SMK blogger

Bag om | Nyt om kunsten | 17.okt.2011

PRIMI-præsentation ved FNs Kemiens år i Sverige

I forbindelse med fejringen af FNs Kemiens år har der været en lang række oplevelsesøkonomiske aktiviteter i den svenske by Stenungsund. Byen er Sveriges petrokemiske centrum, og den huser en række store kemiske virksomheder, der blandt andet producerer plastråvarer. På Galleri Koch bliver der vist en udstilling, hvor plastanvendelsen inden for interiør- sko- smykke- og kjoledesign kan opleves. Og flere af de kemiske virksomheder, der ligger i byen, har åbnet dørene for besøgende.

I Kulturhuset Fregatten holdt undertegnede den 12. oktober en præsentation, hvor jeg fortalte om PRIMI-projektet. Jeg fortalte blandt andet om nogle af de plastbaserede værker, som de kunstnere og designere, der deltager i PRIMI-projektet, har skabt, og om de resultater vi hidtil har opnået. Tilhørerne bestod af repræsentanter fra den petrokemiske industri, kunstverdenen og kommunen.

PRIMIs tredobbelte tilgang
Foredraget koncentrerede sig om den tredobbelte tilgang, som PRIMI har til sit område. PRIMI er således både fremadrettet, tilbagerettet og eksperimenterende i sin tilgang. PRIMI er fremadrettet, fordi vi forsøger at rådgive samtidskunstnere og designere, som ønsker at benytte plast i deres kunst og design. PRIMI er bagudrettet, fordi vi forsøger at finde metoder til konservering af kunstværker og designobjekter, som allerede er ved at nedbrydes. Og sidst men ikke mindst så er PRIMI eksperimenterende, fordi vi undersøger mulighederne for at anvende kunstnernes sære viden som et innovationsværktøj i plastindustrien.

Reaktionen fra de svenske tilhørere var positiv. PRIMIs forsøg på at bygge bro mellem de humanistiske videnskaber og naturvidenskaben gennem et partnerskab mellem repræsentanter fra PVC- og plastindustrien, kunstnere, designere, forskere og kunstkonservatorer blev betragtet som både interessant og fremsynet.

  • Af: Ole Grøndahl Hansen
  • 17.okt.2011
arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo