x-rummetOplev udstillingsprojekter, der udfordrer og udforsker aktuelle kunstneriske problemstillinger i x-rummet på SMK.

x-rummet er SMK's platform for samtidskunst. To gange årligt inviterer vi kunstnere til at skabe nye udstillingsprojekter særligt til rummet på museet.

I x-rummet kan du gå på opdagelse i kunstneriske universer skabt helt specifikt til rummet på SMK. Du kan opleve værker af danske kunstnere, der endnu ikke har haft større udstillinger i Danmark, og internationale kunstnere, som ikke tidligere har været vist for et dansk publikum.

Vi samarbejder med kunstnere, der arbejder med aktuelle kunstneriske problemstillinger. Kunstnere, som med deres værker er med til at definere vigtige positioner på den internationale kunstscene.


Du finder indgangen til x-rummet i Skulpturgaden. 

Elmgreen & Dragset, Elevated Gallery / Powerless Structures, Fig. 146, 2001. Installationsfoto.

Sergej Jensen

Aktuel udstilling i x-rummet

Fra 13. oktober til og med 30. december 2016 kan du udforske værker skabt af Sergej Jensen, der er kendt for sin utraditionelle tilgang til maleriet. Udstillingen, som er Jensens første soloudstilling på et dansk museum, præsenterer en række af hans nyeste malerier.

Nogle af malerierne i udstillingen på SMK inddrager scener og bygninger fra København. I en serie sort-hvide silketryk har Jensen overført fotografier af sine egne malerier på nedskalerede lærreder. På den måde bliver hans egne samplede værker en ny original kilde til en slags andengenerations repræsentation.

Henrik Olesen, Afsked med forældrene, 2014. Installationsfoto: Anders Sune Berg

www.obel.com/


x-rummet er støttet af
Det Obelske Familiefond.


Tidligere udstillinger i x-rummet

Tidligere udstillinger

x-rummet har siden 2001 været SMK's eksperimenterende scene for samtidskunst. Dyk ned i arkiv- et og se tidligere udstillinger.

Emily Wardill, Emily Wardill i x-rummet, 2012. Installationsfoto: Anders Sune Berg

SMK Shop

SMK Shop

Lad dig inspirere af både danske og internationale kunstbøger og unikke designobjekter.