Hos konservatoren

Spørg konservatoren

Du kan stille konservatoren et spørgsmål ved at udfylde felterne nedenfor. Dit spørgsmål vil blive besvaret så hurtigt som muligt.
*Hverken dit navn eller email kommer til at fremgå af hjemmesiden.

Papir | 2.apr.2014

Biografplakater på masonit

Jeg har nogle ældre biografplakater (1962-1968) der er opklistret på masonitplader i tresserne. Er det muligt at fjerne plakaterne fra masonitpladerne, uden de bliver skadet? Hvilken type konservator vil have erfaring med sådan et arbejde, og hvor omfattende en proces er det?

Hvis klæbestoffet er nedbrudt og sprødt, kan fæstneevnen være reduceret, og måske kan plakaten med held og snilde ”spaltes af” masonitpladen? Men hvordan er papirets tilstand, tykkelse, kvalitet? Er trykfarven stabil? Er plakaten fuldopklæbet, eller er der luftlommer?

Der er rigtig mange faktorer, der har afgørende betydning for, hvor omfattende konserveringsprocessen vil være, så uden at have set plakaterne, er det meget svært at vurdere, hvor tidskrævende arbejdet er.

Jeg vil anbefale, at du tager kontakt til en faguddannet papirkonservator med speciale i plakatkunst og/eller store formater. Der findes en liste over medlemmer af Forbundet for Nordiske Konservatorer her


Med venlig hilsen
Karen Esser
Konservator / Cand. Scient. Cons, Kunst på papir

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 7.jul.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo