Statens Museum for Kunst - Pressemeddelelser - RSS http://www.smk.dk/om-museet/presse/ Seneste indlæg da Statens Museum for Kunst - Pressemeddelelser - RSS http://www.smk.dk/typo3conf/ext/tt_news/ext_icon.gif http://www.smk.dk/om-museet/presse/ 18 16 Seneste indlæg TYPO3 - get.content.right http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Mon, 20 Apr 2015 10:03:00 +0200 Den nøgne magiker flytter ind http://www.smk.dk/om-museet/presse/artikel/den-noegne-magiker-flytter-ind/ 4. juni-20. september 2015.Når den brasilianske kunstner Laura Lima til sommer viser sin første... 4. juni-20. september 2015.

Når den brasilianske kunstner Laura Lima til sommer viser sin første soloudstilling i Danmark, bliver det med en kæmpemæssig værkstedslignende installation på Statens Museum for Kunst. Samtidig flytter en gådefuld tryllekunstner ind.


Loppefund, stof, instrumenter, bøger, skrammel og dingenoter fra nær og fjern kommer til at udgøre den totalinstallation, som Laura Lima bygger op i x-rummet på SMK. De sammenhobede ting og materialer former et slags kaotisk værksted og mere hjemlige rum som køkken og soveværelse. Publikum kan frit bevæge sig rundt og gå på oplevelse i det sære univers.

I værkstedet huserer ’Den nøgne magiker’, der under hele udstillingen skaber nye ting og sager og forandring ud af materialerne i værkstedet. Magikeren er iført et jakkesæt med afklippede ærmer, og han/hun vil tilføre udstillingen et uforudsigeligt element.

Siden midten af halvfemserne har Laura Lima konstrueret situationer ved at placere levende kroppe (mennesker, dyr og planter) i uventede sammenhænge med objekter og rum for derigennem at udfordre ord og begrebers gængse betydning og endda sætte spørgsmålstegn ved kategorier som "performance" og "installation".

I ’Den nøgne magiker’ stiller hun spørgsmålstegn ved de forventninger, vi har til verden omkring os og til, hvordan vores adfærd og handlemønstre påvirker andre og vores fælles hverdag. ’Den nøgne magiker’ fortæller også om kunsten og den kunstneriske proces som et slags alkymistisk værksted, hvor noget skabes ud af nærmest ingenting.

Om Laura Lima

Laura Lima er født 1971 i Brasilien. Hun bor og arbejder i Rio de Janeiro, hvor hun er uddannet inden for både filosofi og billedkunst. I 2003 var Lima med til at stifte det Rio de Janeiro-baserede udstillingssted for samtidskunst A Gentil Carioca, som hun stadig er med til at drive. Hun har deltaget med sine egne kunstneriske projekter i en lang række gruppeudstillinger og har haft solopræsentationer på flere store museer og institutioner i såvel Nord- og Sydamerika som Europa, bl.a. på MUAC, Mexico City; Museo de Arte Moderno, Buenos Aires; Bonnefantenmuseum, Maastricht; Museu de Arte da Pampulha, Belo Horizonte, Brasilien, og Chapter Art Center, Cardiff, Wales.

Værket ’The Naked Magician’ er blevet præsenteret i andre versioner på Casa França i Rio de Janeiro i 2011, på Migros Museum für Gegenwartskunst i Zürich i 2013 og på Bonniers Konsthall i Stockholm i 2014. Hver gang projektet vises, rejser objekter og materialer fra de tidligere versioner med, samtidig med at der indsamles flere materialer på den nye lokalitet.

Sidste år modtog hun den prestigefyldte hollandske kunstpris The Bonnefanten Award for Contemporary Art 2014.


X-RUMMET ER STØTTET AF DET  FAMILIEFOND


Udstillingen er produceret i samarbejde med Bonniers Konsthall, Stockholm, og Migros Museum für Gegenwartskunst, Zürich.

Hent pressefoto

For yderligere information:

Marianne Torp
Overinspektør
E: marianne.torp_@_smk.dk
T: +45 2552 7224

Karen Ormstrup Søndergaard
Pressekoordinator
E: kos_@_smk.dk
T: +45 2552 7203

]]>
Karen Søndergaard Mon, 20 Apr 2015 08:26:00 +0200
SMK Fridays: Kan kunst ændre verden? http://www.smk.dk/om-museet/presse/artikel/smk-fridays-kan-kunst-aendre-verden/ Molly Haslund tegner cirkler med en kæmpepasser foran SMK, mens kvindebevægelsen genoplives af... SMK's nye udstilling What's Happening handler om den eksperimenterende kunst fra 1965-1975. Kunsten bevægede sig i denne periode ud af rammen og ned fra soklen for at blande sig i samfundet. Men kan kunst ændre verden? Det er det drivende spørgsmål for denne SMK Fridays.

What's Happening er åben og gratis mellem kl. 16 og 20. Der bliver bl.a. mulighed for at gå med på en live-anmeldelse af udstillingen, når Politikens anmelder Torben Sangild fortæller om, hvad han ser i udstillingen. Du kan også gå med på artalks, der slår ned på centrale værker eller spadsere en tur i museets forhave og blive klogere på de farvestrålende værker af Poul Gernes, som blandt andet er kendt for udsmykningen af Herlev Hospital og københavnerbiografen Palads. I SMK's biograf vises der filmkunst og eksperimentalfilm fra slutningen af 60'erne.

Boglancering og kunstner-DJ
Kunstner Kenneth A. Balfelt og redaktør og kurator Matthias Hvass Borello introducer deres nye bog Art as Social Practice ved Balfelts og FOS' campingvogn-kunstværk Fuck the Danish aktiverings police – USSR i Skulpturgaden. Kenneth A. Balfelt er også aftenens kunstner-dj med hjælp fra Borello, der tager trommer med.

Kan kunsten ændre verden?
I en serie af tre samtaler vender og drejer kurator og skribent Carl Martin Faurby sammen med en række gæster spørgsmålet om kunstens mulighed for at gribe ind i og ændre verden. Fra vidt forskellige vinkler vil SMK's direktør Mikkel Bogh, kunstnerne Honza Hoeck, Rikke Diemer, Kirsten Dufour, Søren Bjørn, Jacob Jessen og lektor, ph.d. i psykologi Morten Nissen tale om kunsten muligheder for at ændre verden omkring os.

Kvindebevægelsens lejr
Kunstnerne Rikke Diemer og Kirsten Dufour, som begge var en del af kunstnersammenslutningen Kanonklubben og initiativtagere til Rødstrømpebevægelsen, har genskabt aktionen ’Lejren’ fra 1970. ’Lejren’ var oprindeligt en del af udstillingen Damebilleder, som var den første kollektive kvindelige udstilling i Danmark, og som stillede spørgsmål til kvindens rolle i samfundet. Denne fredag kan gæsterne møde de to kunstnere og blive en del af aktionen.

Molly Haslund tegner cirkler
Med gigantiske passere, meget større end hende selv, opfører kunstner Molly Haslunds sin performance CIRCLES i SMK’s have. Henover eftermiddagen tegner Haslund hele forpladsen til med kæmpecirkler. Gæster, som har lyst, kan få lov at være med til at dekorere området.

Small White Man spiller live og Escho leverer underlægningsmusikken
Billedkunstner og musiker FOS spille live med sit impro-band Small White Man. I Small White Man styrer FOS musikkens udvikling ved at signalere til de andre musikere via et system af lamper, som han kan tænde og slukke for. Resten af aftenens underlægningsmusik kurateres af Nis Bysted fra pladeselvskabet Escho.

Der er som altid også mulighed for at drikke en øl og spise street food til lyden af aftenens dj.

SMK Fridays er støttet af Bikubenfonden.

SMK FRIDAYS #13 – Kan kunsten ændre verden?
KUNST + TALKS + PERFORMANCE + STREET FOOD + FREDAGSBAR
FREDAG DEN 17. APRIL, kl. 16-22.


For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Oplevelsesudvikler
Magnus Kaslov
T: +45 2552 7205
E: magnus.kaslov_@_smk.dk

Pressekoordinator
Karen Ormstrup Søndergaard
T: +45 2552 7203
E: karen.soendergaard_@_smk.dk

]]>
Karen Søndergaard Wed, 08 Apr 2015 09:38:00 +0200
Sprøjt med maling i påskeferien http://www.smk.dk/om-museet/presse/artikel/sproejt-med-maling-i-paaskeferien/ Hvad er kunst? Hvad skal den? Udstillingen What's Happening? sætter spot på 1960'ernes og 70'ernes... Kast, pust og sprøjt med maling i Børnenes Værksted

I påskeferien inviterer SMK børn og familier til at slippe eksperimenterne løs i Børnenes Værksted. Sammen kan man udfordre, hvad kunst er og skabe  kunstværker ved hjælp af plastiktuber, forstøvere og sæbebobler.  Det bliver fuld fart på farverne – og SMK's huskunstnere hjælper gerne med at få fantasien på gled. Entré 45 kr. pr. deltager – begrænset antal pladser.

Børnenes Værksted 31. marts - 5. april kl. 10.30-16.30

Kickstart foråret med et farvestrålende paptårn
I forbindelse med udstillingen What's Happening? har et otte meter højt gråt paptårn indtaget museets forhal. I påskeferien kan man bygge et gigantisk paptårn, som, inspireret af foråret, skal stråle i alverdens farver.

Søndag for Børn 5. april kl. 11.00-15.00. Gratis.

Børneomvisning: Kunst uden regler!
Hvad må man og hvad må man ikke i kunsten? SMK's omvisere inviterer med rundt i museets samling af 700 års kunst, hvor vi går på jagt efter kunstværker, der har brudt med reglementet for hvad der er tilladt.

Børneomvisning 29. marts og 5. april kl. 13. Gratis

HENT PRESSEFOTOS


For yderligere information, kontakt venligst:

Astrid Boye Wiik
Digital kommunikationsmedarbejder
T +45 25527278
E astrid.wiik@smk.dk

Karen Ormstrup Søndergaard
Pressekoordinator
T +45 2552 7203
E kos@smk.dk

]]>
Webmaster Fri, 20 Mar 2015 10:52:00 +0100
Strik, læs, spis og sov på SMK http://www.smk.dk/om-museet/presse/artikel/strik-laes-spis-og-sov-paa-smk/ Fredag 6. marts har SMK Fridays hjemmet som omdrejningspunkt. Der bliver højtlæsning, aftenkaffe,... Børneudstillingen Og hvor har du så hjemme er udgangspunktet for den næste SMK Fridays, hvor tempoet bliver skruet helt ned, og hvor hjemlig hygge er i fokus. Først på aftenen er der børneomvisninger i udstillingen, mens resten af aftenen mest er for voksne. Derudover får 50 museumsgæster mulighed for at kalde SMK for deres hjem for en nat, når de skal overnatte på museet.

Aftenen byder også på kunstnermøder, højtlæsning for voksne, fællesvisning af fjernsynskunst, art talks, aftensmad m.m.

Artist talk og hæklesalon

Hanne G har garnet som sit kunstneriske medie. På aftenen holder hun en artist talk om at hækle kunstværker. Alle er inviteret til at hækle med på en hækleopskrift på et at Hannes kunstværker. Husk blot at medbringe en hæklepind nr. 7 - og/eller få en hækleopskrift med hjem.

Samtalemiddag

Samfundslaboratoriet Borgerlyst inviterer til samtalemiddag om at føle sig hjemme. Konceptet går ud på, at man sidder til bords med fem gæster, som man ikke kender og diskuterer ud fra en såkaldt samtalemenu. Alle kan melde sig som værter og gæster – Borgerlyst laver bordplanen. (Følg med hos Borgerlyst på Facebook, hvis du vil være vært for en samtalemiddag eller være gæst.)

Bank & Rau i skrædderstilling

De to kunstnere, Bank & Rau, har flettet et kæmpe tæppe ud af brugte håndklæder, lagener, tøj og strømper. Hvad sker der, når man skaber kunst af andre folks brugte tekstiler? Bank & Rau holder en artist talk i skrædderstilling midt på tæppet om værket On the Fringe of Civilization.

Højtlæsning for voksne

Esben Weile Kjær inviterer til højtlæsning for voksne i SMK’s samlinger. Kjærs nye digtsamling Alting sker så meget udkommer samme dag, og han har inviteret Amalie Smith, Victor Boy Lindholm og Maria Gerhardt til også at komme og læse højt. I SMK Boghandel kan du også møde forfatter Pernille Abd-El Dayem, der lige har debuteret med den anmelderroste Inden for revet.

Hjemme-musik og fjernsyns-kunst

Kunster Rikke Benborg er SMK Fridays' kunstner-dj, og hun supplerer dj-settet med et videospor. Underlægningsmusikken på aftenen leveres af SMK's ansatte, der tager deres yndlingsplader med hjemmefra. Der er også fælles fjernsynskigning i form af videokunst lavet til fjernsyn af Lea Porsager og Marie Kølbæk Iversen.

Sov på SMK

Når Fridays slutter klokken 22, får 50 gæster lov til at blive på museet for at overnatte. Der vil blive vist film, fortalt spøgelseshistorier og meget mere. Vær med i konkurrencen om overnatning her.

SMK Fridays er støttet af Bikubenfonden.


SMK FRIDAYS # 12 – en hyggelig aften hjemme på SMK
Fredag 6. marts, kl. 16-22, Gratis

Tilmeld dig på Facebook

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Oplevelsesudvikler
Magnus Kaslov
T: +45 2552 7205
E: magnus.kaslov_@_smk.dk

Pressekoordinator
Karen Ormstrup Søndergaard
T: +45 2552 7203
E: karen.soendergaard_@_smk.dk

]]>
Karen Søndergaard Tue, 24 Feb 2015 11:34:00 +0100
Renæssancens største træsnit skulle markedsføre kejserens magt http://www.smk.dk/om-museet/presse/artikel/renaessancens-stoerste-traesnit-skulle-markedsfoere-kejserens-magt/ Albrecht Dürer skabte i 1515 renæssancens største træsnit. Med værket ønskede Kejser Maximilian at... For den, der betragter det, er det et fascinerende værk. Det imponerer både med sin størrelse og form. Og de mange slagscener, landskaber, mærkelige væsner og mystiske symboler pirrer nysgerrigheden og kalder på en forklaring. For hvad mon meningen har været med det 3,5 x 3 meter store træsnit Kejser Maximilian 1.s Æresport, som Albrecht Dürer og hans værksted i 1515 udførte på kejserens bestilling? Det sætter udstillingen Magt og ære. Dürer i kejserens tjeneste til foråret fokus på.

Verdenshistoriens første massekommunikation

Kejser Maximilian 1. af Habsburg var tysk-romersk kejser fra 1493 til sin død i 1519. Produktionen af æresporten er et af flere eksempler på, hvordan han brugte trykkunsten til at udbrede kendskabet til sin egen position.

Midt i 1400-taller opfandt tyske Johann Gutenberg de løse typer til bogtryk, og det gjorde bøger (der kunne illustreres med træsnit) hurtige og ikke mindst billige at producere. Det var dermed første gang i verdenshistorien, at man kunne kommunikere et budskab til mange mennesker. Kejser Maximilian var formentlig den første, som for alvor opdagede, hvad den ny teknologi kunne bruges til. Og han udnyttede de nye teknikker til at promovere  kejsermagten, slægten habsburgerne og  sig selv som kejser. For det var vigtigt for tidens fyrster at kunne legitimere deres magt.

Kejserens selviscenesættelse

I Æresporten ses blandt andet en afbildning af Maximilian, omgivet af symboler på de utallige dyder og talenter, som naturen  havde givet ham. Tranen i baggrunden fx, der holder en sten i sin løftede klo, henviser til hans årvågenhed. De nøgne fødder i vand under Maximilians egne fødder  betyder, at kejseren er stand til at gøre, hvad der for andre er umuligt.

Maximilians stamtræ midt på æresporten er et granatæbletræ, og dets frugter ses spredt i billedet. I teksten nederst forklarer Johannes Stabius, Maximilians hofhistoriker, at kejseren valgte granatæblet som symbol, fordi det ligesom ham selv ikke var særligt kønt eller særligt velduftende udenpå, men derimod smukt og fyldt med velformede kerner indeni.

Æresporten forklarer og dokumenterer, hvorfor det netop er Maximilian, der er kejser – han er simpelthen den bedst egnede. De greb, der i værket tages i brug i kejsernes tjeneste, er med til at belyse, hvordan magtfulde personer også i dag bruger iscenesættelse til at demonstrere deres position.

Ud over æresporten præsenterer udstillingen på SMK et antal yderligere værker af Dürer samt værker af andre kunstnere fra tiden, der på forskellig vis relaterer sig til og perspektiverer den.

Om Albrecht Dürer

Albrecht Dürer var en af renæssancen betydeligste kunstnere. Han er i kunsthistorien blevet set som et af periodens ”store genier” på linje med Leonardo da Vinci, Michelangelo og Rafael. Et af hans hovedværker – og et hovedværk i 1500-tallets grafiske kunst – er netop æresporten til kejser Maximilian.

Den Kongelig Kobberstiksamling ejer to komplette eksemplarer af værket, som består af aftryk fra 195 udskårne træblokke på 36 store ark. Et monteret eksemplar, hvor arkene midt i 1800-tallet er blevet klæbet op på lærred. Og et eksemplar, hvor de 36 ark ligger som løse blade i en mappe. Disse blade vil blive vist i rammer i øjenhøjde, så man kan komme helt tæt på værket og se alle de detaljer, det ikke er muligt at se på det meget store monterede eksemplar. Det er det monterede eksemplar, der i efteråret 2014 blev restaureret af SMK’s konservatorer i det åbne atelier: Dürer under kniven!


Magt og ære. Albrecht Dürer i kejserens tjeneste
5. marts – 21. juni 2015

Udstillingen er støttet afFor yderligere information

Hanne Kolind Poulsen
Museumsinspektør, seniorforsker
T +45 2552 7217
M hanne.kolind_@_smk.dk

Karen Ormstrup Søndergaard
Pressekoordinator
T +45 2552 7203
M kos_@_smk.dk


Se også:
Åbent atelier: Dürer under kniven!

]]>
Karen Søndergaard Mon, 23 Feb 2015 16:09:00 +0100
Da kunsten gik ud i samfundet http://www.smk.dk/om-museet/presse/artikel/da-kunsten-gik-ud-i-samfundet/ Kunsten blev rykket ud af rammerne og ned fra soklerne. Den blandede sig i populærkulturen,... Den 29. maj 1969 klokken 15.30 gik en nøgen kvinde med et kors i hånden gennem salen på Børsen. Kvinden var Lene Adler Pedersen, og hun og Bjørn Nørgaard stod bag aktionen, hvor Kristus i kvindelig figur konfronterede kapitalismens mandsdominerede hellige haller. Aktionen varede kun få minutter, hvorefter kunstnerparret hoppede i en taxi og skyndte sig væk. Men aktionen blev et vigtigt vidnesbyrd om kunstens nye rolle som samfundskritiker.

Det er netop kunstens bevægelse væk fra de traditionelle institutioner, og dens engagement i et samfund i rivende udvikling, der er emnet for forårets udstilling på SMK. Udstillingen What’s Happening? er den første store præsentation i Danmark af den eksperimenterende kunst mellem 1965 og 1975. Den viser, hvordan kunsten spiller sammen med både det hastigt forandrende dagligliv, seksualitetens frigørelse, den nye kvindebevægelse og med tidens radikale strømninger inden for ungdoms- og populærkultur, teknologi, mode og medier.

Nye fællesskaber og en kunstnerrolle i forandring

En ny generation af kunstnere, forfattere og kritikere spurgte ikke længere til, hvad kunsten er, men hvad kunsten gør. Også kunstnerrollen forandrede sig, og nye fælles arbejdsprocesser og kollektive manifestationer så dagens lys.

Opgøret med autoriteter og normer fik desuden helt afgørende betydning for de eksperimenterende kvindelige kunstnere, som satte en lang række nye kritiske vinkler på dagordenen.

1960’erne og 70’ernes banebrydende kunst udfordrede sin samtid med sine flygtige, levende og bevægelige billeder, der ikke så let lader sig indfange. ”Something  is happening here, but you don’t know what it is, do you, Mr. Jones?”, sang Bob Dylan i 1965 om småborgeren, der stod måbende over for en ny og fremmed verden.

Værker i udstillingen

Udstillingen kommer til at bestå af blandt andet collager, objekter, plakater, happeningpartiturer, eksperimentalfilm og installationer. Nogle af værkerne tilhører SMK, men vises sjældent på grund af materialernes skrøbelige karakter og en ofte krævende installering; andre værker lånes fra offentlige og private samlinger i Danmark og udlandet. Nogle værker kan udelukkende vises som dokumentation, mens andre værker vil blive rekonstrueret til udstillingen i dialog og tæt samarbejde med kunstnerne og vises for første gang, siden de i sin tid blev udført.

Kunstnere på udstillingen: John Davisen, Stig Brøgger, Lene Adler Petersen, Kirsten Justesen, Jytte Rex, Poul Gernes, Arthur Köpcke, Hein Heinsen, Mogens Møller, Andy Warhol, Robert Morris, Valie Export, Jørgen Leth, Ursula Reuter Christiansen, Kirsten Dufour, Marina Abramović, Martha Rosler, Per Kirkeby, Bjørn Nørgaard m.fl.


WHAT’S HAPPENING?
26. marts – 2. august 2015


For yderligere oplysninger:

Birgitte Anderberg
Museumsinspektør
E birgitte.anderberg_@_smk.dk
T +45 25527211

Karen Ormstrup Søndergaard
Pressekoordinator
E karen.soendergaard@smk.dk
T +45 2552 7203

 

Stor tak for støtte til udstillingen

 Ny Carlsbergfondet

Tak for støtte til udstillingskataloget

Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond

Ernst B. Sund FondenTak til Babette for vin til åbningen


]]>
Karen Søndergaard Mon, 23 Feb 2015 16:00:00 +0100
Stigning i antallet af børn og unge på Statens Museum for Kunst http://www.smk.dk/om-museet/presse/artikel/stigning-i-antallet-af-boern-og-unge-paa-statens-museum-for-kunst/ Flere og flere børn og unge besøger SMK. Fra 2013 til 2014 besøgte 10.000 flere museet i... I alt 378.195 gæster besøgte SMK i 2014. Af dem var 44.272 børn og unge, der deltog i undervisningsforløb eller besøgte museet som led i deres uddannelse. Det er stigning på 20 procent i forhold til 2013. Stigningen skyldes bl.a. en øget interesse fra folkeskoler efter, at folkeskolereformen trådte i kraft i sommeren 2014.

Nye tal viser derudover, at 37 procent af museets besøgende det første halvår af 2014 var mellem 14 og 29 år, hvor det i 2014 var 34 procent. På andre udstillingssteder er tallet i gennemsnit 19 procent.

Flest gæster på museet efter åbning af ny have

Museumshaven foran museet blev frem til september renoveret, og det betød, at forpladsen en stor del af året var en byggeplads. Knap en tredjedel af museets gæster besøgte museet efter, at den nye museumshave åbnede den 19. september.

På selve åbningsdagen for den nye have og Elmgreen & Dragset-udstillingen slog museet sin egen rekord nogensinde på én dag med små 9.000 gæster. I alt 123.904 besøgende så Elmgreen & Dragsets højhus i forhallen på SMK i perioden 19. september - 4. januar 2015. Af dem gik cirka 30.000 videre i særudstillingshallern.

For yderligere information, kontakt venligst:

Pressekoordinator
Karen Ormstrup Søndergaard
T: +45 2552 7203
E: karen.soendergaard_@_smk.dk

]]>
Karen Søndergaard Mon, 02 Feb 2015 10:09:00 +0100
SMK Fridays går barok http://www.smk.dk/om-museet/presse/artikel/smk-fridays-gaar-barok/ Koncertinstallationer med We like We, barokklange med Concerto Copenhagen og en... SMK Fridays går barok

Mellem den allernyeste kunst præsenterer SMK Fridays og Frost Festival to koncertinstallationer af klangkollektivet We like We. We like We spiller på de klassiske instrumenter: stemme, violin, cello og slagtøj og er netop nu pladeaktuelle med deres nye anmelderroste album a new Age of SensibilityWe like We er med til at sætte en række af SMK Fridays i gang den 13. februar.

100 blokfløjter og en støvsuger

Kunstner Ragnhild May opfører en performance om et af barokkens instrumenter par excellence: Blokfløjten. Mellem barokke mesterværker fra Kongens Kunstkammer, iført en dragt med 100 blokfløjter og med hjælp fra en støvsuger vil May få fløjterne til at drukne salen i bølgende resonansmønstre, så nye uvirkelige toner kan opstå i tilhørernes egne ører.

Hvad er barok?

Direktør Mikkel Bogh er ekspert i barokkens kunst og vil ud fra ét af værkerne i SMK's samling give sit bud på, hvordan man kan forstå barokkens særlige overdådige og dødsfikserede billedverden. Det bliver et crash-kursus i barokkens symboler, som vil løfte sløret for maleriernes skjulte betydninger. Hør også professor Carsten Thau give sit bud på, hvor man kan se barokken i både kunsten og arkitekturen i dag.

Koncertomvisning og Jomi Massage

Kunstner og kunstformidler Annette Skov og syv klassiske musikere fra Concerto Copenhagen inviterer på en sansevandring rundt i udstillingen af ældre europæisk kunst. Gå med og oplev maleriernes motiver få nye dybder, når kunst, lyrik og barokmusik smelter sammen.

Musiker og performancekunstner Signe Høirup Wille-Jørgensen aka. Jomi Massage runder barok-aftenen af med et DJ-sæt i Skulpturgaden. Og som altid er der art talks om værker i SMK’s samlinger, drinks, street food og muligheden for at se SMK's faste udstillinger efter lukketid.


SMK Fridays er støttet af Bikubenfonden.


SMK FRIDAYS #11 feat. Frost – the baroque edition 
Fredag 13. februar, kl. 16-22
Gratis

Tilmeld dig på Facebook


For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Oplevelsesudvikler
Magnus Kaslov
T: +45 2552 7205
E: magnus.kaslov_@_smk.dk

Pressekoordinator
Karen Ormstrup Søndergaard
T: +45 2552 7203
E: karen.soendergaard_@_smk.dk

]]>
Karen Søndergaard Wed, 21 Jan 2015 10:41:00 +0100
Vinterferie på SMK: Paphuler og tøndeslagning http://www.smk.dk/om-museet/presse/artikel/vinterferie-paa-smk-paphuler-og-toendeslagning-1/ Vinterferien byder både på hus- og hulebyggeri, en børneudstilling om hjem og barokmusik i de faste... I vinterferien inviterer SMK til at gå på opdagelse i børneudstillingen Og hvor har du så hjemme? Man kan også  folde sig ud som chefarkitekt i Børnenes Værksted og bygge et skulpturhus af ler, gips og pap.

Børn og familier, der har mod på et større byggeprojekt, kan kaste sig over de hundredvis af papkasser, der fylder SMK’s Skulpturgade. Her bestemmer man selv, om det skal blive til en hyggelig hule eller et tårnhøjt højhus.

Hver dag i ferien er der også på omvisninger  i børneudstillingen, hvor en omviser sammen med børnene undersøger, hvad det vil sige ”at have hjemme”.

Slå katten af tønden på SMK

Et værksted med materialer til udklædningshatte, fastelavnsomvisninger og et svingende sæt tønder med slik: SMK er godt forberedt til årets fastelavnsfest– og alle velkomne!

Kom og lav en Robin Hood-hat eller superheltemaske på Scenen. SMK's huskunstnere hjælper gerne fantasien på gled. Kl. 12 bliver der slået katten af tønden i Skulpturgaden. Bagefter kan børn og forældre tage med på en børneomvisning om faste og fastelavn i kunsten.

'Fifty shades of grey omvisninger' og barokmusik i de faste udstillinger

For de voksne byder ferien også på 'Fifty shades of grey' omvisninger om gråtoner i kunsten og barokke koncertomvisninger med Concerto Copenhagen.  Syv klassiskere kunstnere fra Concerto Copenhagen inviterer på en sansevandring i museets barokke kunst, hvor de udforsker barokkens forskellige temperamenter i ord og musik.

Program for vinterferien 7.- 15. februar

•    Børneudstillingen Og hvor har du så hjemme? 7. – 15. februar kl. 10-17. Gratis

•    Papkassebyggeri i Skulpturgaden 7. – 15. februar kl. 10-17. Gratis

•    Børnenes Værksted 7. – 15. februar kl. 10.30-16.30. Entré 45 kr.  

•    Børneomvisninger 8. – 14. februar kl. 13. Gratis

•    'Fifty shades of grey omvisninger' 8. & 15. februar kl. 14. Gratis

•    Koncertomvisning med Concerto Copenhagen 14. februar kl. 12 og kl. 14 & 15. februar kl. 13.30 og   kl.15.30. Gratis

•    Fastelavn på SMK 15. februar fra kl.10-15. (Tøndeslagning kl.12). Gratis

LINK TIL PRESSEFOTOS

Kontakt
Astrid Boye WiikDigital kommunikationsmedarbejder
E Astrid.wiik@smk.dk
T - 4525527278

Karen Ormstrup Søndergaard
Pressekoordinator
E karen.soendergaard@smk.dk
T +45 2552 7203

]]>
Astrid Wiik Fri, 16 Jan 2015 10:53:00 +0100
Stort Elmgreen og Dragset-værk bliver en del af SMK’s samling http://www.smk.dk/om-museet/presse/artikel/stort-elmgreen-og-dragset-vaerk-bliver-en-del-af-smks-samling/ En installation med otte døre fra den aktuelle udstilling Biography bliver nu en fast del af SMK’s... To døre er forbundet af en sikkerhedskæde, en er klemt ind i et hjørne, mens en anden har håndtag og hængsler i begge sider.

De otte dysfunktionelle døre er en del af Elmgreen og Dragsets værkserie Powerless Structures, og ligesom de andre værker i serien er de modeller på en umiddelbart genkendelig virkelighed, som er blevet fordrejet og manipuleret så den oprindelige funktion og betydning ændres eller helt forsvinder.

SMK kan nu kalde dørene en del af sin samling, og det glæder direktør Mikkel Bogh, der mener, at det er en markant tilføjelse for museet.

"Det er et hovedværk, ikke kun i Elmgreen og Dragsets produktion, men i dansk og international samtidskunst i det hele taget. Elmgreen og Dragset beskæftiger sig i deres værker med aktuelle og vedkommende emner, som de tager under behandling med en humor og en tænksomhed, der inviterer til refleksion over ofte komplekse eksistentielle spørgsmål," siger Mikkel Bogh.

Den dansk-norske kunstnerduo har siden 1995 arbejdet sammen, ofte med udgangspunkt i et opgør med vanetænkningen og konformiteten i velkendte ting og situationer fra hverdagslivet.

Installationen er erhvervet med hjælp fra Ny Carlsbergfondet og Hermod Lannungs Museumsfond og er det tredje værk af Elmgreen og Dragset, som SMK nu får i sin samling. De to andre er installationen Please keep quiet! fra 2003 og fotoserien End of Natural Behaviour fra 1996.

Mens dørene altså forbliver på SMK, er sidste chance for at se udstillingen Biography i sin helhed den 4. januar 2015.

For yderligere information, kontakt venligst:
Marianne Torp
Overinspektør
E marianne.torp_@_smk.dk
T +45 2552 7224

Karen Ormstrup Søndergaard
Pressekoordinator
E: kos_@_smk.dk
T: +45 2552 7203

]]>
Karen Søndergaard Wed, 03 Dec 2014 08:38:00 +0100