Highlights

Philips Koninck (1619-88), Hollandsk panorama-landskab med en flod, 1654

Philips Koninck (1619-88), Hollandsk panorama-landskab med en flod, 1654. 150x203 cm. kms3876
Download billedet i høj opløsning | Public Domain

Philips Koninck er bedst kendt for sine panoramiske landskabsmalerier, men han malede også scener fra dagligdagen, religiøse motiver og portrætter.

Som så mange andre hollandske 1600-tals-malere måtte han supplere indtægten med bijobs, i dette tilfælde som kroejer og ejer af en færgefart mellem Amsterdam, Leiden og Rotterdam.

Inspiration fra Rembrandt
Philips Koninck menes at være elev af Rembrandt (1609-1669), hvilket der dog ikke findes endegyldig dokumentation for. Sikkert er det dog, at Koninck er inspireret af Rembrandt, især i ungdomsværkerne fra slutningen af 1630’erne.

Det idealiserede hollandske panorama
I modsætningen til andre hollandske landskabsmalere koncentrerede Koninck sig om én type landskaber, det idealiserede hollandske panorama inspireret af Gelderlands natur.

Den modne Koninck
Det viste maleri er typisk ved sit høje udkigspunkt og flade land. Maleriet viser Koninck som den modne kunstner, der gennem års arbejde har etableret sin helt egen personlige stil. Her har han arbejdet i en usædvanlig skitseagtig stil og med et stort format, som i sig selv højner genrens betydning fra at være et beskedent kabinetstykke til at slægte de store historiemaleriers status på.


Rundt om eller tæt på

Her kan du zoome helt ind på værket og få alle detaljerne med - eller komme rundt om værket ved at se filmene, hvor forskere, konservatorer eller kunstnere fortæller om værket ud fra deres vinkel. For at se filmene skal du bare scrolle lidt længere ned på siden.


Zoom ind og se detaljerne


Flere blikke på værket - se filmene

Philips Koninck - i kunstnerens blik
Se kunstneren Kasper Bonnén fortælle om Philips Konincks maleri: Hollandsk panorama-landskab med Haarlem i det fjerne.

Kolofon
Kamera, Redigering:
Martin Pedersen
Producer: Martin Køhler Jørgensen
Medvirkende: Kasper Bonnén


Philips Koninck - i konservatorens blik

Vores konservator, Anne Haack Christensen, fortæller i denne video om Philips Konincks maleri: Hollandsk panorama-landskab med Haarlem i det fjerne.

Kolofon
Kamera, Redigering:
Martin Pedersen
Producer: Martin Køhler Jørgensen
Medvirkende: Anne Haack Christensen


Philips Koninck - i forskerens blik
Vores seniorforsker Eva de la Fuente Pedersen fortæller i denne video om Philips Konincks maleri: Hollandsk panorama-landskab med Haarlem i det fjerne.

Kolofon
Kamera, Redigering:
Martin Pedersen
Producer: Martin Køhler Jørgensen
Medvirkende: Eva de la Fuente Pedersen


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo