x-rummetOplev udstillingsprojekter, der udfordrer og udforsker aktuelle kunstneriske problemstillinger i x-rummet på SMK.

x-rummet er SMK's platform for samtidskunst. To gange årligt inviterer vi kunstnere til at skabe nye udstillingsprojekter særligt til rummet på museet.

I x-rummet kan du gå på opdagelse i kunstneriske universer skabt helt specifikt til rummet på SMK. Du kan opleve værker af danske kunstnere, der endnu ikke har haft større udstillinger i Danmark, og internationale kunstnere, som ikke tidligere har været vist for et dansk publikum.

Vi samarbejder med kunstnere, der arbejder med aktuelle kunstneriske problemstillinger. Kunstnere, som med deres værker er med til at definere vigtige positioner på den internationale kunstscene.


Du finder indgangen til x-rummet i Skulpturgaden. 

Elmgreen & Dragset, Elevated Gallery / Powerless Structures, Fig. 146, 2001. Installationsfoto.

Aktuel udstilling i x-rummet

Mark Leckey: He Thrusts his Fists against the Posts but Still Insists he Sees the Ghosts

Den britiske kunstner Mark Leckey voksede op uden for Liverpool i England. Med udstillingen He Thrusts his Fists against the Posts but Still Insists he Sees the Ghosts tager han dig med til et ganske særligt sted fra sin barndom: ramperne under motorvejsbroen M53 i byen Ellesmere Port. Til udstillingen i x-rummet har han genskabt broen og ramperne, hvor han hang ud i starten af 1970’erne med sine venner.

Henrik Olesen, Afsked med forældrene, 2014. Installationsfoto: Anders Sune Berg

www.obel.com/


x-rummet er støttet af
Det Obelske Familiefond.


Tidligere udstillinger i x-rummet

Tidligere udstillinger

x-rummet har siden 2001 været SMK's eksperimenterende scene for samtidskunst. Dyk ned i arkiv- et og se tidligere udstillinger.

Emily Wardill, Emily Wardill i x-rummet, 2012. Installationsfoto: Anders Sune Berg

Mark Leckey

Mark Leckey

Læs mere om den aktuelle udstilling i x-rummet