Highlights

Peter Bonde (1958-), Uden titel, 1995-97

© Peter Bonde (1958-), Uden titel, 1995-97.

Peter Bonde deltog på udstillingen Kniven på hovedet, der i 1982 blev vist på udstillingsstedet Tranegården i Gentofte. Udstillingen markerede ikke alene en ny generations indtog på kunstscenen, men også en genoptagelse af et figurativt maleri.

De unge vilde

”De unge vilde”, som de hurtigt blev kaldt, malede sig ud af et opgør med 1970’ernes minimalistiske og konceptuelle kunst og ind i en ny tillid til den kreative proces og til billedet. Generationen formulerede ligesom deres jævnaldrende, europæiske kollegaer en tro på udfoldelsen og på altings gyldighed i forhold til maleriet.

Nu var alt i princippet brugbart; lige fra den personlige oplevelse, det historiske eller mytologiske stof til underbevidsthedens scenografier. Tilsvarende kunne alle mulige forskellige kunsthistoriske perioders stilistiske træk aktiveres, udskiftes og kombineres efter behov.

Det ekspressive maleri
Peter Bonde har siden fortsat arbejdet med et ekspressivt maleri, hvor handlingen og spontaniteten er synlig som et væsentligt element i det færdige maleri. Han har i stigende grad koblet maleriet med objekter, fotografi og tekst. Det enkelte maleri står sjældent alene, men forbinder sig derimod i serier, som her, eller med rummet, kunsthistorien eller populærkulturen i en dynamisk, på en gang rastløs og præcis relation.

Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo