SMK blogger

©

Bag om | 9.nov.2011

Plastic fantastic på Roskilde festival 2011 - del 1

Statens Museum for Kunst deltog for andet år i træk på Roskilde festival. Art City dannede rammen om museets projekter på festivalen, der alle havde et perspektiv på materialet plastik.

Elisabeth, der som kunstpilot er tilknyttet Unges Laboratorier for Kunst (U.L.K.) på Statens Museum for Kunst, fortæller her om sine oplevelser med plastik, festival, og om hvordan det hele kan gå op i en højere enhed:

"Vi unge, der arbejder i U.L.K., er sikre på, at ethvert menneske har en slags ’kreativ impuls’. Derfor ville vi på Roskilde festival etablere et socialt rum, hvor denne impuls kunne komme ud i lyset. Ved hjælp af en labyrint med vægge af plastfolie ville vi lave transparente lærreder til udfoldelse og undersøgelse af kreativ og alternativ udfoldelse."

Og selvom plastik måske umiddelbart kan være svært at forbinde med festival, øl og høj musik, var det ikke svært at få festivalpublikummet med på projektet:

"Folk tog imod projektet med samme åbenhed som små børn. De så instinktivt muligheder i de transparente lærreder, og da spraycans, maling og tuscher var stillet til rådighed, var der næsten ingen grænser for folks kreativitet."

Et naturvidenskabeligt perspektiv på plastik
PRIMI-deltager Yvonne Shashoua, der er seniorforsker og plastekspert på Nationalmuseet, deltog også på festivalen. Hver dag afholdt Yvonne en workshop med kunstpiloterne fra ULK, hvor interesserede kunne få en mere naturvidenskabelig viden om plastik, men samtidig bevare et kreativt perspektiv. Der blev fx lavet blomster af plastikkopper og puder af plastikduge. Elisabeth fortæller:

"Først og fremmest så er det altid meget inspirerende at være i samvær med Yvonne, der var/er super engageret, motiveret og ejer en dyb viden omkring sit felt. Det andet er, at når man får en dybdegående forklaring på, hvorfor 'plastic is fantastic', så åbnes ens øjne for nye og spændende muligheder."

Statens Museum for Kunsts tilstedeværelse fik alt i alt en rigtig positiv respons. Efterfølgende sidder Elisabeth da også tilbage med en følelse af at have gjort noget stort i fællesskab med andre:

"Jeg er af den personlige overbevisning, at alle mennesker har et eksklusivt talent eller kompetence. Vi havde brug for alle de hænder, vi kunne bruge på Roskilde Festival, og takket være U.L.K.'ernes forskellige talenter og kompetencer endte det med, at det var muligt at stable dette arrangement på benene. Det var en enorm bekræftelse af vores evner, at vi (hver især og som en gruppe frivillige arbejdere) kunne trække et så stort projekt på benene."

  • Af: Olivia Frankel
  • 9.nov.2011
arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo