SMK blogger

©

Udstilling | 29.dec.2011

Hammershøi-feberen breder sig

Udstillingsforberedelserne har længe været i gang, men nogle perioder er mere intense end andre. Med en forestående åbning om knap halvanden måned og en juleferie ind imellem, har december været temmelig intenst Hammershøi-præget for os, der er involverede i "Hammershøi og Europa".

Måske gør sådan en intens slutspurt, at man udvikler et tunnelsyn og bare ser Hammershøi overalt, eller også er Hammershøi feberen virkelig ved at brede sig? På det sidste har jeg således flere gange bemærket Hammershøireferencer i magasiner og ugeblade, og også på facebook har jeg registreret, at der blandt mine venner er nogle der taler om tåge som "Hammershøi-vejr". Måske er det altid sådan, men det springer altså særligt tydeligt i øjnene for tiden.

Direkte inspireret af den udstilling, vi arbejder på, er i hvert fald et kursus, der bliver udbudt på Kunsthistorie på Københavns Universitet med start i umiddelbar forlængelse af udstillingsåbningen. Lektor Jens Toft har her arrangeret et undervisningsforløb, der med udgangspunkt i udstillingen på SMK vil undersøge og diskutere de væsentligste Hammershøi forståelser, de væsentligste teorier om hans kunst og dennes egenart, hans placering i dansk og europæisk kunst samt hans indsats i forskellige maleriske genrer

Det er rart at se, at den store præsentation af Hammershøi side om side med hans europæiske samtidige giver genlyd ud over museets egne rammer; at vi ikke er de eneste, der er ramt af Hammershøi-feberen!

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo