Highlights

Constantin Hansen (1804-80), Et selskab af danske kunstnere i Rom, 1837

Constantin Hansen, Et selskab af danske kunstnere i Rom, 1837. 62x74 cm. kms3236
Download billedet i høj opløsning | Public Domain

En gruppe danske kunstnere har fundet sammen på et værelse i Rom. Men det er ikke for at feste, sådan som det ellers ofte var tilfældet, når kunstnerne mødtes på deres udenlandsrejser.

Et møde om kunst

Formålet med deres møde er langt alvorligere: De taler om kunst. Midt på gulvet ligger arkitekten Gottlieb Bindesbøll (1800-1856), som fortæller om sin nylige rejse til Grækenland (som på grund af den mangeårige tyrkiske besættelse var et ukendt land for datidens vesteuropæere). De øvrige kunstnere lytter mere eller mindre interesseret til hans beretning.

Samtidens virkelighed som inspiration
Constantin Hansen var meget ambitiøs, da han malede sit billede. Han har ladet sig inspirere af renæssancens kunstnerskildringer og har omformet forbillederne til sin egen tids idealer. Gennem døren ses den store inspirationskilde for datidens kunstnere: samtidens virkelighed. Constantin Hansen forberedte maleriet omhyggeligt: Han udførte malede studier af hver enkelt af selskabets deltagere, og han fik sin kunstnerkammerat Albert Küchler (1803-1886) til at male en studie af ham selv.

Kunstnerne på maleriet
Fra venstre ses maleren selv, Bindesbøll, Martinus Rørbye (1803-1848),Wilhelm Marstrand (1810-1873), Küchler, Ditlev Blunck (1798-1853) og Jørgen Sonne (1801-1890). Med sin alvorlige tone adskiller maleriet sig fra de mange sorgløse skildringer af livet i Italien, som datidens publikum blev præsenteret for hjemme i Danmark.


Rundt om eller tæt på

Her kan du zoome helt ind på værket og få alle detaljerne med - eller komme rundt om værket ved at se filmene hvor forskere, konservatorer eller kunstnere fortæller om værket ud fra deres vinkel. For at se filmene skal du bare scrolle lidt længere ned på siden.


Zoom ind og se detaljerneFlere blikke på værket - se de to film

Constantin Hansen - i kunstnerens blik
Se kunstneren, Hannah Heilmann, fortælle om Constantin Hansens maleri: Et selskab af danske kunstnere i Rom.

Kolofon
Producer:
Mathilde Schytz Marvit
Kamera og redigering: Martin Pedersen
Medvirkende: Hannah Heilmann


Constantin Hansen - i forskerens blik
Vores seniorforsker, Kasper Monrad, fortæller i denne lille video om Constantin Hansens maleri: Et selskab af danske kunstnere i Rom.

Kolofon
Producer:
Mathilde Schytz Marvit
Kamera og redigering: Martin Pedersen
Medvirkende: Kasper Monrad


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo