SMK blogger
Søren Dahlgaards værk "The Breathing Room".

Søren Dahlgaards værk "The Breathing Room".

Bag om | 23.okt.2011

Tværfaglighed i PRIMI - Søren Dahlgaards erfaringer

Kunstneren Søren Dahlgaard bruger i flere af sine værker plastmaterialer. Materialerne har mange muligheder, men Søren har også flere gange prøvet, at plasten har opført sig på en anden måde, end han forventede. Derfor har det været meget givende at møde personer med teknisk ekspertise:

I PRIMI samarbejdet har jeg mødt museumskonservatorer, som har stor materialeekspertise, repræsentanter fra plastindustrien blandt andet PVC-rådet samt nogle plastproducenter i både Danmark og Belgien. Mødet med disse parter har været frugtbart i forhold til nogle materialeproblemer/spørgsmål, som jeg havde i forbindelse med flere af mine egne projekter.”

The Breathing Room
Et konkret eksempel på et tværfagligt samarbejde som Søren har fået etableret via PRIMI projektet, er hans makkerskab med seniorforsker ved Nationalmuseet Yvonne Shashoua. Samarbejdet bunder i nogle materialeproblemer, der blandt andet knytter sig til Sørens værk The Breathing Room (2008). Værket består blandt andet af PVC-biograflærred – et materiale Søren ikke på forhånd havde viden om:

"Yvonne fra National Museet, har identificeret flere af mine materialer, så vi kunne finde ud af hvilken type lak og maling, som bedst binder på overfladen. En anden vigtig ting vi har testet, og som vi stadigvæk er i gang med at undersøge, er ældning af de PVC-materialer, som jeg laver værker af. Det er vigtig viden at kunne videregive til kunstsamlere."

Tværfaglighed som inspirationskilde
Men tværfagligheden i PRIMI har ikke kun givet Søren konkrete, tekniske fakta. Tværtimod mener han, at forskellige faggrupper kan fungere som inspiration for hinanden:

"Tværfaglige samarbejder er rigtig gode, netop forbi man kommer fra hver sin baggrund og dermed ser forskelligt på tingene. F.eks. har PVC-rådets interesse for kunst og design været en positiv overraskelse for mig. Det tværfaglige møde inspirerer alle parter. Yvonne kan med sin faglige og tekniske baggrund rådgive kunstnere, designere og producenter omkring en hel masse aspekter vedrørende valget af materialer."

Se og læs mere om Søren Dahlgaard og The Breathing Room her:

http://kunstdk.dk/kunstner/soren_dahlgaard


http://kunstdk.dk/kunstner/soren_dahlgaard/vaerker/the-breathing-room-2008


Samt se en invitation til hans kommende udstilling her:

http://www.asbaekartconsulting.dk/content/current-exhibition.html

  • Af: Olivia Frankel
  • 23.okt.2011
arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo