Statens Museum for Kunst - Nyheder http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/ Seneste indlæg da Statens Museum for Kunst - Nyheder http://www.smk.dk/typo3conf/ext/tt_news/ext_icon.gif http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/ 18 16 Seneste indlæg TYPO3 - get.content.right http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Wed, 27 Jun 2018 00:08:00 +0200 Ny udstilling på vej, der tager pusten fra dig http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/ny-udstilling-paa-vej-der-tager-pusten-fra-dig/ Oplev en af Danmarks største internationale kunstnere i en stor retrospektiv udstilling, frisk fra... Fragmenter af en 1:1 kopi af Frihedsgudinden, en lysekrone der har bevidnet historiske vendepunkter og et brev fra en krigsførende, men balletelskende, Henry Kissinger.

Danh Vo plukker eksisterende genstande ud af deres oprindelige sammenhænge og væver dem sammen til fortællinger om identitet og kultur. 

Gå ikke glip af efterårets store særudstilling, hvor Danh Vo udfolder sin poetiske og politiske tilgang til kunsten.

Læs mere om udstillingen


Portræt af Danh Vo. Foto: Nick Ash

Danh Vo og SMK Fridays
Sæt kryds i kalenderen 28. september, hvor SMK Fridays sætter spot på samtidskunsten og Danh Vo.

Om Danh Vo

Danh (udtales ya:n) Vo er født i Vietnam i 1975, men kom til Danmark som fireårig. Sammen med sin familie flygtede han fra Vietnam i sin fars hjemmebyggede båd. Familien håbede at komme til USA, men blev samlet op af et Mærsk-skib i Stillehavet og endte i Danmark.

Vo er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og Städelschule i Frankfurt. I 2012 modtog han den internationale kunstpris, Hugo Boss Prize.

Han har haft soloudstillinger over hele verden, heriblandt på Solomon R. Guggenheim Museum, New York (2018), Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofìa, Madrid (2015-16); Museum Ludwig, Køln (2015), Museo Jumex, Mexico City (2014-15). I 2015 repræsenterede han Danmark på Venedig Biennalen.

I maj pegede Observer.com på Vo som en af de kunstnere, der kommer til at forandre verden i 2018.

]]>
Webmaster Wed, 27 Jun 2018 00:08:00 +0200
Sommer på SMK: Kreativitet, is og familietid http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/sommer-paa-smk-kreativitet-is-og-familietid-1/ Grib fat i trykpressen, den farvestrålende modellervoks og limpistolen! Hver uge over sommeren... Du kan også tage mor og far med rundt på en omvisning, nyde en is i Museumshaven eller udforske snørklede figurer i særudstillingen Hieroglyffer – symbolismens tegninger 1890-1910.


Kreativ udfoldelse i Børnenes Værksted

Eventyrlige kunstbøger, modellerede blomster, malede portrætter eller noget helt fjerde. Prøv kræfter med et nyt tema hver uge i Børnenes Værksted. Museet har kunstuddannede huskunstnere, der står klar til at hjælpe fantasien på gled. 

Anbefalet alder: +3 år
Datoer: Tirs-søn fra 3. juli til 12. august kl. 11.30 – 16.30
Pris: 30 kr. + entré

Læs mere


Omvisninger for hele familien

Der er noget for både store og små, når du sommeren igennem kan tage med på familieomvisninger hver søndag. Det er de små, der er i fokus, men som noget nyt kan de tage deres voksne med rundt på opdagelse, hvor vi i fællesskab ser nærmere på museets highlights.

Anbefalet alder: +4 år
Datoer: Alle søndage i juli og august  kl. 13.00 – 13.45
Pris: Entré

Læs mere


Kafeteria

Hele sommeren kan du besøge SMK’s café Kafeteria og lade dig friste af lækre kager, nybagt brød og gode ingredienser. Du kan også køle dig ned med en is i Museumshaven.

Kafeteria ligger lige indenfor museets hovedindgang og er gratis at besøge.

Læs mereHieroglyffer – symbolismens tegninger 1890-1910

Sommerens særudstilling viser værker fra en tid i dansk kunst, hvor symbolikken blomstrede, og kunstnerne stillede skarpt på ånd, sjæl og form i deres værker. Du kan udforske drømme, der har taget former som snørklede træer, sammenslyngede figurer og gravide kvinder.

Særudstillingen kan besøges i museets åbningstid frem til 12. august.

Pris: Entré


Læs mere

]]>
Webmaster Tue, 19 Jun 2018 15:04:00 +0200
Ny udstilling: "Kunst må ikke blive for alvorlig" http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/ny-udstilling-kunst-maa-ikke-blive-for-alvorlig/ I udstillingen OUT af den tyske kunstner Judith Hopf kan du møde en flyvende biograf, spadserende... "Kunst må ikke blive for alvorlig", siger den tyske kunstner Judith Hopf. Og netop humor er central i den Berlin-baserede kunstners værker, hvor hun undersøger, hvordan hverdagsting, arkitektur og teknologi påvirker menneskekroppen, vores adfærd og relationer.

Læs mere om udstillingen


Judith Hoph, Laptop Men fra OUT, 2018.

Særomvisning i udstillingen

Tag med på særomvisning med overinspektør og seniorforsker Marianne Torp 23. maj kl. 17.00.

Kom helt tæt på kunstneren og værkerne, der udforsker grænselandet mellem kunst og arkitektur. 

Køb billet

Om Judith Hopf

Den tyske kunstner Judith Hopf (f. 1969) bor og arbejder i Berlin. Hun har siden 2008 været professor på Städelschule i Frankfurt. 

I de senere år har hun udstillet solo på bl.a. KW, Intitute for Conetemporary Art, Berlin; Hammer Museum, Los Angeles; Museion, Bolzano; PRAXES Center for Contemporary Art, Berlin; Studio Voltaire, London. Hun har netop indviet et stort udendørs skulpturprojekt i Milano.

]]>
Webmaster Fri, 18 May 2018 11:38:00 +0200
Zoom helt ind på detaljerne med ny app http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/zoom-helt-ind-paa-detaljerne-med-ny-app/ Kom helt ind i Hammershøis stue på Strandgade, med ind at spise i et romersk osteria og stå i L.A.... Med SMK Second Canvas kan du udforske et udvalg af museets absolutte mesterværker i højere kvalitet end nogensinde før.

Du kan zoome, læse om værket og i nogle tilfælde kan du endog se billedet i infrarød, og nærstudere alle de underliggende detaljer.

En milliard pixels
Det er den spanske udvikler Madpixel, som også digitaliserer for Google, der gennem gigapixel-teknologi lader dig læne dig ind over afskærmningen og udforske detaljer, som ellers ville kræve en konservatoruddannelse eller ville sætte samtlige alarmer på museet i gang.

Om SMK Second Canvas

SMK Second Canvas findes til flere forskellige museer som Pradomuseet og Museo Thyssen-Bornemisza i Madrid, hvor den allerede er blevet en af de mest downloadede udannelses-apps for iOS i Spanien i marts.

App’en er gratis og findes til iOS og Android. Den kan bruges på dansk eller engelsk.

]]>
Webmaster Wed, 25 Apr 2018 09:55:00 +0200
Ny udstilling: Hieroglyffer – symbolismens tegninger 1890-1910 http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/ny-udstilling-hieroglyffer-symbolismens-tegninger-1890-1910/ I udstillingen Hieroglyffer – symbolismens tegninger 1890-1910 kan du dykke ned under overfladen og... Med blikket rettet mod sjælen og det indre liv fandt kunstnere som J.F. Willumsen, Johannes Holbek og Jens Lund i slutningen af 1800-tallet et nyt sprog for billedkunsten. Forårets særudstilling stiller skarpt på symbolismen og udforsker tegningens betydning i dansk kunst i denne periode.

I udstillingen kan du udforske gemte fortællinger, drømme og syner, der har taget former som snørklede træer og blomster, og komme helt tæt på karikaturens humoristiske forvrængning.


Johannes Holbek, Barberen, 1901.

Kom med til tegneworkshops
Vil du selv prøve kræfter med tegnekunsten? Så deltag i en tegneworkshop, hvor snørklede blomster, sammenslyngede figurer og karikerede frisurer er på programmet.

Workshopsne finder sted 16. og 30. maj på Scenen.

Vil du lære mere?
Tag med på en særomvisning 23. eller 30. maj med udstillingens kurator, museumsinspektør og seniorforsker Thomas Lederballe.

Hieroglyffer – symbolismens tegninger 1890-1910

Udstillingsperiode
19. april - 12. august 2018 

Pris
Entré (gratis med årskort)

]]>
Webmaster Tue, 17 Apr 2018 14:33:00 +0200
Amalie Smith skaber videoværk til SMK http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/kunstnerintervention-af-amalie-smith/ I et nyt videoprojekt sætter billedkunstner og forfatter Amalie Smith fokus på museets digitale... Kunstner og forfatter Amalie Smith har skabt videokunstværket ENTER specielt til SMK. Se teaser for videoen herunder.Enter udspiller sig i en fiktiv fremtid, hvor museets samling er blevet uploadet og lever sit eget digitale liv online. Her er samlingens figurative malerier gået i forbindelse med hinanden og har dannet en tredimensional digital arkitektur, som bebos af en gruppe digitale bevidstheder – heriblandt et møl, som i 1947 fløj ind i det amerikanske militærs Mark II computer og siden blev kendt som “the original computer bug”.

Videoen af Amalie Smith er det sjette projekt i rækken af kunstnerinterventioner.

Om Amalie Smith
Amalie Smith (født 1985) er uddannet fra Forfatterskolen i 2009 og Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2015.

Hun arbejder med tekst og billede, video, rum og lyd og har udgivet syv bøger, senest Et hjerte i alt fra 2017. Samme år modtog hun et treårigt arbejdslegat fra Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst og Litteratur.

Oplev Amalie Smiths kunstnerintervention i SMK's biograf fra 16. marts - 9. september. Videoen vises i loop. Varighed 7.40 min.

INTERVENTIONER

SMK har i løbet af det seneste to år inviteret en række kunstnere til at lave forskellige interventioner i museets samling og skabe formidlingsformer, der giver anderledes perspektiver på kunstværkerne.

Videoen af Amalie Smith er sjette projekt i rækken af kunstnerinterventioner.

Tidligere interventioner
Henrik Plenge Jakobsen

Christian Schmidt-Rasmussen

Christian Falsnaes


Hannah Heilmann

Lea Porsager

Kreditering

Idé og manuskript: Amalie Smith
Fotograf: David Stjernholm
Lyddesign: Amalie Smith
Musik: Sonja LaBianca (saxofon)
3D-animation af: William Reynish
3D-animation af malerier: Amalie Smith
Malerier: SMK's samling
Klip: Amalie Smith
Medvirkende: Jakob Skou-Hansen, Rikke Zinck

Filmen gengiver følgende kunstværker fra SMK’s samling:
En scene på Mont Salève, Schweiz, efter et drikkelag af Jens Juel (KKSgb4432), Udsigt fra kunstnerens vindue af Martinus Rørbye (KMS7452), Stue i Strandgade med solskin på gulvet af Vilhelm Hammershøi (KMS3696), Colchicum i et vindue af Johannes Larsen (KMS3949), En billedhugger (Christen Christensen) arbejder efter levende model i sit atelier af Wilhelm Bendz (KMS62), Julegæssene plukkes af Anna Ancher (KMS1845), Bretagne-pige ordner planter i et drivhus af Anna Petersen (KMS8289), Jordemoderen forlader Androspigens hus. Simo siger til Davus, at han regner barselfærden for rent bedrageri. Motiv fra Terents: Pigen fra Andros af Nicolai Abildgaard (KMS589), Et selskab af danske kunstnere i Rom af Constantin Hansen (KMS 3236), En begravelse af Frants Henningsen (KMS1218), Et sardineri i Concarneau af P.S. Krøyer (KMS3108), Dronning Sophie Amalies død af Kristian Zahrtmann (KMS1231),Havetrappen ved kunstnerens malestue på Blegdammen af Christen Købke (KMS6605), Familiebillede af Emil Bærentzen (KMS8588),Fra Burmeister og Wains jernstøberi af P.S. Krøyer (KMS3605) og En begravelse af Anna Ancher (KMS1433).

Støttet af Statens Kunstfond

]]>
Webmaster Fri, 16 Mar 2018 12:00:00 +0100
Påskeferie på SMK: Farvelade, farvens kraft - og Matisse! http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/paaskeferie-med-knald-paa-farverne/ SMK har netop fået et enestående kunstværk af den franske kunstner Henri Matisse. Det fejrer vi i...

Børnenes Værksted: Farvens kraft

Hvad sker der, når du blander din yndlingsfarve med din hadefarve? At blande farver er det rene trylleri. Og vi sætter  fokus på en kunstner, der altid slap farverne fri i sine malerier - nemlig Henri Matisse.

Kom og vær med, til at lade farverne tale. Vi maler, klipper papirklip og laver farverige skulpturer.

Datoer: 27. marts – 2. april kl. 11.30 – 16.30
Pris: 30 kr. + entré

Læs mere


Børneomvisning: Farveglæde

Orange, blå, pink, grøn og alle de andre farver! 

Kom med og se på kunst, hvor der er knald på farverne. Sammen med omviseren kan du undersøge, hvordan kunstnere bruger farver på vidt forskellige måder.

Datoer: 24. og 25. marts, 27. marts – 2. april kl. 13.00 – 13.45
Pris: Entré

Læs mere


Særåbent 2. påskedag

Museet holder åbent 2. påskedag kl. 11-17. På dagen er der mulighed for at udforske særudstillingerne Art in the Making og Ursula Reuter Christiansen: SKARPRETTEREN eller gå på opdagelse i museets faste udstillinger, hvor du finder farvespækket fransk kunst, guldalderlandskaber, eksperimenterende samtidskunst og meget mere.

Dato: 2. april kl. 11.00 – 17.00
Pris: Entré


Kafeteria

Besøg SMK’s helt nye café, Kafeteria, og lad dig friste af lækre kager, nybagt brød og gode ingredienser.

Bag caféen står restauratør Frederik Bille Brahe, der sammen med kok Jakob Kjær har udviklet Kafeterias køkken. I Kafeteria fokuserer de på gode ingredienser, kvalitet, årstidens råvarer og økologi og med eget bageri kan man altid regne med et stort udvalg af hjemmelavede kager og friskbagt brød. 

Kafeteria ligger lige indenfor museets hovedindgang og er gratis at besøge.

Åbningstider: Kafeteria er åben i museets åbningstid

Læs mere

SMK Shop

I ugens anledning kan du købe Matisse kataloger til stærkt nedsat pris.

Du kan også lade dig inspirere af internationale kunstbøger, unikke designobjekter, plakater og postkort og farverige sager til de mindste. 

Åbningstider: Shoppen er åben i hele museets åbningstid

Læs mere

]]>
Webmaster Thu, 08 Mar 2018 09:46:00 +0100
Frederik Bille Brahe åbner nyt internationalt spisested på SMK http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/frederik-bille-brahe-aabner-nyt-spisested-paa-smk/ Med Kafeteria får Statens Museum for Kunst et spisested, der skal være med til at sætte en ny... 1. marts 2018 åbner kokken og restauratøren Frederik Bille Brahe Kafeteria på Danmarks nationalgalleri.

Restauratør Frederik Bille Brahe, som er kendt fra blandt andet Café Atelier September og Apollo Bar & Kantine, har i tæt samarbejde med kokken Jakob Kjær udviklet et køkken, hvor der laves mad ud fra simple principper til en rimelig pris. 

Der vil være fokus på enkelte ingredienser, kvalitet, årstidens råvarer og økologi, og med eget bageri vil Kafeteria også tilbyde et stort udvalg af hjemmelavede kager og friskbagt brød.

Det nye spisested kommer til at ligge ved museets hovedindgang og er gratis at besøge.

”Sammen med Frederik Bille Brahe og Danh Vo vil vi på SMK sætte en ny standard for madoplevelse og cafémiljø i museumsrummet. Kafeteria skal være stedet, hvor museets gæster og de, der bare kommer for at spise eller drikke kaffe, kan få en oplevelse, der emmer af den ånd, den historie og den samling, som findes her,” siger direktør for Statens Museum for Kunst, Mikkel Bogh.


Stol af Enzo Mari. Foto: SMK / Nikolai Linares

Når mad og kunst mødes
Ambitionen med Kafeteria er at skabe synergi mellem mad og kunst. Derfor er Kafeterias design udviklet i samarbejde med den dansk-vietnamesiske kunstner Danh Vo, der i øjeblikket udstiller på Guggenheim i New York og til efteråret på SMK.

Danh Vo er optaget af historien bag designet og kunstværket, og derfor kan du i Kafeteria finde den italienske designer Enzo Maris "gør-det-selv" møbler, Poul M. Volthers tremmestol J46, Nanna Ditzels (1923-2005) Trisse stol, Hallingdal tekstiler designet for Kvadrat samt Isamu Noguchis (1904-1988) lanterneinspirerede lamper. På gulvet i Kafeteria er der lagt nye brede Dinesen GrandOak egetræsplanker.

Kafeteria og SMK inviterer til åbning 21. marts kl. 17-20, og alle er velkomne.

Praktisk information

Kafeterias åbningstider:
Mandag lukket
Tirsdag-søndag: 11-16:45
Onsdag: 11-19:45

Fra 1. marts kan menukortet ses på smk.dk

Følg Kafeteria på Instagram på kafeteria_smk


Kafeteria er realiseret med støtte fra

]]>
Webmaster Fri, 23 Feb 2018 10:00:00 +0100
Kom og øv dit danske på SMK http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/kom-og-oev-dit-danske-paa-smk/ SMK åbner 7. marts igen op for SMK KOM med kunst, kaffe og sprogmøder på tværs af kulturer. Alle er... Har du lyst til at øve dit danske? Eller hjælpe andre med at gøre det? Og har du lyst til at gøre det over en varm kop kaffe blandt 700 års kunst? Så er SMK KOM måske noget for dig.

Vi har startet SMK KOM, fordi vi kunne se, at der var et stort behov. Vi ved, at det at sætte ord på kunst kan noget særligt. Hurtigt handler folks samtaler om livserfaringer, identitet og følelser. Og det er motiverende, hvis du skal lære et nyt sprog og indgå i nye fællesskaber, fortæller kunstformidler Julie Johnsen.

Hver onsdag mellem kl. 16 og 19 kan man komme forbi SMK KOM på Statens Museum for Kunst for at snakke dansk, opleve kunst og møde nye mennesker. Det er gratis og åbent for alle.

Som deltager er du med til at bestemme

SMK KOM er vokset ud af SMK's samarbejde med sprogskoler, SMK har arbejdet sammen med sprogskoler siden 2013.

Vi har efterhånden opbygget et stort netværk af mennesker, der ikke har dansk som modersmål. Nu lancerer vi et nyt format, hvor alt kan ske. Hvis du kommer til SMK KOM, er du selv med til at bestemme, hvad der skal ske, fortæller Julie Johnsen.

Praktisk information

Hvor
Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, København. Vi mødes i Skulpturgaden.

Hvornår
Hver onsdag fra 7. marts. Altid kl. 16-19. (Man er velkommen til at komme og gå efter behov).

Hvem kan være med
Sprogkursister og alle andre, der har lyst til at øve det danske sprog.

Hvad koster det?
Arrangementet er gratis, og der er gratis entré til museet, hvis du deltager i programmet. Tilmelding er ikke nødvendig.

Har du flere spørgsmål til arrangementet? Så kontakt Annette Skov eller Vera Østrup

]]>
Webmaster Thu, 22 Feb 2018 16:26:00 +0100
Overraskende kunstoplevelser med SMK Onsdag http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/overraskende-kunstoplevelser-med-smk-onsdag/ Gå på museum om aftenen og spis din aftensmad blandt kunsten, når vi hver onsdag holder åbent til... Ballet: På tåspids i kunsten


Den Kongelige Ballet på SMK, 2017. Foto: Jan Christensen

Onsdag 14. februar, 28. februar, 14. marts og 2. maj 2018
Kl. 17.30, 18.30 og 19.15
I samarbejde med Den Kongelige Ballet inviterer vi til korte balletforestillinger midt i kunsten..

I foråret rykker en gruppe balletdansere fra Det Kongelige Teater ind på SMK. Midt i kunsten vil de danse en række nye korte balletforestillinger, som er inspireret af museets kunstværker og udvalgte perioder i kunsthistorien.

Læs mere

Art talks: Kunstens perspektiv på aktuelle emnerHver onsdag fra 24. januar til 30. maj 2018
Kl. 17.00-17.30 og 18.00-18.30

Hver onsdag inviterer vi til en særlig omvisning, der tager udgangspunkt i et af tidens store temaer fra den offentlige debat

Følg med i månedens tema i kalenderen

RITUALER #1 & #2

Onsdag 7. marts og 4. april 2018
Kl. 17.00-20.00
Hvordan arbejder designere, forfattere, kokke, billedkunstnere og musikere? Og hvordan finder de inspiration? Det undersøger vi gennem artist talks og serien RITUALER – en række kortfilm, hvor vi møder profiler fra kulturens verden.

I kortfilmsserien RITUALER dykker vi ned i, hvilke ritualer en række ukonventionelle individer udfører i deres søgen på kreativitet. 

Læs mere

Artist talks: Kreativitet og kunstnerisk proces

Onsdag 21. februar, 21. marts, 11. april og 25, april 2018
Kl. 18.00
Kom med bag kulisserne og ind i fire forskellige kunstneres arbejdsværelser, når SMK fire onsdage byder op til en talk om kreativitet og kunstneriske processer.

Du kan høre Rolf Nowotny, Ursula Reuter Christiansen, Bjørnstjerne Reuter Christiansen (Superflex) og Ann Lislegaard give deres besyv med.

Læs mere

Udstillingsåbninger: Hieroglyffer og samtidskunstHieroglyffer – symbolismens tegninger 1890-1910: Onsdag 18. april kl. 17.00-19.00
Gennem kunstværker af blandt andre Jens Lund, J.F. Willumsen, Johannes Holbek , L.A. Ring og Ejnar Nielsen sætter udstillingen fokus på tegningens betydning i dansk kunst i perioden 1890-1910. En tid, hvor symbolikken i kunsten blomstrede, og kunstnerne stillede skarpt på ånd, sjæl og form i deres værker.
Læs mere

Judith Hopf i x-rummet: Onsdag 9. maj kl. 17.00-19.00
Den tyske kunstner Judith Hopf (f. 1969) har arbejdet med skulptur og video siden begyndelsen af 1990’erne. Til udstillingen i x-rummet fortsætter hun sit arbejde med skulpturer i mursten og producerer også en række nye ”lap-top”-skulpturer i metal samt et helt nyt videoværk.
Læs mere

Alle specials er inkluderet i din billet til SMK eller med SMK Årskort

Datoer

Alle onsdage fra 24. januar - 30. maj

Tidspunkt
Kl. 17-20

Pris
Entré (gratis med årskort)

Program
Ikke to onsdage er ens. Hold øje med programmet i kalenderen

Læs mere om SMK Onsdag


SMK Onsdag er støttet af Bikubenfonden

]]>
Webmaster Thu, 01 Feb 2018 13:08:00 +0100