejder med referencer til andre kunstnere og praksisser for at fremskrive forskellige livssyn, betydninger og forbindelser.

Foruden værker af blandt andre Henri Matisse, Sonja Ferlov Mancoba, Ursula Reuter Christiansen og Joakim Skovgaard kan du i Z WAN også opleve en række nye værker af Lea Porsager, der er skabt særligt til denne ophængning.


Kunst, filosofi og videnskab

Lea Porsager er gået researchorienteret til værks og undersøger i Z WAN de forskellige betydningslag, svanen tillægges i alt fra eventyr, buddhisme og 'black swan theory'. Men hun har også givet associationerne frit spil.

Z WAN er derfor både et resultat af kunstnerens tankestrømme, en afspejling af hendes interesse for idéer omkring seksualitet, mysticisme og fysik og et produkt af hendes særlige sammenblanding af kunst, filosofi, videnskab og tænkning. 

På den måde har Lea Porsager skabt en særophængning, der ikke kun undersøger de fortællinger, der gemmer sig i den græske myte, men også understreger, at der altid findes mange sammenhænge og mange forskellige svar. 

Om Lea Porsager
Lea Porsager, født i 1981, er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler og Städelschule i Frankfurt am Main. De seneste år har Lea Porsager udstillet på en lang række museer og kunsthaller i Danmark såvel som i udlandet. 

Kunstnerens aktuelle særophængning på SMK præsenterer værker, som hun har lavet specielt til ophængningen samt en række nyere og ældre værker af kunstnere fra både ind- og udland.  

Oplev særophængningen i sal 222 i udstillingen Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900.
11. november 2016 – 1. april 2017


Støttet af Statens Kunstfond

]]>
Ayoe Torbensdóttir Fri, 11 Nov 2016 06:17:00 +0100
Museumsdirektøren guider til sine personlige kunstfavoritter http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/museumsdirektoeren-guider-til-sine-personlige-kunstfavoritter/ I en ny bog løfter direktør på SMK, Mikkel Bogh, sløret for sine personlige favoritter blandt... I en ny bog løfter direktør på SMK, Mikkel Bogh, sløret for sine personlige favoritter blandt museets bugnende kunstsamling. Udgivelsen fejres med tre særomvisninger med direktøren selv.

Få har et lige så indgående kendskab til SMK’s kunstsamling som Mikkel Bogh. I en ny bog, Director’s Choice – Statens Museum for Kunst, peger direktøren på nogle af de kunstværker, der fascinerer ham allermest.

”Nogle af de mest interessante historier ligger ofte gemt i de mere ukendte værker, så jeg håber og tror, at kunstinteresserede kan få glæde af bogen og blive inspireret til at gå på opdagelse i SMK’s store samling,” fortæller Mikkel Bogh.

Bogen, der kan købes i SMK’s boghandel, er en del af den populære bogserie Director’s Choice.Tidligere har seriens udgiver haft succes med samme koncept blandt andre direktørerne fra National Gallery i London og Museu Calouste Gulbenkian i Lissabon. SMK-versionen indeholder værker fra renæssance til samtid af kunstnere som Vilhelm Hammershøi, Rembrandt van Rijn og C.W. Eckersberg – alle med kommentarer af Mikkel Bogh. 

Praktisk information


Bogen 'Directors Choice - Statens Museum for Kunst'  kan købes i SMK’s boghandel og koster 99,95 kr.

Særomvisningerne med Mikkel Bogh finder sted 30. november, 7. december og 14. december. Alle dage kl. 17-18

Priser:

Voksen: 245 kr. (inklusiv entré)
Under 30 år: 195 kr. (inklusiv entré)
Årskort: 145 kr. (inklusiv entré)

(Priserne er inklusiv et glas vin i Caféen)

Billetter købes via Billetto.

Særomvisninger med direktøren

I anledning af udgivelsen inviterer vi på tre særomvisninger, hvor Mikkel Bogh går helt tæt på ti kunstværker fra bogen.

Bagefter byder Caféen på et glas rød- eller hvidvin, og du har mulighed for at købe en signeret kopi af bogen i SMK’s boghandel til 99,95 kr. Begrænset antal billetter.

Se omvisningen 30. november

Se omvisningen 7. december

Se omvisningen 14. december

Flere nyheder?
Tilmeld dig SMK's nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret om nye udstillinger, arrangementer og særtilbud.

]]>
Astrid Wiik Thu, 10 Nov 2016 09:41:00 +0100
Lille besøgsnedgang efter indførsel af betalt entré http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/lille-besoegsnedgang-efter-indfoersel-af-betalt-entre/ Siden Statens Museum for Kunst i juni genindførte entrébetaling til museet og tidligere på året... Siden Statens Museum for Kunst i juni genindførte entrébetaling til museet og tidligere på året forkortede åbningstiden, har lidt færre gæster end normalt fundet vej til Danmarks nationalgalleri.

Besøgstal

143.005 i juni, juli, august, september og oktober 2016

177.504 i juni, juli, august, september og oktober 2015

145.779 i juni, juli, august, september og oktober 2014

136.507 i juni, juli, august, september og oktober 2013

190.072 i juni, juli, august, september og oktober 2012

153.766 i juni, juli, august og september 2011

143.005. Så mange gæster har SMK haft i de fem måneder, der er fulgt i kølvandet på den genindførte entrébetaling, der trådte i kraft 1. juni 2016. Det er 17.000 færre besøgende end gennemsnittet for samme periode de foregående fem år svarende til gennemsnitlig 3.400 færre besøgende om måneden.

Med til historien hører dog, at udsvingene i de månedlige besøgstal traditionelt er store – også i årene med gratis entré og udvidet åbningstid. Det betyder for eksempel, at der i juni, juli, august, september og oktober i år har været flere gæster end i samme periode i gratisåret 2013 – og at det er nogenlunde samme antal besøgende i de samme måneder i 2014. I forhold til i rekordåret 2015 har der dog været fald på små 35.000 gæster.

Fra 1. marts begyndte SMK desuden at åbne klokken 11 i stedet for klokken 10, og det har betydet, at færre førskolebørn og skolebørn besøger museet.

Det er endnu for tidligt at sige, om entré og den kortere åbningstid har haft betydning for den generelle sammensætning af besøgende.

Fakta om entrébetaling og forkortet åbningstid

  • Fra 1. marts 2016 forkortedes åbningstiden, således at museet åbnede kl. 11 i stedet for kl. 10.
  • Fra 1. juni 2016 genindførte SMK entrébetaling. Siden 2006 havde adgangen til de faste samlinger været gratis.
  • Begge dele skyldtes hensynet til en trængt økonomi som følge af faldende bevillinger.
  • Kulturminister Bertel Haarder godkendte, at både SMK og Nationalmuseet genindførte entrébetaling.

For yderligere information, kontakt venligst:

Karen Ormstrup Søndergaard
Presseansvarlig
E karen.soendergaard@smk.dk
T +45 2552 7203

]]>
Webmaster Mon, 07 Nov 2016 10:50:00 +0100
Digitale afstøbninger http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/digitale-afstoebninger/ Statens Museum for Kunsts samling tæller tusindvis af gipsafstøbninger af alt fra helte og gudinder... Statens Museum for Kunsts samling tæller tusindvis af gipsafstøbninger af alt fra helte og gudinder til krigere og atleter. 11. november præsenterer SMK en række af de mest markante figurer fra Den Kongelige Afstøbningssamling i form af 3D-billeder og inviterer brugere til at genbruge, dele og remixe de digitale afstøbninger.

En del af SMK²


Projektet 'Digitale afstøbninger' er en del af SM – en række eksperimenter, hvor SMK sammen med kunstnere, forfattere og andre fagligheder sætter museets samlinger i spil på nye måder for at give dig overraskende og anderledes kunstoplevelser.

Som en del af SMK² har kunstnere tidligere skabt audioguides, performative omvisninger, særophængninger og guides med personlige værktekster.

Gennem de seneste år har SMK opgivet rettighederne til og gjort 2D-fotooptagelser af flere end 25.000 værker frit tilgængelige via smk.dk. Det betyder, at de må deles, remixes og genbruges frit. Nu går SMK skridtet videre fra to dimensioner til tre.

Hovedværker og et ukendt hoved
Under overskriften SMK² frigiver SMK 3D-billeder af seks udvalgte gipsfigurer fra Den Kongelige Afstøbningssamling. Værker, der betragtes som hovedværker i den vestlige kunsthistorie. Nu kan skoleelever, studerende, kunstnere, designere og andre interesserede frit downloade fx Apollon, musikkens gud og beskytteren mod det onde, Diskoskasteren i bevægelse og stadig perfekt balance, den afklædte Venus, kærlighedens gudinde, og Spydbæreren, den muskuløse, kampklare soldat.

Foruden de seks hovedværker frigives et 3D-billede af en syvende gipsafstøbning: Busten Memnon fra Etiopien. Busten er udvalgt, 3D-scannet og frigives i samarbejde med Living Archives Research Project ved Institutionen för Konst, Kultur och Kommunikation, Malmø Universitet.

Ved at tilføje denne afstøbning peger Living Archives på den eurocentriske kunstkanon, som Den Kongelige Afstøbningssamling er skabt efter. For den hvide buste, der viser hovedet af en mand af afrikansk afstamning, understreger og gør det ekstra tydeligt, at gipsafstøbningerne er et udtryk for den vestlige mands blik på verden.  

Brug kunsten

De syv 3D-billeder gives fri til alt fra deling, kreativ genbrug og remix til animation og 3D-printning. I for eksempel standardprogrammet Billedfremviser på Mac-computere og i Adobe Photoshop kan figurerne vendes og drejes og i eksempelvis programmet Blender, der kan downloades gratis, kan figurerne omformes og animeres. 

Billederne bærer en Public Domain-licens, hvilket betyder, at man kan bruge dem til det, man har lyst til – også til kommercielle formål og uden at spørge museet eller andre om lov. Ved brug af billederne er det dog god skik at kreditere, at billederne stammer fra SMK's samling, så andre også kan finde de frigivne billeder og det oprindelige værk. SMK vil gerne se brugernes kreationer og modtager derfor gerne tips via web_@_smk.dk

Oplev afstøbningerne i Augmentet Reality. 
3D-billederne præsenteres i forbindelse med SMK Fridays: Dead or Alive 11. november, hvor der også vil være en talk om projektet og mulighed for at se afstøbningerne komme til syne gennem Augmentet Reality. Læs mere om SMK Fridays: Dead or Alive 11. november

Download 3D-billederne
Download informationer om de syv skulpturer

Lær at bruge 3D-billederne
SMK afholder i efteråret to workshops, hvor interesserede kan prøve at arbejde med 3D-billederne.

Læs mere om workshoppen 1. december kl. 14-17
Læs mere om workshoppen 2. december kl. 14-17

Download pressefotos

Projektet Digitale afstøbninger er støttet af Bikuben Fonden

]]>
Ayoe Torbensdóttir Wed, 02 Nov 2016 09:56:00 +0100
Efterårsferie for børn http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/efteraarsferie-for-boern/ I efterårsferien er der masser af spændende oplevelser for børn på SMK. Få kunsten til at vokse,... I efterårsferien er der masser af spændende oplevelser for børn på SMK. Få kunsten til at vokse, tag med omviseren på opdagelse eller udforsk SMK's nye udstilling for børn og familier. Og vær med, når vi til Kulturnatten skyder ferien i gang!


Ny udstilling for børn og familier


© Aisha Khalid. Foto: Shah Zaman Bloch

I udstillingen To verdener som én kan børn og familier dykke ned i den pakistanske kunstner Aisha Khalids hypnotiserende univers, hvor der gemmer sig tilslørede kvinder, eventyrlige figurer og huller, der leder ind til andre verdener.

Omgivet af mønstre, tusindvis af broderisting og stikkende nåle kan børn og deres voksne udforske modsætninger, og hvordan verden ser ud, når man snurrer rundt om sig selv og bliver rundtosset. For de større børn og voksne kan Khalids værker kickstarte samtaler om bl.a. sprog og identitet.  

Udforsk To verdener som én
7. oktober 2016 – 19. februar 2017
Pris: Dagsbillet

På opdagelse med omviserenVær med, når vi går på opdagelse i Aisha Khalids forunderlige univers i udstillingen To verdener som én.

Sammen går vi helt tæt på den pakistanske kunstners hypnotiserende værker og dykker ned i fortællingerne, der gemmer sig bag de uendelige mønstre og stikkende nåle.

Lørdag 15. – søndag 23. oktober
Kl. 13.00 - 13.45
Pris: Gratis med Dagsbillet

Fællesværk på Scenen

Kom og sæt dit aftryk, og vær med til at få vores fællesværk til at vokse dag for dag.

Inspireret af Aisha Khalids hypnotiserende værker, som du netop nu kan opleve i udstillingen To verdener som én, tegner vi prikker, tern, cirkler og mønstre i forskellige farver og størrelser.

Mandag 17. – fredag 21. oktober
Kl. 11.30 - 15.30
Pris: Dagsbillet

Børnenes VærkstedSlip din indre kunstner løs! Vær med, når vi med pensler, vandpistoler og sæbebobler maler billeder af stående, siddende, svævende og gående kroppe. 

Med inspiration fra udstillingen Flygtige øjeblikke – Tegninger af Auguste Rodin skal vi eksperimentere med vand, farver og bevægelse.

Lørdag 15. – søndag 23. oktober
Kl. 11.30 - 16.30
Pris: 30 kr. + dagsbillet

Kulturnatten

Vær med, når vi skyder efterårsferien i gang til Kulturnatten! På SMK og Den Kongelige Afstøbningssamling dykker vi ned i Auguste Rodins eksperimenterende univers.

Inspireret af hans tegninger af kroppe i alle afskygninger skaber vi sjove, bløde, tynde, store og små figurer og fantasikroppe. 

Fredag 14. oktober
Kl. 18.00 - 00.00
Pris: Gratis med Kulturpas
Se hele programmet for Kulturnatten på SMK

Udforsk 700 års kunst

smk_9306.jpg (800×331)

På SMK kan du gå på opdagelse i mere end 700 års kunst. Udforsk museets faste udstillinger, der udfolder alt fra den tidligste renæssance til kunsten af i morgen.

I de faste udstillinger er der aktiviteter for hele familien. Find gemte historier i værkerne med brætspillet Match-SMK, opdag kunsten med SMK’s flipflapper eller find papir og blyant frem i Tegnesalen.

Mandag 17. – søndag 23. oktober
Kl. 11 - 17 (onsdag: kl. 11 - 20)
Gratis med dagsbillet

Mellem tusindvis af afstøbninger


Nøgne figurer, hedenske guder og kristen kunst – der er nok at gå på opdagelse i blandt de tusindvis af gipsskulpturer i Den Kongelige Afstøbningssamling.

Oplev samlingens helte, krigere og heltinder komme til live gennem gribende og dramatiske audioguides eller udforsk samlingen på egen hånd, når vi i efterårsferien holder særåbent i det gamle pakhus ved Københavns Havn. 

Mandag 17. – søndag 23. oktober
Kl. 11 - 17
Gratis


Flere nyheder?
Tilmeld dig SMK's nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret om nye udstillinger, arrangementer, aktiviteter og særtilbud.

]]>
Ayoe Torbensdóttir Thu, 29 Sep 2016 12:45:00 +0200
Oplev to verdener som én http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/oplev-to-verdener-som-en/ Hypnotiserende mønstre, tusindvis af broderisting, minutiøse penselstrøg og en hær af stikkende... Hypnotiserende mønstre, tusindvis af broderisting, minutiøse penselstrøg og en hær af stikkende nåle. I efteråret inviterer SMK børn og familier til at udforske, hvad der sker, når forskellige verdener mødes og smelter sammen i en ny udstillling.

På den ene side et smukt ornamenteret tæppe. På den anden side en overflade med tusindvis af sylespidse nåle. Fra 7. oktober kan børn og familier gå på opdagelse i den pakistanske billedkunstner Aisha Khalids hypnotiserende univers i en ny udstilling skabt specielt til SMK. Inspireret af sufisme, den islamiske mystik, stiller hun skarpt på kvinderoller, identitetsskabelse, magtstrukturer og vestlige forestillinger om Pakistan.

Burkaklædte skikkelser og dragelignende figurer
Midt i udstillingen hænger værket Two Worlds as One – to gigantiske, vævede tæpper. På den ene side fremstår de som luksuriøse tæpper spækket med smukke gyldne og sølvlignende mønstre – og går du helt tæt på, kommer små mænd, fugle, træer og dragelignende figurer til syne.

Bevæger du dig rundt om tæpperne, vil du dog blive klar over, at alt i verden har flere sider. At den diametrale modsætning kan lure lige under overfladen. At det uhyggelige kan dukke op i trygge, velkendte omgivelser. På bagsiden af tæpperne står nemlig en hær af sylespidse nåle.

I udstillingen kan børn og familier også udforske en række malerier, som umiddelbart ligner mønstre, der fortsætter i det uendelige, gengivet med digital korrekthed. Men hvis du stopper op og kigger lidt nærmere, vil du opdage, at der i de detaljerede ornamentale mønstre gemmer sig forskellige variationer af kamuflerede burkaklædte skikkelser og huller, der leder ind til en anden verden.

Aisha Khalid


Aisha Khalid er uddannet miniaturemaler på kunstakademiet og er i dag en af Pakistans førende samtidskunstnere. Khalid
er en del af den første generation, der siden begyndelsen af 1990'erne har udfordret det flere tusind år gamle miniaturemaleri.

I modsætning til fortidens miniaturemalere, der blev oplært i til perfektion at gengive kongelige og mytiske motiver, udfordrer 'neo-miniaturens' første generation miniaturemaleriets formsprog i både skala, symbolik og brug af materialer og farver samt ved at kommentere på aktuelle politiske og sociale temaer.

For både børn og voksne
Der er mange veje ind i Khalids kunst – og mange verdener – der udfolder sig i den pakistanske kunstners hypnotiserende og præcist udførte værker. Ved at udfordre det flere tusind år gamle miniaturemaleri skaber Khalid værker, der er fyldt med historier for både store og små.

Omgivet af mønstre, der får det til at flimre for øjnene, tusindvis af broderisting og stikkende nåle, kan børn og deres voksne udforske modsætninger, og hvordan verden ser ud, når man danser eller snurrer rundt om sig selv og bliver rundtosset. For de større børn og voksne kan Khalids værker kickstarte samtaler om sprog, identitet og temaer som krig og terror. Om hvem vi er, og hvordan vi definerer hinanden.


Oplev To verdener som én fra 7. oktober 2106 til 19. februar 2017.


Udstillingen er en del af Images 16
logoimages.png (134×45)

Flere nyheder?
Tilmeld dig SMK's nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret om nye udstillinger, arrangementer og særtilbud.

]]>
Ayoe Torbensdóttir Fri, 23 Sep 2016 10:39:00 +0200