Highlights

Carl Bloch (1834-90), Fra et romersk osteria, 1866

Carl Bloch (1834-90), Fra et romersk osteria, 1866. 148,5x177,5 cm. KMS4087
Download billedet i høj opløsning | Public Domain

Som det ofte er tilfældet hos Bloch, sidder knivene og gaflerne temmelig løst. Bemærk især, hvordan den falliske karaffel til venstre nok er nær ved en indbydende mund med let adskilte læber, men så sandelig også er ubehageligt nær ved såvel en kniv som en gaffel med kun to lange tænder, der er betydeligt mere spidsede end tænderne på den unge mands gaffel.

Et populært genrebillede
Fra et romersk osteria er en potensering af Blochs på flere felter store foregangsmand Wilhelm Marstrands (1810-1873) indladende Italiensk osteriscene fra 1848 (Ny Carlsberg Glyptotek). Det er et af Blochs mest populære genrebilleder og typisk for hans forførende evne til at skildre genstande, detaljer og klæder med en frapperende realisme.

Bestillingsopgaver
I relation til Blochs store livsværk var genrebillederne et frikvarter fra de mange bestillingsopgaver fra det officielle Danmark. Munke med tandpine, munke, der plukker høns, grove fiskerkoner og børn, der jager sagesløse ænder, hørte til de foretrukne motiver. I reglen meget morsomme billeder, men også ret ofte mærkværdige billeder, der i høj grad er åbne for fortolkninger.

Vil du vide mere? Læs historien Teatralsk genremaleri, der er en del af Kunsthistorier - online.


Rundt om eller tæt på

Her kan du zoome helt ind på værket og få alle detaljerne med - eller komme rundt om værket ved at se filmene hvor forskere, konservatorer eller kunstnere fortæller om værket ud fra deres vinkel. For at se filmene skal du bare scrolle lidt længere ned på siden.


Zoom ind og se detaljerneFlere blikke på værket - se filmene

Carl Bloch - i forskerens blik

Kolofon
Kamera og redigering Martin Pedersen
Producer Mathilde Schytz Marvit
Seniorforsker Kasper Monrad


Carl Bloch - i konservatorens blik

Kolofon
Kamera Martin Pedersen
Konservator Troels Filtenborg
Producer Mathilde Schytz Marvit


Carl Bloch - i kunstnerens blik

Kolofon
Kamera og redigering Martin Pedersen
Kunstner Hannah Heilmann
Producer Mathilde Schytz Marvit


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster