SMK blogger

En af Frederikke Hammershøis scrapbøger

Udstilling | 28.okt.2011

Frederikkes scrapbøger

Hammershøis mor, Frederikke, samlede på udklip om sønnens karriere. Der findes 4 scrapbøger med anmeldelser, salgslister og omtaler af Hammershøis udstillinger m.m., som i dag er en vigtig kilde til den viden, vi kan få om modtagelsen af hans værker i samtiden.

Frederikke samlede materiale til scrapbøgerne fra omkring Hammershøis debut i 1885 til hendes egen død i 1914. Scrapbøgerne findes i Den Hirschsprungske Samling, som lige har vist en udstilling om deres arkivmateriale på Hammershøi kaldet Hammershøiana - der er også udgivet et lille katalog i anledning af udstillingen. På Hirschsprung findes også størstedelen af de bevarede breve fra og til Ida og Vilhelm Hammershøi.

På den kommende udstilling Hammershøi & Europa viser vi uddrag fra scrapbøgerne i reproduktion blandt andet for at fortælle om Hammershøis udstillinger rundt omkring i Europa.

PS - Den vilde detalje fra et tidligere blogindlæg stammer fra maleriet Stående nøgen kvinde malet af Hammershøi i 1909-10 - maleriet hænger på museet i sal 228.

 

 

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo