SMK blogger

© 1
1

SMK digital | 13.feb.2009

Sku' det være en folder på nettet?

For ganske få år siden ville det have været en fornem vision at gøre den viden, som er samlet på museet, tilgængelig på museets hjemmeside.

For nylig husede Statens Museum for Kunst konferencen Digitale udfordringer for museer og science centre, som samtidig markerede starten på DREAMs nye forsknings- og udviklingsprojekt Læring 2.0.

Herfra kommer også Anne Sofie Løssing, som skal skrive en post doc her på museet om vores brugerdrevne kunstcommunity ulk.

En af oplægsholderne var Ross Parry fra Department of Museum Studies, Leicester University, som tegnede og fortalte om relationen mellem brugerne og museet. Engang trådte vi ind i museer som var det katedraler. Nu skal ethvert museum med respekt for sig selv have en hjemmeside. Det har naturligvis påvirket relationen mellem museet og brugerne. Der hvor vi bevæger os hen er, at museet er ingen steder og alle steder. Museet er der hvor brugerne er. Om det så er på iPhonen, på Facebook eller på Flickr.

Jeg lader den lige stå lidt; Vi bevæger os derhen, hvor brugerne er. Brugerne er der allerede. De mødes allerede på Facebook og udveksler tanker, ideer og erfaringer. De abonnerer allerede på forskellige nyheds-feeds. De læser nyheder på deres efterhånden velvoksne telefon på farten. Jeg håber, vi når at fange dem, inden de er smuttet videre til nye communities og nye platforme.

Det er med andre ord slut med at lave en hjemmeside, der minder om en flot, kulørt – og relativt nyttesløs - folder. Vores kunstfaglige viden derimod skal vi holde fast i og bringe i spil. Men på nye måder; aktivt og de steder, hvor det giver mening for brugerne.

Og når vi nu snakker om brugerne, så skrev jeg i mit sidste indlæg, at jeg håbede på at være så heldig, at jeg ville lære nogen af bloggens læsere at kende. Der kom en kommentar til indlægget. Signe skriver: ”Og hvad med at bruge viden fra brugere, kunstnere, borgere, formidlere, kuratorer til at tænke med og få nye ideer. Invitér dem med i jeres proces. Og skab samtidig synlighed om SMK.”

Kunne ikke sige det bedre selv. Og sådan er det jo heldigvis, når man snakker med andre. Man bliver udfordret, rykket og bliver klogere på, hvad det er, man selv mener. Tak for det!

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo