Forskning

Restaurering af et mesterværk

Her kan du følge restaurerings- og forskningsarbejdet med et af museets mest storslåede malerier. Arbejdet begyndte i september 2007 og sluttede i oktober 2008.


Restaureringen er nu afsluttet
Du kan her på hjemmesiden se, hvordan restaureringsprocessen forløb i sal 272. Vi har på webloggen fortalt, hvad der foregik og hvad konservatorerne har opdaget om maleriet.

Kom under huden på et mesterværk
Jacob Jordaens Tempelskatten. Peter finder mønten i fiskens gab, også kaldet Færgebåden til Antwerpen er fra ca. 1623. Maleriet trænger kraftigt til at blive grundigt undersøgt, konserveret og restaureret.

Kunstneren Jacob Jordaens
Parallelt med konservatorernes arbejde gennemfører museet også et kunsthistorisk forskningsprojekt om Færgebåden og samlingen af Jacob Jordaens værker på Statens Museum for Kunst.

Kunstværkets levetid forlænges
En af museets vigtigste opgaver er at bevare kunsten og forlænge kunstværkernes levetid. Det betyder, at museets konservatorer både forebygger og udbedrer skader, men også at sikre at kunstværket præsenterer sig bedst muligt for publikum.

Leica Microsystems var sponsor for restaureringsprojektet af Jordaens' Færgebåden.

The Getty Foundation

Forskningen og restaureringen er blevet mulig på baggrund af støtte fra The Getty Foundation, Los Angeles. Projektet er desuden delvist støttet af Leica Microsystems A/S, Bang & Olufsen, Nederman Danmark og FORCE Technology.

Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo