Highlights

Kathrine Ærtebjerg (f. 1969), Forvandling, forsvinding, 2003

© Kathrine Ærtebjerg (1969-), Forvandling, forsvinding, 2003.

I et sfærisk, drømmeagtigt landskab ses en feminin figur af ubestemmelig alder under et træ. I træets grene har forskellige pelsdyr taget ophold.

Karakteristisk værk
Billedet er typisk for Kathrine Ærtebjerg, der ofte maler landskabelige rum befolket af eventyragtige pigevæsner, der kunne minde om tegneserieheltinder, kitschede alfer eller figurer fra en teenagepiges idealverden.

Poetisk drømmesyn og mareridtsfølelse

Det ligner umiddelbart et sorgløst og magisk lykkeland, men ved nærmere eftersyn viger den sødladne harmoni for en foruroligende følelse af, at skæbnesvangre transformationer er ved at indtræffe. Dyrene og objekterne på billedet kan vise sig at være farlige og den overjordisk skønne lillepige kan forvandles til et monsteragtigt væsen. Det poetiske drømmesyn afløses af en mareridtsfølelse. Dunkle energier og lyster danner et urovækkende supplement til det pastelfarvede univers.

Denne sammensatte verden, hvor diametrale modsætninger eksisterer i en tæt symbiose, er Kathrine Ærtebjergs billedlige version af en virkelighed, hvor identiteten ikke er entydig, og hvor grundlaget for eksistensen hele tiden kan tippe over. Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo