Highlights

Christen Købke (1810-48), Udsigt fra Dosseringen ved Sortedamssøen mod Nørrebro, 1838

Ved bredden af Sortedamssøen nær sit hjem på Blegdammen uden for datidens København har Købke skildret en stille sommeraften kort før solnedgang.

Billedet er præget af en stærk romantisk stemning, men studien til maleriet viser, at han egentlig havde iagttaget motivet midt på dagen. Han har med andre ord ændret lyset i scenen radikalt.

Fortællingen i billedet

Købke har lavet flere tilføjelser til motivet, først og fremmest kvinderne på broen og båden på vandet. Herved har han knyttet en fortælling til billedet – en historie uden ord om afsked og adskillelse. I virke­ligheden kunne selskabet i båden ikke komme langt væk på den lille sø, men det er underordnet i billedets univers. Med tilføjelsen af Dannebrog har Købke understreget, at motivet er dansk.

Christen Købke, Udsigt fra Dosseringen ved Sortedamssøen mod Nørrebro, 1838. 53x71,5 cm. KMS359
Download billedet i høj opløsning | Public Domain


Rundt om eller tæt på

Her kan du zoome helt ind på værket og få alle detaljerne med - eller komme rundt om værket ved at se filmene hvor forskere, konservatorer eller kunstnere fortæller om værket ud fra deres vinkel. For at se filmene skal du bare scrolle lidt længere ned på siden.


Zoom ind og se detaljerneFlere blikke på værket - se de to film

Christen Købkes 'Udsigt fra Dosseringen' - i kunstnerens blik
Se kunstneren, Hannah Heilmann, fortælle om Christen Købkes maleri: Udsigt fra Dosseringen ved Sortedamssøen mod Nørrebro.

Kolofon
Producer:
Mathilde Schytz Marvit
Kamera og redigering: Martin Pedersen
Medvirkende: Hannah Heilmann


Christen Købkes ' Udsigt fra Dosseringen' - i forskerens blik
Vores seniorforsker, Kasper Monrad, fortæller i denne lille video om Christen Købkes maleri: Udsigt fra Dosseringen ved Sortedamssøen mod Nørrebro.

Kolofon
Producer:
Mathilde Schytz Marvit
Kamera og redigering: Martin Pedersen
Medvirkende: Kasper Monrad


Senest opdateret: 22.mar.2017
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo