SMK blogger

Prøver på værkskilte

Bag om | Udstilling | 16.sep.2011

Det er da bare nogle skilte...

En vigtig del af forberedelserne til en udstilling er at gøre skilte klar. Som minimum skal man kunne identificere de værker, man ser i udstillingen: Hvem har lavet det? Hvad er værkets titel? Hvornår er det lavet? Disse værkskilte skal selvfølgelig være så tæt på værkerne som muligt og det kræver forskellige afprøvninger for at se, hvordan vi kan får det hele til at gå op.

Det gælder om, at skiltene ikke forstyrrer værkerne unødigt, men samtidig skal man selvfølgelig kunne læse, hvad der står på dem, og der er mange holdninger til netop det emne. Så inden udstillingerne åbner laver vi forskellige prøveophængninger, som den der ses på fotografiet her.

Ofte producerer vi også lidt længere tekster, der hænger tæt på værkerne. Det har vist sig at mange gerne vil orientere sig via sådanne værknære tekster på en udstilling. Her skal det afprøves hvilke informationer eller tolkninger, der er vigtigst at formidle i den situation. Lange afhandlinger duer ikke, men der må godt være noget at hente til videre diskussion og perspektivering af emnerne.

Hold øje med skiltene og meld gerne tilbage med kommentarer vi kan bruge i arbejdet - tak!

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo