Highlights

Erik August Frandsen (1957-), Home, 1992

© Erik August Frandsen (1957-), Home, 1992.

Værket Home blev i 1992 udstillet på den store prestigefyldte udstilling Documenta, der hvert femte år tager  pulsen på den internationale samtidskunst i Kassel i Tyskland. Værket består af otte næsten identiske tegninger af den samme nøgne pigeskikkelse. Tegningerne er udført med sort kul og efterfølgende påført smør og påmonteret bånd af neonrør.

Overraskende materialer og objekter
Erik A. Frandsen har siden 1980’erne indarbejdet overraskende materialer og objekter i sine oliebilleder og tegninger og ofte kombineret det mere konventionelle maleri med fotografi og neonrelieffer. I Frandsens billeder får materialerne en tvetydig, symbolsk funktion, der indgår en næsten alkymistisk forbindelse med motivet.

Et mandeligt blik på en kvinde

Den pubertære pigefigur er nådesløst gennemskåret og belyst af de kraftige neonrør og smørret lægger en sær, fedtet hinde over den krop, der er ved at træde i karakter som køn. Tematisk har Frandsens værk altid kredset omkring kvinden, seksualiteten og intimsfæren og problematiseret begæret og relationen mellem kønnene. Her er han selv indirekte til stede som et mandligt blik på en knap voksen kvinde – på en gang omsorgsfuld og grænseoverskridende.

Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo