Statens Museum for Kunst - Nyheder http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/ Seneste indlæg da Statens Museum for Kunst - Nyheder http://www.smk.dk/typo3conf/ext/tt_news/ext_icon.gif http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/ 18 16 Seneste indlæg TYPO3 - get.content.right http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Sat, 27 Aug 2016 09:44:00 +0200 Bliv centrum i nyt værk http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/falsnaes/ Foregiv at du maler museets vægge med sort maling, der strømmer ud af din højre pegefinger og... Foregiv at du maler museets vægge med sort maling, der strømmer ud af din højre pegefinger og udtryk dig gennem lyde og bevægelser. Kunstner Christian Falsnaes har skabt en ny – og ganske utraditionel – audioguide, der dirigerer dig gennem performancen Tusind Ansigter.

På SMK kan du opleve værker skabt af kunstnere gennem mere end 700 år. Men nu kan du også selv være med til at opføre et værk på Danmarks største kunstmuseum – det er faktisk op til dig om dette nye performance-værk realiseres!

En del af SMK²


Henover et år griber otte kunstnere ind i museets samling og skaber formidlingsformer, der giver dig nye perspektiver på og indgange ind i kunsten. Audioguiden Tusind Ansigter af Christian Falsnaes er tredje projekt i rækken af de otte kunstnerinterventioner.


Kunstnerinterventionerne er kurateret af overinspektør og seniorforsker på SMK Marianne Torp og er en del af SMK² – en række eksperimenter, hvor SMK sammen med kunstnere, forfattere og andre fagligheder sætter museets samlinger i spil på nye måder for at give dig overraskende og anderledes kunstoplevelser.

I en ny – og ganske utraditionel – audioguide dirigerer kunstneren Christian Falsnaes dig nemlig gennem performancen Tusind Ansigter. Følger du kunstnerens instruktioner, bliver du centrum i værket, som Falsnaes har skabt som en del af SMK².

Sæt dig selv i spil
Prøv at forestille dig, at der strømmer sort maling ud af din højre pegefinger. Prøv så at forestille dig, at museets vægge er et lærred, som du kan male på med malingen, der sprøjter fra din finger – alt imens du går, drejer rundt og løber.

I audioguiden bliver du dirigeret til at sætte dig selv i spil i kunsten. Gennem seks lydspor bliver du foruden "at male" også instrueret i at udtrykke dig gennem lyd og bevægelse. 

Brugeren sat i centrum
Audioguiden Tusind Ansigter er en videreudvikling af en serie værker, som Falsnaes har arbejdet på de seneste år.

I installation, video og performance sætter han dig, museumsbrugeren, i centrum. I stedet for en traditionel audioguide, hvor du skal reflektere over de udstillede værker, ønsker Falsnaes med sin nye audioguide, at skabe en museumsoplevelse, hvor fokus er rettet mod dig.

Du skal ikke længere være beskuer af et færdigt værk, der er blevet til i et atelier – du skal være en del af selve realiseringen af værket. Du får faktisk ansvaret for, at performancen Tusind Ansigter bliver opført. For det er, når du udfører instruktionerne i audioguiden, at værket bliver til. Og du skal opføre din version af performancen Tusind Ansigter

Aldrig det samme værk
Ifølge Christian Falsnaes findes der lige så mange versioner af performancen Tusind Ansigter, som der findes brugere, der udfører den.

For selvom alle hører den samme stemme og de samme instruktioner, vil hver bruger altid opføre performancen på sin helt egen, personlige måde. Din krop, identitet og personlighed vil gennemsyre performancen, som vil give dig – og andre omkring dig – en anderledes museumsoplevelse. 

Lån iPod og høretelefoner i Informationen på SMK eller stream audioguiden Tusind Ansigter via guide.smk.dk

Flere nyheder?
Tilmeld dig SMK's nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret om nye udstillinger, arrangementer, aktiviteter og særtilbud.

]]>
Ayoe Fridriksdottir Thu, 25 Aug 2016 16:03:00 +0200
Asyl- og flygtningepolitik til debat i ny udstilling på SMK http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/asyl-og-flygtningepolitik-til-debat-i-ny-udstilling-paa-smk-1/ En ny tre-i-en-udstilling giver plads til kunstneres fortolkninger af flugt-, asyl- og... En ny tre-i-en-udstilling giver plads til kunstneres fortolkninger af flugt-, asyl- og migrationsproblematikker. Med udstillingen ønsker SMK at nuancere og skabe debat, siger direktør på SMK Mikkel Bogh. 

I efteråret sætter SMK fokus på flugt, grænser, asyl, fordrivelse og migration i en tre-i-en-udstilling kurateret af CAMP / Center for Migrationspolitisk Kunst.

Udstillingen Migrationspolitik: Tre CAMP-udstillinger på SMK, der åbner 10. september, kaster et kritisk blik på den aktuelle situation for flygtninge og migranter. Med film, fotografi, skulptur, tegninger og installationer giver en række danske og udenlandske kunstnere – de fleste med migrant- eller flygtningebaggrund – deres perspektiv på situationen.

Geografiske og symbolske skillelinjer
Udstillingen viser værker af Barat Ali Batoor, Ursula Biemann, Castaway Souls of Sjælsmark, Chieh-jen Chen, Tiffany Chung, Nermin Durakovic, David Fedele, Nanna Katrine Hansen, Murtaza Ali Jafari, George Kurian, Dady de Maximo, Migreurop, Welcome to Europe, Trampolinhusets Kvindeklub i samarbejde med Bridge Radio og Blake Shaw.

Oplev blandt andet filmværker, som undersøger grænser – både som geografiske og symbolske skillelinjer.

I videoinstallationen Empire’s Borders 1 (2008-09) viser taiwanesiske Chieh-jen Chen, hvordan nationer kontrollerer visse befolkningsgruppers bevægelsesfrihed med diskriminerende visumregler.

I filmen ser man en kø af kinesiske kvinder, der venter ved en taiwanesisk grænsekontrol med deres kufferter på bagagevognen og deres officielle papirer i hånden, mens de en ad gangen genfortæller deres møde med indrejsemyndighederne.

Andre værker tematiserer flygtningelejren og portrætterer hverdagen og administrationen af menneskeligt liv i asylcentre, flygtningelejre og detentionscentre.

Læs mere om udstillingen

Nye perspektiver på asyl- og flygtningedebatten
SMK's direktør Mikkel Bogh håber, at udstillingen kan bidrage til den aktuelle asyl- og flygtningedebat og gennem et billedkunstnerisk perspektiv nuancere forståelsen af situationen og de menneskelige konsekvenser af den politik, der føres på området.

"Der er historisk mange mennesker på flugt. De fleste af os følger med via medierne. Sammen med CAMP giver vi nu SMK's brugere mulighed for at opleve, hvordan kunstnere med flygtninge- og migrationsbaggrund fortolker krisen. Jeg håber, at vi med udstillingsserien kan udfordre os selv og vores brugere og bidrage med nye perspektiver på en sag, der optager os alle," siger Mikkel Bogh.

CAMP / Center for Migrationspolitisk Kunst


CAMP, der ligger i det uafhængige medborgerhus, Trampolinhuset, i Købehavns Nordvest-kvarter, er et nonprofit udstillingssted for kunst, der producerer udstillinger om fordrivelse og migration med både store og internationale navne og mindre etablerede kunstnere, fortrinsvis med flygtninge- eller migranterfaring.

CAMP er årets vinder af Kunstkritikerprisen 2016 for deres arbejde med den transnationale og migrationspolitiske kunst.

Udstillinger på SMK og CAMP
Udstillingen Migrationspolitik: Tre CAMP-udstillinger på SMK er en reetablering af tre udstillinger, som CAMP's daglige ledere Frederikke Hansen og Tone Olaf Nielsen har kurateret og vist på udstillingsstedet CAMP under titlen Migrationspolitik / Migration Politics.

Sideløbende med tre-i-en-udstillingen på SMK åbner CAMP sin fjerde udstilling i centret: Deportationsregimet: Kunstneriske reaktioner på tvangsudvisning som statslig praksis og levet erfaring.

I forbindelse med udstillingerne på SMK og i Trampolinhuset kan du deltage i en række aktiviteter som fx talks, omvisninger, performances, møder og debatter med udgangspunkt i spørgsmål og erfaringer omkring migrations-, flugt- og asyltematikker i Trampolinhuset i København NV.

Du kan opleve udstillingen Migrationspolitik: Tre CAMP-udstillinger på SMK fra 10. september til 6. november 2016.Udstillingerne er støttet af
logoimages.png (134×45)


Flere nyheder?
Tilmeld dig SMK's nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret om nye udstillinger, arrangementer, aktiviteter og særtilbud.

]]>
Webmaster Thu, 25 Aug 2016 00:15:00 +0200
Cph Art Week på SMK http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/cph-art-week-paa-smk/ 26. august til 4. september fylder festivalen Cph Art Week København med kunst under overskriften... Når kunstfestivalen Cph Art Week igen i år får byen til at summe af kunst, er det under overskriften Open Gestures. Fra 26. august til 4. september sætter Cph Art Week spot på kunsten som en handling, der stadig er åben, uafsluttet og i konstant bevægelse.

Se programmet for Cph Art Week 2016

På SMK sætter vi i anledning af Cph Art Week ekstra fokus på bevægelse i kunsten med en special edition af SMK Fridays, et særligt filmprogram, en ny audioguide, en omvisning i bevægelse og som altid: gennem 700 års kunst.

SMK Fridays feat. Cph Art WeekNår vi 26. august inviterer til sæsonens første SMK Fridays er det sammen med Cph Art Week for at skyde kunstfestivalen i gang.

Vær med, når vi rykker ud i Museumshaven med musik, gadekøkken, art talks, drinks og speedbådssejllads. Deltag også i performancekunstner Isabel Lewis' sociale Occasions og oplev bløde berøringer og kradsende negle, når klassiske musikere opfører kompositioner på nøgne kroppe.

Læs mere om SMK Fridays feat. Cph Art Week

Sæt dig selv i spil i kunsten

Som en del af SMK² har kunstner Christian Falsnaes skabt en ny og ganske utraditionel audioguide, hvor du bliver dirigeret til at sætte dig selv i spil i kunsten. Ved at foregive, at du maler et kæmpe værk på museets vægge og ved at danse, nynne og råbe, er du med til at skabe performancen Tusind Ansigter.

Audioguiden Tusind Ansigter har premiere 26. august til SMK Fridays.
.

Filmprogram i biografen

laby.jpg (1000×433)

Under overskriften SMK² har billedkunstner Henrik Plenge Jakobsen hentet sjældent sete værker frem fra magasinerne og skabt særophængningen Udenfor Curriculum. I udstillingen kan du opleve værker af de radikale kunstnere Mike Kelley og Poul McCarthy.

I anledningen af Cph Art Week har Henrik Plenge Jakobsen kurateret et særligt filmprogram med værker af Mike Kelley, som du kan se i museets biograf under hele festivalen. 

Se hele filmprogrammet med værker af Mike Kelley

Omvisning i bevægelse

juleri_4.jpg (1000×414)

Søndag 4. september kan du tage med på en omvisning, hvor vi dykker ned i og udforsker temaet for dette års Cph Art Week: Open Gestures

Sammen ser vi nærmere på, hvordan krop og bevægelse gennem tiden er blevet skildret i kunsten.

Læs om omvisningen Bevægelse i kunsten

]]>
Ayoe Fridriksdottir Wed, 17 Aug 2016 14:41:00 +0200
Sidste chance! Oplev Ed Atkins i x-rummet http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/sidste-chance-for-at-opleve-sommerens-udstilling-i-x-rummet/ Har du fået set Ed Atkins' groteske, foruroligende og Bolero-akkompagnerede værk Safe Conduct i... Har du fået set Ed Atkins' groteske, foruroligende og Bolero-akkompagnerede værk Safe Conduct i x-rummet? 4. september er sidste chance for at opleve udstillingen af den efterspurgte samtidskunstner.

I x-rummet kan du frem til 4. september opleve udstillingen Ed Atkins. Safe Conduct, der er produceret særligt til SMK af den britiske samtidskunstner Ed Atkins. En udstilling, der ifølge Dagbladet Information, bekræfter, at Atkins er en af de mest interessante aktører på kunstscenen lige nu.

x-rummet


x-rummet er SMK's platform for samtidskunst. To gange årligt inviterer vi kunstnere til at skabe nye udstillingsprojekter særligt til rummet på museet.

Vi samarbejder med kunstnere, der arbejder med aktuelle kunstneriske problemstillinger. Kunstnere, som med deres værker er med til at definere vigtige positioner på den internationale kunstscene.


Gentagelse og underkastelse
Tag skoene af, placer dine ejendele i bakken, tøm lommerne, tag armene op over hovedet, spred benene.

Lufthavnens sikkerhedsvideoer fortæller dig igen og igen, hvad du skal gøre, og hvordan du skal opføre dig.
Værket Safe Conduct er en grotesk variation af de sikkerhedsvideoer, man ser i lufthavne verden over.

Gennem et mix af eksisterende filmklip og egne computergenererede animationer skaber Atkins en foruroligende, loopet kavalkade af adfærdsregler, forarbejdede kroppe, slagtehusscener og metaldetektorer – akkompagneret af Ravels Bolero.

Læs mere om udstillingen

Tag et smugkig ind i Atkins univers
Flere nyheder?
Tilmeld dig SMK's nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret om nye udstillinger, arrangementer, aktiviteter og særtilbud.

]]>
Ayoe Fridriksdottir Fri, 12 Aug 2016 10:43:00 +0200
Sæt dit præg på SMK's kommende udstilling http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/saet-dit-praeg-paa-smks-kommende-udstilling-1/ Hvilke historier gør dig nysgerrig? Og hvordan vil du helst opleve kunsten? Deltag i en fokusgruppe... Hvilke historier gør dig nysgerrig? Og hvordan vil du helst opleve kunsten? Deltag i en fokusgruppe om den japanske kunsts indtog i nordisk kunst. Som tak får du to fribilletter til SMK.

I 2017 sætter vi i en stor særudstilling spot på, hvordan mødet med japansk kunst forandrer kunsten i Europa i anden halvdel af 1800-tallet. Et møde, der skaber asymmetriske kompositioner og mere dekorative, forenklede og meditative motiver.

Vi er allerede i fuld gang med at udvikle udstillingen, og vi har en masse gode ideer. Men vi vil meget gerne høre, hvad du synes, og hvad du kunne tænke dig at opleve. Hvilke historier gør for eksempel dig nysgerrig? Hvilke informationer har du brug for, når du står overfor værkerne? Sammen skal vi tale om værkerne og de forskellige historier, der knytter sig til dem og få ideer til hvilke fortællinger, udstillingen skal udfolde. 

Hvem søger vi?
Vi leder efter mænd og kvinder i alle aldre over 18 år. Du behøver ikke vide noget om hverken japansk kunst, nordisk kunst eller kunsthistorie generelt. Du skal bare interessere dig for kunst, have lyst til at sige din mening og dele dine tanker. 

Hvor og hvornår?
Fokusgruppeinterviewet afholdes onsdag 24. august kl. 16.30-17.45 på SMK.

Hvad får du som tak?
Som tak for din deltagelse får du to fribilletter til SMK og et katalog fra udstillingen William Hogarth. En skøges liv og andre historier.

Kontakt og tilmelding
Hvis du har lyst til at deltage eller har spørgsmål, så kontakt os endelig ved at sende en mail til anne.soerensen_@_smk.dk

Vi håber, at du har lyst til at sætte dit præg på SMK's kommende udstilling!

]]>
Ayoe Fridriksdottir Tue, 02 Aug 2016 16:20:00 +0200
Ugen på SMK: TRYK PÅ! http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/ugen-paa-smk-tryk-paa/ Børnenes sommerferie lakker mod enden, og i denne sidste ferieuge tager vi os god tid og skruer... Børnenes sommerferie lakker mod enden, og i denne sidste ferieuge tager vi os god tid og skruer tempoet helt ned. 

I dag har vi masser af computere, smarte programmer og printere. Hurtigt og nemt kan vi masseproducere billeder og tegninger. Men hvad sker der, hvis vi skruer lidt ned for tempoet? Det finder vi ud af, når vi i denne sidste ferieuge giver os ekstra god tid.

Husk, at hvis det bliver for varmt, kan du altid blive kølet af ved springvandet, slænge dig i Museumshaven eller slentre over i parken eller på legepladsen i museets baghave, Østre Anlæg.

Tryk på i værkstedetKom og sæt dit aftryk, når vi har grafik på tapetet. I værkstedet kan du lave simple stempler og tryk med blandt andet flamingoplader. Vi har også fundet linoleum- og træplader frem, så du kan lave nogle lidt mere avancerede snit og tryk.

Læs om Børnenes Værksted: TRYK PÅ!
Tirsdag til søndag kl. 11.30-16.30
Pris: 30 kr. + dagsbillet

På opdagelse med omviseren

juleri_4.jpg (1000×414)

Tag med på en børneomvisning hvor du kan være med til at bestemme, hvilke værker vi skal dykke ned i. Skriv en mail til SMK’s omviser Rune, rune@smk.dk, og foreslå et værk, som du synes, vi skal se nærmere på til dagens omvisning. Du kan også tage med på en omvisning for voksne, hvor vi ser nærmere på museets samling af videokunst.

Søndag kl. 13: Børneomvisning: Vælg et værk
Søndag kl. 14: Omvisning: Video killed the...
Søndag kl. 15: Engelsk omvisning: Highlights

Tryk på værkerneGennem tiden har der været tryk på kunsten! I museets faste udstillinger kan du opleve værker, hvor kunstnerne har kastet malingen på lærredet, og du kan udforske træsnit, plakattryk og linoleumstryk.  

Har du lyst til at gå på på opdagelse efter kunst med tryk på, kan du for eksempel starte med at se nærmere på Albert Marquets tre, små træsnit i udstillingen Fransk Kunst 1900-30.

Vær kreativ derhjemme

´

Nyder du den sidste ferieuge derhjemme, har vi en god idé til, hvordan du kan lave sjove tryk. 

Se filmen og bliv inspireret til hvordan du kan sætte tryk på kunsten derhjemme.

]]>
Ayoe Fridriksdottir Mon, 01 Aug 2016 12:34:00 +0200
Ugen på SMK: Rejseminder http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/ugen-paa-smk-rejseminder/ Sommeren på SMK summer af kreative aktiviteter for børn og familier. Hver uge udforsker vi et nyt... Sommeren på SMK summer af kreative aktiviteter for børn og familier. Hver uge udforsker vi et nyt tema, og i denne uge dykker vi ned i vores rejseminder.  

I denne uge graver vi dybt i hukommelsen og slipper fantasien løs, når vi sætter former og farver på rejseminder og rejsedrømme. Har du brug for inspiration, kan du gå på opdagelse i vores kæmpe arkiv af gamle rejsebilleder.

Husk, at du altid dyppe tæerne i springvandet hvis det bliver for varmt, slænge dig i Museumshaven eller slentre over i parken eller på legepladsen i Østre Anlæg.

Læs med, når vi løfter sløret for ugens aktiviteter, giver inspiration til, hvordan du kan være kreativ derhjemme og røber, hvor på museet du finder arkivet med rejsebilleder.

Rejseminder i værkstedet


Måske har du camperet i de svenske skove, eller måske drømmer du om at flyve til månen i en kæmpe raket? I Børnenes Værksted kan du sætte form og farve på dine rejseminder og -drømme ved hjælp af alle mulige og umulige materialer. 

Læs om Børnenes Værksted: Rejseminder
Tirsdag til søndag kl. 11.30-16.30
Pris: 30 kr. + dagsbillet

På opdagelse med omviserenPå søndagens børneomvisning ser vi nærmere på, hvordan kunstnere har foreviget deres rejseminder som malerier, mens vi på voksenomvisningen går helt tæt på et udvalg af museets kunstperler – på både dansk og engelsk.

Søndag kl. 13: Børneomvisning: Rejseminder
Søndag kl. 14: Omvisning: Highlights
Søndag kl. 15: Engelsk omvisning: Highlights

Rejseminder på SMKSMK gemmer på et gigantisk arkiv af rejsebilleder. Mange af museets værker er nemlig forevigelser af øjeblikke fra nær og fjern – værker, som kunstnere har kreeret for at fortælle om deres oplevelser på rejser rundt om i verden. 

Har du lyst til at dykke ned i museets arkiv af rejsebilleder, kan du for eksempel starte med at se nærmere på Martinus Rørbyes "postkort" fra Tyrkiet.

Vær kreativ derhjemmeGår du rundt med en kunstner i maven? Eller savner du spændende ideer til kreative projekter i sommerferien? Så er der hjælp at hente. 

Se filmen og bliv inspireret til, hvordan du kan lave en collage over alle dine rejseminder og -drømme.

]]>
Ayoe Fridriksdottir Mon, 25 Jul 2016 15:49:00 +0200
Ugen på SMK: Sol over museet http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/ugen-paa-smk-sol-over-museet/ Sommeren er på sit højeste, og på SMK er der masser af sol i Museumshaven og i mange værker i de... Sommeren er på sit højeste, og på SMK er der masser af sol i Museumshaven og i mange værker i de kølige udstillingssale. Hver uge sætter vi spot på et nyt tema, og i denne uge lader vi for alvor sommeren og solen bryde igennem.

Solens varme stråler, sand mellem tæerne og blåt, kølende vand. I denne uge nyder vi solen og sommeren i Museumhaven, tager på sommerudflugter i værkerne og udforsker, hvordan sommer og sol har set ud gennem 700 år i kunsten.

Læs med nedenfor, hvor vi stiller skarpt på ugens aktiviteter, giver inspiration til, hvordan du kan være kreativ derhjemme og sætter spot på et sted på SMK, hvor du kan slappe af i solen og nyde sommeren.

Sol i værkstedetVær med, når vi skaber sommerlandskaber, sommervarme og sommerminder i alt fra ler og pap til tegninger og malerier. Du kan også bygge en lille båd, som du kan søsætte i det store springvand i Museumshaven.

Læs om Børnenes Værksted: Sol over SMK
Tirsdag til søndag kl. 11.30-16.30
Pris: 30 kr. + dagsbillet

På opdagelse med omviserenTag med omviseren på en søndags-sommerudflugt gennem 700 års kunst. På dagens børneomvisning dykker vi ned i museets solrige værker, mens vi går helt tæt på museets mesterværker på dagens voksenomvisninger.

Søndag kl. 13: Børneomvisning: Sol over SMK
Søndag kl. 14: Omvisning: Highlights
Søndag kl. 15: Engelsk omvisning: Highlights

Omvisningerne er gratis, når entréen er betalt.

Nyd sommeren i Museumshaven

SMK_friday_april_7.jpg (2500×1037)

Hvis vejret tillader det, har du rig mulighed for at nyde sommeren i Museumshaven. Her kan du slænge dig i de pangfarvede havestole, nyde solen med en kop kaffe fra museets lille kaffevogn og køle af ved det store sommerbassin. Har du lyst til at spille bold eller gynge, kan du slå dig løs på legepladsen i museets baghave, Østre Anlæg.

Sol og sommer gennem 700 år

juleri_1.jpg (7092×3131)

Gå på opdagelse i museets samling af mere end 700 års kunst og få et skud sommer og sol. Omgivet af SMK's værker kan du blandt andet nyde sommervarmen på stille cafeer i Tyrkiet og de sene sommeraftener på de danske strande. 

Trænger du til lidt sol og sommer, kan du eventuelt starte med at tage et smut forbi P. S. Krøyers værk Badende drenge en sommeraften ved Skagens strand

Vær kreativ derhjemmeHar du lyst til at lave værker, der stråler af sommer og sol? Så se filmen nedenfor og bliv inspireret til hvordan du kan lave flotte værker i varme sommerfarver.

]]>
Ayoe Fridriksdottir Mon, 18 Jul 2016 10:51:00 +0200
Sidste chance! Oplev Hogarths vildtvoksende univers http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/sidste-chance-for-at-dykke-ned-i-hogarths-vildtvoksende-univers/ Har du udforsket de mange detaljer i William Hogarths værker? Fulgt skøgens deroute i jagten på... Har du udforsket de mange detaljer i William Hogarths værker? Fulgt skøgens deroute i jagten på luksus? Og har du stået ansigt til ansigt med grusomhedens fire stadier? 7. august er sidste chance for at gå på opdagelse i den britiske billedsatirikers vildtvoksende univers.

I udstillingen William Hogarth. En skøges liv og andre historier kan du opleve den britiske billedsatiriker William Hogarths vildtvoksende værker. En slags tegneserier, der på dramatisk vis skildrer storbylivet i 1700-tallets London. Gennem flere end 50 grafiske tryk kan du dykke ned i Hogarths univers og udforske hårdtslående historier om blandt andet vold, druk, prostitution, forfald, begær og selviscenesættelse.

William Hogarth


Hogarth (1697-1764
) har i sin levetid både kunstnerisk og kommerciel succes som maler og kobberstikker.


I sin samtid bliver han hurtigt tidens mest kendte grafiske kunstner med sine satiriske og populærkulturelle tryk. I dag anses Hogarth stadig for at være en af Englands største kunstnere.

Liv i forfald i jagten på luksus
I sine grafiske værker udstiller Hogarth sin samtid og sætter spot på samfundets og menneskets skyggesider.

Flere af Hogarths værker fortæller historien om mennesker, der stræber efter et liv i luksus. Men alle lader de sig friste, og de fortaber sig i vilde udskejelser, så de styrer direkte mod selvdestruktion og død.

Du kan blandt andet følge den unge pige Molls deroute i serien En skøges liv. Du kan også blive vidne til alverdens grusomheder, når Hogarth i serien Grusomhedens fire stadier udstiller den eskalerende vold i storbyen. 

Flere nyheder?

Tilmeld dig SMK's nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret om nye udstillinger, arrangementer, aktiviteter og særtilbud.

]]>
Ayoe Fridriksdottir Wed, 13 Jul 2016 10:36:00 +0200
Ugen på SMK: Modsætninger http://www.smk.dk/besoeg-museet/nyheder/artikel/ugen-paa-smk-modsaetninger/ Sommeren er i fuld gang på SMK, og der er masser af aktiviteter for børn og familier. Hver uge... Sommeren er i fuld gang på SMK, og der er masser af aktiviteter for børn og familier. Hver uge dykker vi ned i et nyt tema, og denne uge står i modsætningernes tegn.

Hvad vil det egentlige sige at være en modsætning? Og hvad vil det sige at være forskellig eller anderledes fra noget andet? Det undersøger vi i denne uge, når vi sætter spot på modsætninger i kunsten.

Husk, at du også kan nyde solen i Museumshaven eller slentre over i parken eller på legepladsen i museets baghave, Østre Anlæg.

Læs med nedenfor, hvor vi udfolder ugens aktiviteter, giver inspiration til, hvordan du kan være kreativ derhjemme og sætter spot på et sted på SMK, hvor du kan stå lige midt imellem to modsætninger.

Modsætninger i værkstedet


Vær med, når vi undersøger, hvad det gode, det bløde, det glatte og alt muligt andet bliver til, når man vender det på hovedet. Med ler, maling, pap og masser af andre sjove materialer sætter vi farver og former på alverdens modsætninger.

Læs om Børnenes Værksted: Modsætninger
Tirsdag til søndag kl. 11.30-16.30. 
Pris: 30 kr. + dagsbillet

På opdagelse med omviserenKom med, når vi går på opdagelse efter modsætninger i voksen- og børnehøjde i museets faste udstillinger. Sammen undersøger vi blandt andet modsætningerne 'høj og lav' og museumskritiske værker, der har sneget sig ind på SMK. 

Søndag kl. 13: Børneomvisning: Modsætninger mødes
Søndag kl. 14: Omvisning: Modsætningsfyldte highlights
Søndag kl. 15: Engelsk omvisning: Highlights

Omvisningerne er gratis, når entréen er betalt.

Mellem gammelt og nytSMK består egentlig af to museumsbygninger. En gammel og en ny. Den gamle bygning er fra 1897, mens den nye bygning først blev opført i 1998. 

De to bygninger, der står i skarp kontrast til hinanden, er dog alligevel forbundet. De er nemlig forenet af en glasoverdækket skulpturgade, og på 1. sal kan du bevæge dig fra gammelt til nyt og fra nyt til gammelt via gangbroer, der forener de to modsætninger.

700 års modsætningerSMK's værker gemmer på mange modsætninger – både hvis du undersøger værkernes materialer nærmere, men også hvis du dykker ned i de fortællinger, der lurer under overfladen.

Gå på opdagelse i museets faste udstillinger, der byder på mere end 700 års kunst. Du kan eventuelt starte med at se nærmere på Elmgreen & Dragsets installation Please, keep quiet! i sal 302C.

Vær kreativ derhjemmeSavner du spændende ideer til kreative projekter i din sommerferie? Ligger du inde med en masse gammelt skrammel? Så har vi en god idé! 

Se filmen og bliv inspireret til hvordan du kan forvandle skrammel til kunst.

]]>
Ayoe Fridriksdottir Mon, 11 Jul 2016 16:32:00 +0200