Lydspor og podcasts

Lydspor og podcasts

Med SMK's lydspor og podcasts kan du få anderledes, spændende fortællinger om kunsten.

På SMK laver vi løbende lydspor og podcasts til både særudstillinger og de faste udstillinger på museet. På denne side kan du finde de aktuelle udgivelser.


Audioguide til KAS

Lån en iPod, få gips i øret og kast dig ud i de gribende fortællinger om originaler, den hvide mands kunst og Athenes mysterium.

Sammen med billedkunstnere, forfattere, kunsthistorikere, musikere og stukkatører har SMK’s unge frivillige kunstpiloter sat lyd til figurerne på Afstøbningssamlingen ved  Københavns Havn. Hent audioguiden eller lån en iPod på Den Kongelige Afstøbningssamling

Om lydfortællingerne
Med lydfortællingen Den hvide mands kunst – de sorte slavers skæbne får du historien om pakhuset, hvor sorte slaver engang knoklede, og som sidenhen blev fyldt med hvide skulpturer, som skulle vise den hvide mands gode smag. Musik: Troels Abrahamsen.

I lydfortællingen Originalerne undersøger forfatter og billedkunstner Amalie Smith, stukkatør Mikael Funder og museumsinspektør Henrik Holm forskellene mellem gips –og marmorskulpturen. 

I lydfortællingen for børn, Athenes Mysterium, kastes du ud i en hæsblæsende og humorfyldt rejse med Athenes tro tjenere, uglen og slangen. Athenes magiske slik skal findes, så Medusas ondskab ikke slippes løs – og du skal være med! Velegnet til børn fra 6-12 år.

Hent audioguiden


Kongernes Kunst

Hør historien om hede brande, uvurderlige skatte, forfængelighed og genial kunst.

Gå på opdagelse i museets kunst og hør ukendte historier fra SMK's dramatiske fortid. Tag på jagt blandt de mange skatte, der gemmer sig bag murerne og under gulvene.

Det er de prisbelønnede dokumentarister fra det digitiale magasin Third Ear, der står bag optrævlingen af museets gemte og glemte fortid.

Lydmontagen Kongernes Kunst


BIOGRAPHY

I forbindelse med udstillingen BIOGRAPHY af Elmgreen & Dragset blev der skabt en lydfortællinger til udstillingens hovedelementer.

Rejs med ind i Elmgreen & Dragsets forunderlige univers og hør tre personlige lydfortællinger der stiller skarpt på hovedelementer i udstillingen BIOGRAPHY.

Lydfortællingerne blev skabt til at blive brugt i udstillingen BIOGRAPHY, men du kan stadig høre dem her og få indblik i Elmgreen og Dragsets forunderlige univers.

Lydfortællingerne er støttet af

Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo