Highlights

Christoffer Wilhelm Eckersberg (1783-1853), Det russiske linieskib 'Asow' og en fregat til ankers på Helsingør red, 1828

C.W. Eckersberg (1783-1853), Det russiske linieskib "Asow" og en fregat til ankers på Helsingør red, 1828. 63x51 cm. kms608
Download billedet i høj opløsning | Public Domain

C.W. Eckersberg havde ved et par lejligheder studeret russiske linjeskibe, før han i 1828 gav sig i kast med maleriet af Asow. Begge gange var imidlertid ved København, ikke ved Helsingør som på billedet. Maleriet er derfor ikke en gengivelse af, hvad han vitterlig havde set, men en rekonstruktion af, hvordan skibet ville tage sig ud, hvis han havde betragtet det ude fra Øresund under gunstige vilkår.

Bestræbelsen efter det naturtro
Eckersberg har med stor omhu forberedt maleriet. Han lånte konstruktionstegninger til linjeskibe af den danske marine, og han har nøjagtigt beregnet, hvordan billedets skibe skulle ligge i forhold til hinanden på vandet. Han har også studeret lyset, vinden og de øvrige vejrforhold, inden han gik i gang med at male. Specielt skyformationerne har han bestræbt sig på at gøre så naturtro som overhovedet muligt.

Marinemaleriet som fortrukken motivkreds
Efter 1821 blev marinemaleriet efterhånden Eckersbergs foretrukne motivkreds. Her kunne han kombinere sine interesser for natur, skibe og vejrmæssige forhold, og i løbet af de næste tre årtier fik han lejlighed til at skildre næsten alle tænkelige skibstyper i alle tænkelige situationer på havet.Rundt om eller tæt på

Her kan du zoome helt ind på værket og få alle detaljerne med - eller komme rundt om værket ved at se filmene hvor forskere, konservatorer eller kunstnere fortæller om værket ud fra deres vinkel. For at se filmene skal du bare scrolle lidt længere ned på siden.


Zoom ind og se detaljerneFlere blikke på værket - se de tre film

C.W.Eckersbergs 'Det russiske skib' - i forskerens blik
Vores seniorforsker, Kasper Monrad, fortæller i denne lille video om C.W.Eckersbergs maleri: Det russiske linieskib "Asow" og en fregat til ankers på Helsingørs red.

Kolofon
Producer:
Matilde Schytz Marvit
Kamera og redigering: Martin Pedersen
Medvirkende: Kasper Monrad


C.W.Eckersberg - i kunstnerens blik
Se kunstneren, Hannah Heilmann, fortælle om C.W.Eckersbergs maleri: Det russiske linieskib "Asow" og en fregat til ankers på Helsingørs red.

Kolofon
Producer:
Mathilde Schytz Marvit
Kamera og redigering: Martin Pedersen
Medvirkende: Hannah Heilmann


C.W.Eckersberg - i konservatorens blik
Se vores konservator, Troels Filtenborg, fortælle om C.W.Eckersbergs maleri: Det russiske linieskib "Asow" og en fregat til ankers på Helsingørs red.

Kolofon
Producer:
Mathilde Schytz Marvit
Kamera og redigering: Martin Pedersen
Medvirkende: Troels Filtenborg


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo