Statens Museum for Kunst - Nyt for undervisere http://www.smk.dk/besoeg-museet/undervisning/nyt-for-undervisere/ Seneste indlæg da Statens Museum for Kunst - Nyt for undervisere http://www.smk.dk/typo3conf/ext/tt_news/ext_icon.gif http://www.smk.dk/besoeg-museet/undervisning/nyt-for-undervisere/ 18 16 Seneste indlæg TYPO3 - get.content.right http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Tue, 22 Aug 2017 10:21:00 +0200 Gratis workshop for ungdoms-og voksenuddannelserne i Ufortalte historier - stemmer fra det koloniale arkiv http://www.smk.dk/besoeg-museet/undervisning/nyt-for-undervisere/artikel/gratis-workshop-for-ungdoms-og-voksenuddannelsern-i-ufortalte-historier-stemmer-fra-det-koloniale/ Book en gratis workshop med billedkunstner Michelle Eistrup i efteråret 2017. Workshoppen varer to... Eistrup arbejder i sin egen kunstneriske praksis med postkoloniale tematikker og i workshoppen undersøger hun sammen med eleverne, hvordan billedkunsten afspejler magtstrukturer gennem kropspositurer, klædedragter og blikretninger. I workshoppen arbejder eleverne både hele klassen samlet og i mindre grupper og der indgår forskellige kreative øvelser undervejs.

I efteråret 2017 tilbyder vi Michelle Eistrups workshop gratis til ungdomsuddannelser-og voksenuddannelser. Workshoppen finder sted to tirsdage i træk og datoer aftales med museets booking på 33738484. Se mere her.

Derudover tilbyder vi forløb på én time med kunstformidler for udskolingsklasser og ungdoms-og voksenuddannelser. 1 time koster 550 kr.

]]>
Webmaster Tue, 22 Aug 2017 10:21:00 +0200
Ufortalte historier - stemmer fra det koloniale arkiv http://www.smk.dk/besoeg-museet/undervisning/nyt-for-undervisere/artikel/ufortalte-historier-stemmer-fra-det-koloniale-arkiv/ I 2017 markeredes 100-året for salget af De Vestindiske Øer. I den anledning har SMK i samarbejde... Vi har udviklet et toolkit med undervisningsaktiviteter, tidslinje og begrebsoversigt målrettet udskoling og ungdomsuddannelser. Dette toolkit  indeholder et udvalg af kunstværker fra Statens Museum for Kunst og arkivalier fra Det Kongelige Bibliotek samt konkrete undervisningsaktiviteter. Aktiviteterne kan indgå i undervisningen i dansk, historie, samfundsfag og billedkunst og fx bruges som forberedelse eller efterbehandling i forbindelse med museumsbesøg. Kunstværkerne og arkivalierne kan tilgås i Skoletubekanalen Ufortalte historier.

Aktivitetsbeskrivelser og andet materiale findes her. Se undervisningsforløb på SMK udskoling og ungdomsuddanelser og undervisningstilbud på KB.

]]>
Webmaster Wed, 14 Jun 2017 14:47:00 +0200
Undervisning i efterårets udstillinger http://www.smk.dk/besoeg-museet/undervisning/nyt-for-undervisere/artikel/undervisning-i-efteraarets-udstillinger/ Oplev den franske kunstner Auguste Rodins tegninger eller dyk ned i den pakistanske samtidskunstner... Flygtige øjeblikke - Tegninger af Auguste Rodin

Udstillingsperiode: 22. september 2016 – 15. januar 2017

I efterårets store særudstilling præsenterer SMK Auguste Rodins tegninger. Rodin (1840-1917) er hovedsageligt kendt for sine dramatiske skulpturer. I tegningerne kunne han på en fri og spontan måde udforske den menneskelige figur.

Bestil et undervisningsforløb hvor vi undersøger Rodins univers af tegninger og menneskekroppe.

Læs mere om udstillingen

To verdener som én

Udstillingsperiode: 7. oktober 2016 – 19. februar 2017

Hypnotiserende mønstre, tusindvis af broderisting, minutiøse penselstrøg og stikkende nåle. Der er mange veje ind i Aisha Khalids kunst – og mange verdener – der udfolder sig i den pakistanske samtidskunstners hypnotiserende og præcist udførte værker.

I undervisningsforløbet med kunstner undersøger eleverne Khalids mønstre, materialer og processer og skaber ud fra hendes værker deres egne verdener. Med de større elever vil fokus også være på tematikker som identitet og kulturmøder.

Læs mere om undervisningsforløbene

Forløb kan bestilles hos museets booking, der er åben tirs-fre kl. 10-14. T: 3374 8484 M:booking@smk.dk

]]>
Webmaster Wed, 19 Oct 2016 11:49:00 +0200
Gratis undervisningsforløb for folkeskoler i København. http://www.smk.dk/besoeg-museet/undervisning/nyt-for-undervisere/artikel/gratis-undervisningsforloeb-for-folkeskoler-i-koebenhavn/ Book et 1½ times forløb med en af museets kunstnere som del af Københavns Kommunes Åben Skole... Vi udbyder 15 gratis undervisningsforløb for københavnske folkeskoler efteråret 2016 og foråret 2017.

I et 1,5 times forløb med en kunstner kombineres værksamtaler med kreative og kunstneriske praksisformer som en måde at opleve kunsten på.

Se mere om forløbene på museets hjemmeside eller ring til bookingen på 33738484.

]]>
Webmaster Tue, 17 May 2016 17:40:00 +0200
Ny udstilling og lærerkursus http://www.smk.dk/besoeg-museet/undervisning/nyt-for-undervisere/artikel/ny-udstilling-og-laererkursus/ Museets direktør Mikkel Bogh har kurateret museets nye særudstilling 'Tæt på - Intimiteter i... Hvordan ser følelser og stemninger ud, når de udtrykkes i kunsten? Og hvordan skildres det intime og det private mellem mennesker? Intimitet, følelsen af at være forbundet med mennesker, steder, rum eller ting, er og har altid været i forandring – også i kunsten. Udstillingen fortæller om, hvordan kunsten blev moderne, da den begyndte at gå tæt på ansigtet, kroppen og tingene i de nære omgivelser med fokus på perioden 1730-1930. I undervisningsforløbene undersøger vi med forskellige øvelser og metoder, hvordan vi kommer tæt på kunsten og skærper blikket. kontakt museets booking for flere oplysninger.

Læs mere om udstillingen.

Kom til lærerkursus d. 24. februar kl. 15-17
I forbindelse med udstillingen inviterer vi til en inspirationseftermiddag med Mikkel Bogh og undervisningsteamet. Kurset er gratis. Se program.

Tilmelding til museets booking på tlf: 33748484 eller på booking_@_smk.dk senest den 22. februar 2016.

]]>
Webmaster Mon, 08 Feb 2016 14:24:00 +0100
Nye åbningstider på SMK http://www.smk.dk/besoeg-museet/undervisning/nyt-for-undervisere/artikel/nye-aabningstider-paa-smk/ SMK er desværre nødt til at indskrænke åbningstiden med en time hver dag. Fra 1. marts vil museet... Det får betydning for vores undervisningsaktiviteter, der ofte begynder kl. 10. Museet er derfor i gang med at udtænke nye tidspunkter for undervisningsforløb samt nye formater. Vi gør alt for at finde alternative løsninger og beklager de gener, som ændringen måtte medføre.

De nye åbningstider er et led i museets udmøntning af regeringens omprioriteringsbidrag. Derudover vil Den Kongelige Afstøbningssamling fra 1. marts kun have åbent ved særlige begivenheder.

Læs om begrundelsen for de nye åbningstider og om museets besparelser.

Kontakt museets booking, hvis I har spørgsmål om åbningstider og undervisning, booking_@_smk.dk eller tlf. 33 74 84 84.

]]>
Webmaster Tue, 26 Jan 2016 17:41:00 +0100
Få kunsten ud på din skole http://www.smk.dk/besoeg-museet/undervisning/nyt-for-undervisere/artikel/faa-kunsten-ud-paa-din-skole/ Kunstnerne Kirsten Justesen, Mary Coble og Fredrik Auster har lavet hver sin serie af... De tre kunstnere har sat deres egen krop i centrum som et formbart materiale, der kan moduleres og performe foran kameraet. Performancegenren er flygtig, men i kombination med fotografiet kan det fastholdes og give et nyt kunstnerisk udtryk. De tre serier med fotoperformances er produceret i 5 oplag, der alle lånes ud. Læs mere om muligheden her.

I dialog med klassiske gipsskulpturer
De tre fotoperformanceserier kan også opleves på Den Kongelige Afstøbningssamling, hvor de udstilles side om side med klassiske gipsafstøbninger. Udstillingen åbner d. 22. november kl. 14-16, hvor man bl.a. kan opleve Fredrik Austers fremføre sin performance live og lytte med, når Birgitte Anderberg interviewer Kirsten Justesen. Læs mere her.

]]>
Webmaster Tue, 17 Nov 2015 15:31:00 +0100
Lærerkusus SMK + Skoletube d. 10. december 2015 kl. 16-18 http://www.smk.dk/besoeg-museet/undervisning/nyt-for-undervisere/artikel/laererkusus-smk-skoletube-d-10-december-2015-kl-16-18/ I samarbejde med Skoletube har vi udviklet 7 undervisningsforløb, der tager udgangspunkt i... Lærerworkshoppen giver konkrete redskaber til at sætte kunsten i spil i din undervisning. I løbet af eftermiddagen vil du blive introduceret til SMK + Skoletube forløbene, der knytter sig til en række fag i  indskoling, mellemtrin og udskoling. Hovedvægten er dog på praktiske øvelser, hvor du sammen med andre kan stifte bekendtskab med digitale værktøjer og aktiviteter, som siden kan bruges i undervisningen i dit klasseværelse. Du er naturligvis velkommen til at melde dig til selv, men klasse- og fagteams er også velkomne.

Du kan læse mere om SMK + Skoletube her.

Meld dig til den gratis workshop ved at kontakte SMK´s booking fra tirsdag til fredag mellem 10-14 på telefon: 33 74 84 84 eller på booking_@_smk.dk.

Tilmeldingsfrist: Torsdag den 3.12.2015.

]]>
Webmaster Wed, 11 Nov 2015 11:33:00 +0100
Sover engle på maven? - decemberforløb for 0.-6. kl. http://www.smk.dk/besoeg-museet/undervisning/nyt-for-undervisere/artikel/sover-engle-paa-maven-decemberforloeb-for-0-6-kl/ Så er der igen åbnet op for at booke vores særlige decemberforløb Sover engle på maven? I forløbet går vi på opdagelse i den ældre kunsts bibelske motiver og undersøger forskellige engletyper som fx ærkeengle, krigeriske engle, onde engle og puttier. Vi inddrager ordsprog, laver små øvelser undervejs, og dykker også ned i nyere værker, hvor englebegrebet bliver mere abstrakt. I værkstedsforløbet på 2 timer arbejder vi videre med engletemaet i forskellige materialer og udtryksformer.

Målgruppe: 0-6. klasse
Varighed: 1 time eller 2 timer
Pris: 550 kr. eller 850 kr.

Du kan kontakte museets booking for information og bestilling af forløb på booking_@_smk.dk eller på tlf: 33748484. Telefonerne er åbne tirsdag – torsdag kl. 10.00 – 14.00, eller du kan booke forløbet i vores nye online booking-system.

]]>
Webmaster Mon, 09 Nov 2015 11:02:00 +0100
SMK vinder europæisk sprogpris http://www.smk.dk/besoeg-museet/undervisning/nyt-for-undervisere/artikel/smk-vinder-europaeisk-sprogpris-1/ SMK vinder europæisk sprogpris for museets programmer for sprogskoler. Prisen blev overrakt på... SMK vinder prisen for programmet OrdVærkSted, der er blevet til i et tæt samarbejde med sprogskoler og sprogkursister. OrdVærkSted er et program, der har udmøntet sig et undervisningsforløb for sprogskolernes tre uddannelsesniveauer, et undervisningsmateriale, et ansættelsesprogram for sprogkursister og et internationalt forskningsprojekt.

Om den Europæiske Sprogpris

Den Europæiske Sprogpris uddeles hvert år af EU-kommissionen og Uddannelses- og Forskningsministeriet til "innovative projekter, der har bidraget til at udvikle læring af fremmedsprog. Prisen gives til projekter, der viser nye måder at lære sprog på, og som samtidig øger kulturforståelsen og giver bedre muligheder for uddannelse og arbejde."

Kunst som udgangspunkt for sproglæring og social inklusion

Grundtanken i SMK's OrdVærkSted er, at oplevelsen af kunst er et godt og inspirerende udgangspunkt for sproglæring og for mødet mellem forskellige kulturer og nationaliteter. I vores sprogprogrammer lægger vi dermed både vægt på at udvikle nye metoder for sproglæring og på i et større perspektiv at bidrage til inklusion og integration af sprogkursister/nye borgere i Danmark. OrdVærkSted er dermed også et udtryk for museets ønske om at tage socialt ansvar og bidrage til inklusionsprocesser i det danske samfund.

SMK's direktør Mikkel Bogh udtaler: "Vi er utrolig stolte af prisen og finder det inspirerende og stærkt tilfredsstillende at kunne koble kunst sammen med undervisning i sprog og kultur. En særlig tak til vores gode samarbejdspartnere og til de dygtige og ihærdige kursister."

Projektet har været et tæt samarbejde med bl.a. Skoletjenesten på SjællandThorvaldsens MuseumKøbenhavns Sprogcenter og billedkunstner Lise Harlev, med støtte fra Kulturstyrelsen.

Læs museets blog om sprogskoleprojektet og se vores undervisningstilbud for sprogskoler.

]]>
Webmaster Thu, 01 Oct 2015 11:27:00 +0200