SMK blogger

Bagsiden af Laokoon-gruppen med slangen, der bider Laokoon i hoften og slynger sig rundt om alle figurerne i gruppen, og låsen, der holder Laokoons gipsdele sammen, kan ses.

SMK digital | 3.jun.2013

På ”opdagelse i den hvide verden” på Afstøbningssamlingen.

Brugere af Afstøbningssamlingen har igen fået lov til at møblere om på figurerne.

Sidste gang vi gjorde det, var i 2011-12 i projektet gipSMK – Afstøbningssamlingen går i byen, som du kan se en video om på YouTube.

Universitetet og museet i samarbejde

Denne gang er det studerende fra Københavns Universitet i faget Udstilling, idé og materialisering, som har tilrettelagt en tur gennem Afstøbningssamlingen med titlen på opdagelse i den hvide verden. Det er en skattejagt med 7 poster gennem samlingens skulpturer.

Skoleklasser, besøgende med børn og alle andre interesserede kan tage turen, der varer mellem en halv og en hel time, alt efter hvor længe man bruger på de enkelte poster.

På turen kan du fx. høre Alexander den Store og Frederik V i en fiktiv dialog om krig og fred. Hele vejen rundt kan du se Laokoon-gruppen, som består af Laokoon og hans to sønner, som dræbes af en enorm slange, inden de kunne advare imod at tage den Trojanske hest ind i Troja. Du kan også se det ægyptiske område med små lommelygter, tegne ”Spydbæreren”, og identificere Michelangelos skulpturer ved hjælp af fotos af detaljer.

Nye projekter
Vi vil gerne gennemføre flere, lignende projekter på stedet, så hvis du har spørgsmål til projektet eller en god ide til et nyt projekt, er du velkommen til at kontakte Afstøbningssamlingens inspektør Henrik Holm henrik.holm_@_smk.dk.

Erfaringer

Her er nogle erfaringer fra projektet med de universitetsstuderende:

  • Projektet kostede ca. 20.000 kr. at gennemføre. Halvdelen blev betalt af SMK, halvdelen af Københavns Universitet.
  • Brugerinddragelse giver ny inspiration, og forholdet til stedet bliver dybt forankret i den enkelte.
  • Universitetsstuderende får en hel del ekstra ud af at møde museets virkelighed i kombination med deres teoretiske studier.
  • Projekter som disse er mere tidskrævende, end rammerne for almindelig undervisning kan bære. Et særligt engagement er derfor nødvendigt. Man må også regne med, at grupper eller personer må droppe ud undervejs, fordi de har andet at se til.
arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 6.mar.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo