SMK blogger

©

Bag om | Nyt om kunsten | 15.nov.2011

Plastic fantastic på Roskilde festival 2011 - Del 2

Udover det kreative perspektiv på plastik som kunstpiloterne fra Unges Laboratorier for Kunst (U.L.K.) kunne bidrage med på festivalen, var også seniorforsker og plastekspert Yvonne Shahoua fra Nationalmuseet med på festivalen. Yvonne kunne formidle et naturvidenskabeligt fokus på plastikken, men dog med et twist:

"Formidlingen til festivalpublikummet foregik på en anden måde, end jeg er vant til, når jeg underviser i klasserum. Her underviser jeg normalt via foredrag og eksperimenter. På Roskilde Festival ville deltagerne lave noget praktisk. Derfor havde jeg nogle projekter klar til dem fx at lave smykker, tasker og puder af polyetylen. Mens deltagerne nød at lave ting, lærte de også meget om plasts egenskaber, fx hvor meget varme polyetylen kan tåle, hvilken slags lim der kan bruges til at reparere plast, og hvilken slags lim der holder længst på plast."

Plastik som andet end kemi og formler
Yvonne selv fik også udvidet sin horisont i forhold til de mange utraditionelle ting plastik kan bruges til:

"Jeg var imponeret over festivalpublikummets kreativitet med et materiale, der normalt bruges til bæreposer og Tupperware!"

Også kunstpiloterne fra U.L.K.’s energi og gåpåmod inspirerede Yvonne:

"Jeg var meget betaget af, hvor hårdarbejdende og kreative kunstpiloterne var. De hjalp mig meget både med de praktiske aspekter, der er, når man afholder workshops midt på en mark i Roskilde i 30 graders bagende sol, men også med kreative input og inspirationer. Festivalpublikummet blev helt klart tiltrukket af Art Cit- området på festivalen, da det emmede af kunstpiloternes design og energi. Jeg vil gerne samarbejde med dem i fremtiden."

Undervejs i de forskellige workshops gik det op for Yvonne, at kunstpiloterne ikke lod sig begrænse af konventionelle og traditionelle opfattelser af plastik som materiale:

"Kunstpiloterne betragtede plast som noget, der kan bruges til alt - tøj, design, puder, lærred til graffiti vægge."

Og selvom Yvonne er helt med på kunstpiloternes mange eksperimenter, kan hun som naturvidenskabskvinde dog se nogle helt konkrete begrænsninger for plastik:

"Min holdning er, at plast godt bruges til næsten alt, men ikke alle plastprodukter holder så længe som produkter af papir eller stof. Plasts holdbarhed er bare kort!"

  • Af: Olivia Frankel
  • 15.nov.2011
arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo