Spørg konservatoren

Vi deler gerne ud af vores viden og giver råd så vidt, det er muligt. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at sende dem til web_@_smk.dk

Hos konservatoren

Skulptur | 28.nov.2012

Udendørsskulptur

Jeg har to skulpturer af Svend Lindhardt, som jeg er i tvivl om er lavet i bronze eller stentøj - og om de kan tåle at stå udendørs? Hvis det er bronze går jeg ud fra, at det kan, men hvordan forholder det sig med stentøj? De er bemalet og står hævet over jorden på en sokkel i sten.

Man kan sagtens udstille både bronze og bemalet stentøj udenfor, dog er det ikke uden konsekvenser. En bronzeskulptur vil ældes og få en grønlig patina, som mange synes er smuk, og er, kan man sige, en naturlig proces for bronze. Det er bedst at holde bronzeskulpturer rene og frie for jord, snavs, fugleekskrementer og blade fra træer. Mht. bemalet stentøj, kommer det helt an på hvor tæt / kompakt malingslaget er. Hvis der er sprækker og revner hvor vand kan sive ind, kan det i frostvejr skabe problemer, da malingslaget kan krakelere og falde af stenen. Jeg vil synes, at det er bedst at udstille dem under et halvtag eller tæt på en bygning, hvor de får lidt varme og læ. Mit råd, uden at have set værkerne, vil dog være at lade de bemalede stentøjsskulpturer være indenfor under ekstreme vejrforhold.

Mange hilsner,
Louise Cone
Konservator for Nutidskunst og Skulptur

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 30.nov.2015
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo