Hos konservatoren

Spørg konservatoren

Du kan stille konservatoren et spørgsmål ved at udfylde felterne nedenfor. Dit spørgsmål vil blive besvaret så hurtigt som muligt.
*Hverken dit navn eller email kommer til at fremgå af hjemmesiden.

Papir | 4.jan.2012

Hvordan fjerner jeg mug på en akvarel?

Jeg har købt en Viggo Pedersen akvarel på loppemarked men midt på billedet er det angrebet af mug - kan jeg bruge vat med atamon til at prøve at fjerne det eller er der en bedre løsning?

Mug forekomst tyder generelt på at et værk har været udsat for fugtskade eller i perioder har været udsat for alt for høj luftfugtighed. Angrebet vil fortsat kunne udvikle sig ved perioder med høj luftfugtighed. Opbevares værket under fornuftige forhold burde angrebet hvile. En konservator vil kunne foretage mekanisk fjernelse af muggen/skimmelsvampen under udsugning. Det er vigtigt at der tages højde for svampens sundhedsskadelige effekt under behandlingen. Behandling med væsker eller kemikalier bør igen kun foretages af en konservator under kontrollerede forhold, idet værket kan tage skade ved brug af en ’forkert’ væske. Jeg vil råde dig til at kontakte en konservator som kan vurdere værkets tilstand og rådgive om en korrekt behandling.

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 7.jul.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo